Red Barnets katastrofefond

Dit bidrag gør en forskel

1060 kroner svarer til, at vi kan give en familie på flugt økonomisk hjælp, så de selv kan sørge for basale fornødenheder til at holde varmen over vinteren i et land som Syrien.
644 kroner svarer til, at vi kan give to familier et babykit hver med blandt andet bleer, vådservietter, sutteflaske, modermælkserstatning og et termometer, så de kan tage sig af deres nyfødte i Gazastriben.
190 kroner svarer til, at vi kan sørge for rent drikkevand i en måned til to skolebørn i et land på Afrikas Horn.
322 kroner svarer til, at vi kan give en familie et babykit med blandt andet bleer, vådservietter, sutteflaske, modermælkserstatning og et termometer, så de kan tage sig af deres nyfødte. i Gazastriben.
Støt nu

Vi kæmper for børns
liv før, under og
efter en katastrofe

Børn i Gazastriben har lige nu desperat brug for nødhjælp for at overleve. Hospitaler, skoler og flygtningelejre er blevet ramt af luftangreb. Og FN’s generalsekretær advarer om, at Gazastriben er ved at blive en ”kirkegård for børn”.

Over en million mennesker – mere end halvdelen af dem børn – har søgt tilflugt i Rafah i løbet af krigen. Nu tvinges de endnu engang på flugt. Men der er ingen sikre steder at flygte hen, og børn og familier risikerer at miste livet.

De humanitære behov er enorme.

Mens alles øjne er rettet mod Gaza – arbejder vi også videre i andre af verdens brændpunkter, hvor børn er i fare. Som f.eks. i Afghanistan, hvor tusinder af børn mistet deres hjem. Det skete efter fire kraftige jordskælv ramte Herat-provinsen, alle inden for en uge. Jordskælvene ramte et land, som i forvejen er i knæ. Og i en alvorlig humanitær krise med udbredt mangel på mad og vand. 

Børnekatastrofefonden er en opsparing

Når du støtter vores børnekatastrofefond, er du med til at hjælpe børn ramt af krig og katastrofer. Heriblandt børn fanget i konflikten mellem palæstinensiske væbnede grupper og israelske styrker eller ramt af jordskælv i Afghanistan.  

Børnekatastrofefonden er en opsparing, som vi kan benytte, når en katastrofe rammer et sted i verden.  

Fonden sikrer, at vi har midler til at rykke ud med beskyttelse, mad, vand og lægehjælp på få timer til akutte katastrofer rundt om i verden. Den sikrer dermed, at børn ramt af krige og katastrofer ikke skal vente på, at vi samler nok penge ind til at kunne hjælpe dem.  

Via børnekatastrofefonden sender vi hjælpen derhen, hvor behovet er størst. Det gør, at hjælpen også når frem til katastrofer, som ellers ikke har fokus i medierne. De glemte kriser.  
I 2022 sikrede fonden, at vi kunne nå ud med akut hjælp til 24 millioner mennesker, heriblandt 12 millioner børn, på verdensplan.  

Når du støtter vores indsamlinger til børnekatastrofefonden, går pengene til børn ramt af katastrofer og konflikt.