Sådan bruger vi pengene

Flest penge til de dårligst stillede børn  

I Red Barnet arbejder vi målrettet for at nå ud med den rette hjælp til så mange børn som muligt. Derfor er vi omkostningsbevidste og bestræber os på at være så effektive som muligt. I 2022 havde Red Barnet indtægter for 618,6 millioner kroner.

Nedenfor kan du se, hvordan vi fordeler pengene.

Sådan fordeler vi pengene

80% - Red Barnets arbejde for børn i Danmark i resten af verden
11% - Fundraising
7% - Ledelse og administration 
2% - Oplysning og fortalerarbejde

Vores arbejde for børn
- nationale og internationale indsatser 

Hjælp til børn i Danmark i resten af verden
Flest penge går til hjælpearbejdet for børn i Danmark og resten af verden. Det gælder fx arbejdet for at børn i verdens fattige og skrøbelige lande kommer i skole, arbejdet for at forhindre børneægteskaber, arbejdet mod mobning, vold og overgreb og arbejdet for at hjælpe de dårligst stillede børn i Danmark ind i fællesskaber og fritidsliv.

Læs mere om, hvordan vi hjælper børn i Danmark og resten af verden

Fundraising
Donationer fra privatpersoner og virksomheder udgør en vigtig del af Red Barnets økonomi. Det er helt afgørende for, at vi kan hjælpe børn, der hvor behovet er størst, uafhængigt af skiftende internationale og nationale politiske dagsordner. Derfor bruger vi penge på indsamlinger, som giver os mulighed for at hjælpe flere børn.

Ledelse og administration 
Ledelse og administration er afgørende for et effektivt hjælpearbejde af høj kvalitet. Det koster penge at sikre den rette, professionelle hjælp til børn i udsatte positioner og sørge for, at hjælpen når sikkert frem. 

Oplysning og fortalerarbejde
En vigtig del af Red Barnets arbejde er at oplyse om forholdene for verdens børn. Om deres sundhed, trivsel og rettigheder. Vi bruger derfor tid og penge på oplysningsarbejde og på at tale børnenes sag for at få regeringer og beslutningstagere til at forbedre forholdene for børn. Det sidste er det, vi kalder fortalervirksomhed eller ‘advocacy’.

Læs om vores budget, årsregnskab og indsamlinger