Skal du skrive projekt om Red Barnet?

HJÆLP TIL DIG, DER SKAL LAVE ET SKOLEPROJEKT

Få hjælp til dit skoleprojekt

Vi er rigtig glade for, at du er interesseret i vores arbejde. Her på siden har vi samlet en masse materialer, videoer, tekster og billeder, som kan hjælpe dig med din opgave.

Ofte stille spørgsmål om skoleprojekter
Her har vi samlet svar på en række af de ofte stille spørgsmål fra elever, der skal lave skoleprojekt.

Red Barnets internationale arbejde
I Red Barnet rykker vi ud med nødhjælp ved katastrofer. Vi arbejder med børnebeskyttelse og uddannelse med et særligt fokus på skrøbelige kontekster. 

Du kan læse mere om vores internationale arbejde her.

Red Barnets nationale arbejde
I Red Barnet arbejder vi for at give danske børn et bedre liv. Vi forebygger mobning i danske skoler og institutioner, og vi bekæmper alle former for vold og seksuelle overgreb mod børn. Vi hjælper børn, der lever i fattigdom og arrangerer ferielejre og oplevelser for de dårligst stillede børn i Danmark. 

Du kan læse mere om vores nationale arbejde her.

Få svar på spørgsmål om SletDet
Hos SletDet Rådgivningen får vi mange henvendelser fra børn og unge, der er ved at skrive skoleopgave eller skoleprojekt om digitale krænkelser. Vi vil gerne hjælpe, så godt vi kan. Derfor har vi samlet en række svar på de mange af de spørgsmål, som vi oftest får. Læs spørgsmål og svar her.

Få mere at vide om mobning
Red Barnet arbejder aktivt for at bekæmpe og forebygge mobning i både daginstitutioner, skoler, sportsklubber og på nettet. Du kan læse mere om, hvordan vi bekæmper mobning. Vi har også lavet hjemmesiden Fri for Mobberi. Den er mest til lærere og pædagoger, men som elev kan du finde fakta om, hvad mobning er, og om hvor mange børn, der bliver mobbet. Vi har også en side til forældre, der hedder Mobning på nettet, der også handler om mobning.

Få viden og rådgivning om at færdes trygt på nettet
Når du og dine venner sms'er og chatter, kan I risikere at misforstå hinanden. Det kan føre til unødvendige skænderier og konflikter. Vi har lavet en række undervisningsmaterialer under temaet Børns digitale liv.  Her kan du få mere at vide om, hvordan du løser onlinekonflikter, tackle mobning, sladder og trusler og færdes trygt på nettet og mobilen. Du kan også læse mere på Red Barnets forældresite, der handler om, hvordan forældre kan hjælpe deres børn med at være trygge på nettet.

Børn og unges digitale liv
Red Barnet har lavet en serie af podcasts til forældre, hvor børn og unge fortæller om deres liv på nettet. Der er også enkelte episoder, hvor voksne eksperter diskuterer børn og unges digtale liv. Podcasten So.Me.Mor.Far og værten er komikeren Michael Schøt.

Interviews med Red Barnets medarbejdere
Vi sætter stor pris på, at så mange skoleelever har lyst til at skrive om vores arbejde i Red Barnet. Da vi får rigtigt mange henvendelser, er det ikke altid muligt for os at stille op til interviews eller besvare spørgsmål. Du er dog altid velkommen til at skrive til os på [email protected] eller Facebook - så skal vi gøre vores bedste for at finde en medarbejder, der kan besvare jeres spørgsmål. Husk gerne at skriv et par ord om, hvad jeres projekt handler om. 

Skolesite med materialer til børn og unge
Du kan også besøge vores Skolesite med undervisningsmaterialer til børn og unge. På siden er der mange temaer om for eksempel børns rettigheder og Red Barnets arbejde med at redde børn, der er ramt af krig, sult eller katastrofer som fx jordskælv.