Vært for So.Me.Mor.Far

Om Michael Schøt

Du kender muligvis Michael Schøt som standupkomiker fra et af hans mange shows eller som den kritiske Satireminister i Schøtministeriet. Han har i snart 20 år underholdt med sine onemanshows, som tekstforfatter til store tv-programmer og som en del af flere podcast- og radioprogrammer.

Han er også vært for SoMeMorFar, Red Barnets podcast til forældre om børn og unges digitale liv.

Schøt og Red Barnet
Det er ikke første gang, Red Barnet samarbejder med Michael Schøt. Han har gennem de seneste år været ambassadør for Red Barnet og har i rollen som ambassadør i den grad været med til at sætte fokus på Red Barnets arbejde.

I 2017 besøgte han flygtningelejren Zaatari i Jordan, der huser mange tusinde syriske børn på flugt fra krigen i deres hjemland. Her oplevede han børnenes liv i lejren og var med til at fremhæve Red Barnets arbejde for at hjælpe dem.

Humor for velgørenhed

Siden 2009 har Schøt været en del af det årlige show Comedy Aid, som afholdes af FBI mellem jul og nytår, og hvor overskuddet fra billetsalget går til en velgørende organisation. i 2018 var Michael Schøt sammen med Heino Hansen vært for Comedy Aid, der for sjette år i træk blev afholdt i samarbejde med Red Barnet.

Michael Schøt var aktivt involveret, da Red Barnet i 2019 overtog ComedyAid fra FBI. I den fobindelse skiftede showet navn til Grin til Gavn.

Michael Schøt har også i sit daglige virke bidraget til Red Barnets arbejde. I forbindelse med Red Barnets  landsindsamling 2017 samlede han og Schøtministeriets seere over 120.000 kroner ind til fordel for Red Barnet.

Far og podcast-vært

Michael Schøt er ikke kun med i Red Barnets podcast som komiker og ambassadør. Han er far til to børn, og med en datter på 10 har han selv en interesse i at finde ud af, hvad børn og unge laver på nettet, og hvorfor de eksempelvis synes, det er fedt at bruge apps som Snapchat og Instagram.

Schøt er derfor selv en af de lettere forvirrede og uforstående forældre, når det kommer til vilde mobilvaner, fremmede apps og sproget på nettet. Samtidig har han et ben plantet solidt i den digitale lejr og bruger hyppigt sociale medier til at være i kontakt med sine venner og følgere.

Du kan høre Michael Schøt som vært i SoMeMorFar, Red Barnets podcast om børn og unges digitale liv.