Sådan bruger

vi pengene

">

Flest penge til de dårligst stillede børn 

Når du støtter Red Barnet, går 86 % direkte til at give børn et bedre liv – hvad enten det er nødhjælp ved en naturkatastrofe, skolegang og mad i flygtningelejre, bekæmpelse i mobning i danske skoler eller ferielejre for de dårligst stillede børn i Danmark. Hver år hjælper vi millioner af børn i Danmark og i mere end 120 lande.  

Vi arbejder i lande, hvor katastrofer, krige og sult truer børns liv. Når en katastrofer rammer, rykker vi ud med mad, vand og medicin. Vi hjælper børn med at få en tryg hverdag igen og sørger for, at de kan komme hurtigt i skole. Vi hjælper børn, der er på flugt og står blandt andet klar til at tage imod børn og familier fra Syrien, når de ankommer til de mange flygtningelejre i Libanon, Jordan og Irak. 

I Danmark bekæmper vi vold og overgreb mod børn. Vi forebygger og bekæmper mobning i børnehaver, skoler, sportsklubber og på nettet. Vi bekæmper fattigdom i Danmark ved at hjælpe børn fra de dårligst stillede familier til at blive en del af et fællesskab, fx gennem ferielejre og fritidsaktiviteter.  

 

Oplysning og indsamling 

Jo flere der kender til vores arbejde, jo flere børn kan vi hjælpe. Derfor bruger vi cirka 7 % på at lave oplysning om blandt andet fattigdom og nødhjælp. Det gør vi blandt andet i forbindelse med vores årlige landsindsamling med mere end 10.000 frivillige indsamlere, der skaffer penge til vores hjælpearbejde.  

Løn og administration  

I Red Barnet sikrer vi os, at vi hjælper børn bedst muligt ved at have en stram styring af økonomien kombineret med ansættelse af dygtige medarbejdere, der har stor viden om blandt andet børns udvikling og trivsel. Vi har omkring 160 lønnede medarbejdere i Danmark og udlandet. I alt bruger vi op til 7 % af vores samlede midler på generel ledelse og administration. Udgifter til generel ledelse og administration består af lønudgifter til ledelse og administration såsom regnskab, HR, IT og kontorservice. Hertil kommer driftsudgifter til lejemål, IT- og telefonudstyr, og rekruttering, uddannelse af medarbejdere med mere. 

Se budget for Red Barnet, årsregnskaber og indsamlinger. 

Når du støtter Red Barnet, investerer du i børns fremtid. Hver gang du giver 100 kr., går 86 af dem direkte til de dårligst stillede børn i Danmark og verden.