EN PODCAST OM BØRN OG UNGES DIGITALE LIV

So.Me.Mor.Far

Alle episoder af So.Me.Mor.Far

Youtube, Snapchat, ufrivillig deling af billeder, pinlige forældre, hadergrupper, Instagram - her finder du en oversigt over alle episoder, hvor Michael Schøt har haft børn og unge - og nogen gange forældre og eksperter i studiet for at tale om børns digitale liv.

Du kan også finde podcasten på iTunes, RSS-feed og Spotify eller via mange af de største podcastafspillere, fx Podcast Addict, Castbox , Podbean eller Pocket Casts.

Om podcasten

Hvem er deltagerne?
Hovedpersonerne i vores podcast er børn og unge, der fortæller om deres digitale liv. I hver episode vil et panel på tre børn og unge dele deres erfaringer om et bestemt emne. I den første episode er det tre unge fra Gribskov Efterskole, der er vores 'eksperter'.

Vi hverver blandt andet deltagere via Red Barnets ambassadørskoler og via Red Barnets fagpersoners netværk i skoleverdenen

Hvad er SoMeMorFar?
En stor del af børn og unges liv er gennemsyret af digitale medier – apps, gadgets og sociale medier. De bruger dem til at skabe og vedligeholde venskaber, til at udforske og opbygge identitet og til at blive klogere på verden uden for klasselokalet – hvad enten det er underholdning eller viden om, hvordan man bager cupcakes.

Mange forældre er kun perifert til stede i denne del af børnenes liv og verden. Det er ikke altid, de ved, hvilke universer børnene bevæger sig i. Og hvis de gør, så er der langt fra sikkert, at deres børn inviterer dem indenfor.

Med Red Barnets nye ugentlige podcast So.Me.Mor.Far vil vi give forældre et indblik i de sjove og fantastiske verdener, udfordringer og fællesskaber, som børn træder ind i, når de tager hul på deres digitale liv. Vi i vil aflive nogle af de myter, der trives blandt forældre. Vi vil behandle de negative aspekter, som børn og unge faktisk oplever – fx mobning, svindel, tvivlsomme rollemodeller og at være uden for et fællesskab.

Vi lader de unge komme til orde. Deres erfaringer og holdninger er omdrejningspunktet i podcasten. I hver episode vil et panel med tre børn og unge fortælle om deres egne oplevelser af et bestemt emne.

Vært: Michael Schøt
Producer: Casper Christensen
Ide, koncept og projektleder: Lars Henrik Møller
Faglig konsulent: Mai Hviid Holm
Faglig konsulent: Jon K. Lange
Researcher: Tim Ramsland

Læs mere om værten Michael Schøt eller se video nedenfor, hvor han præsenterer SoMeMorFar.