Taler du

med dit barn om

ubehagelige oplevelser på nettet?

Digitale medier er en central del af børn og unges hverdag. De åbner op for en verden af muligheder og relationer, som er spændende at være en del af. Men desværre ved vi, at nogle børn oplever ubehagelige ting på nettet - og vi ved også, at der ikke bliver talt nok om det i hjemmet. Der er mange grunde til, at det kan være et svært emne at tale om. Dog har børn og unge fortalt os, at de gerne vil have støtte og tale med deres forældre om det.

Derfor har vi udarbejdet nogle gode råd til, hvordan du som forælder kan have en god dialog med dit barn om digital adfærd og krænkelser. Vi har fået hjælp af børn og unge, som har fortalt os, hvad der er vigtigt at huske, og hvad man skal undgå at gøre, når man taler med sit barn om digitale krænkelser. Du kan finde de gode råd i boksen herunder.

Materialerne er en del af Projekt deSHAME II, som er et samarbejde mellem børnerettighedsorganisationerne Childnet (UK), Kek Vonal (Ungarn)og Red Barnet. Projektet handler om at forebygge digitale krænkelser blandt børn og unge. Måske har dit barn arbejdet med Projekt deSHAME II i skolen, og hvis du er interesseret i at vide mere om det, kan du finde undervisningsmaterialer her.