Vores arbejde

Barn i verden

Et bedre liv og håb for alle verdens børn

Red Barnet arbejder i 116 lande verden over for at sikre børns overlevelse, skolegang, sundhed, tryghed og trivsel. Vi træder til, når krige, katastrofer og konflikter ødelægger børns liv. Vi kæmper for børns ret til at trives og gå i skole trods krig eller fattigdom. Vi støtter børn, familier og samfund, der rammes af klimaforandringerne. Og når verden svigter, taler vi børnenes sag over for regeringer, myndigheder og organisationer.

Krig og katastrofer

Alle børn skal beskyttes i krig og katastrofer

I naturkatastrofer, krige og konflikter arbejder vi for at sikre alle børns overlevelse og beskyttelse. I 2022 nåede vi ud med humanitær hjælp til over 19 millioner børn.

Uddannelse og skolegang

Alle børn har ret til at gå i skole

Skolegang og uddannelse baner vejen for en bedre fremtid og muligheder senere i livet - særligt for piger. Men 258 millioner børn og unge går ikke i skole.

Klimakrisen

Ingen børn skal svigtes i klimakrisen

Ekstremt vejr, tørke, hedebølger, oversvømmelser og cykloner påvirker børns mulighed for at overleve, lære, trives og udvikle sig, og derfor er klimakrisen en børnerettighedskrise.

Pigers rettigheder

ingen piger skal giftes som børn

Vi kæmper blandt andet for pigers adgang til uddannelse, og vi hjælper piger og forældre med at finde andre løsninger end ægteskab på familiernes pressede situation.

Mental sundhed

Ingen børn skal leve med sår på sjælen

Når krigen raser, sikrer vi børn og unge tryghed og støtte til at få bearbejdet de traumatiske oplevelser. For børn skal ikke kun overleve. De skal leve, trives, smile og udvikle sig.

I 2022 nåede vi UD TIL mere end 48 MILLIONER

33 mio.

børn og unge fik bedre adgang til sundhed og ernæring.

19 mio.

børn og unge nåede vi med humanitær hjælp i krige og katastrofer.

9 mio.

børn og unge fik hjælp til uddannelse og at gå i skole.

4,5 mio.

børn og unge nåede vi med social og økonomisk hjælp mod fattigdom.