vi hjælper og beskytter dem

Over 43 millioner
børn er på flugt
i verden

Dit bidrag gør en forskel

978 kroner svarer til, at vi kan give to familier på flugt fra konflikt eller oversvømmelse mad i en måned i eksempelvis Yemen.
560 kroner svarer til, at vi kan give en familie i Gazastriben en kasse med mad
280 kroner svarer til, at vi kan give fire børn psykosocial støtte som en del af aktiviteterne i et børnevenligt område i tre måneder i eksempelvis Ukraine.
For 560 kroner kan vi give en familie i Gazastriben en kasse med mad
255 kroner svarer til, at vi kan give tre familier på flugt en presenning til at bygge husly i et land som Syrien.
140 kroner svarer til, at vi kan give to børn psykosocial støtte som en del af aktiviteterne i et børnevenligt område i tre måneder i eksempelvis Ukraine.
105 kroner svarer til, at vi kan give en familie på flugt tre ugers forbrug af rent drikkevand i et land som Yemen.
For 560 kroner kan vi give en familie i Gazastriben en kasse med mad
Støt nu

Antallet af børn
på flugt lige nu
er ikke set højere
siden Anden Verdenskrig

Mange børn flygter fra krige som dem i Gazastriben og Ukraine, mens andre tvinges fra deres hjem af katastrofer som jordskælvene i Tyrkiet, Syrien og Afghanistan og tørken på Afrikas Horn.

rn på flugt kan blive udsat for voldsomme oplevelser, som giver ar på sjælen. Nogle mister familiemedlemmer undervejs, mens andre ser mennesker dø. 

sådan hjælper vi børnene

Børn kan blive tvunget til at flygte fra den ene time til den anden og har derfor typisk kun fået det tøj med, som de i forvejen havde på. Derfor kan de være ekstremt udsatte i frostgrader og under barske vilkår med mangel på vand og mad. 

Red Barnet møder børnene i flygtningelejre, ved grænseovergange eller her i Danmark, hvor flere har søgt tryghed. 

AKUT NØDHJÆLP OG MENTAL STØTTE

Udover at uddele akut nødhjælp som tøj, mad, tæpper og presenninger, så børnene og deres familier kan få husly, fokuserer vi også på børns mentale helbred.  

Det gør vi blandt andet ved at skabe børnevenlige områder, hvor vi sammen med vores samarbejdspartnere kan yde psykosocial støtte. 

VI SIKRER SKOLEGANG

Vi arbejder for, at alle børn får mulighed for at lære - også selvom de er på flugt. Skolegang er nemlig en vigtig ramme for, at børnene kan se en vej tilbage til hverdagen – til trods for, at de stadig befinder sig midt i kaosset. 

BØRN ALENE PÅ FLUGT

I nogle tilfælde er børn helt alene på flugt. Enten fordi de er blevet væk fra deres familie, eller fordi de ingen familie har tilbage. Disse børn er særligt udsatte, og i Red Barnet har vi derfor specifikke indsatser for uledsagede børn.

BØRN PÅ FLUGT TIL DANMARK

I Danmark tager vi imod børn og deres familier på flugt ved at tilbyde dem at være en del af et fællesskab med andre familier, der er på flugt. Indsatserne tæller blandt andet småbørnsklubber og madklubber, hvor børn og familier kan møde ligesindede og få værdifulde oplevelser sammen.