Vestegnen
Lokalforening

Velkommen til Vestegnen Lokalforening

Alle børn har ret til en god og tryg opvækst. I Red Barnet Vestegnen brænder vi for at hjælpe og give børn i vores lokalområde trygge oplevelser, som skaber glæde og selvtillid. 

Vi arbejder for et godt børneliv i Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre, Ishøj, Rødovre, Tåstrup og Vallensbæk kommuner.

Hvis du vil være med til at gøre en forskel, er du er meget velkommen til at kontakte os, – vi har altid brug for flere frivillige hænder. 

Vi vil også invitere samarbejdspartnere fra Vestegnens mangfoldige erhvervsliv til at deltage eller støtte Red Barnet Vestegnens aktiviteter, så vi kan nå ud til endnu flere børn, som trænger til en hjælpende hånd.

 Læs nederst på siden hvordan du kan kontakte os. 

Hvad arbejder vi med på Vestegnen?

I Red Barnet har Covid-19 naturligvis påvirket en række at vores aktiviteter, men med de seneste genåbninger, er vi klar til igen at starte både vores kendte projekter samt en masse nye. 

Red Barnet Vestegnen arbejder med flere projekter i Vestegnsområdet der på hver sin vis er med til at bidrage til børns udvikling og velfærd.

Aktuelt arbejder vi  med 

  • Plads til Alle, i Brøndby og Hvidovre
  • Ferielejre
  • Red Barnets Familieoplevelsesklub, i Brøndby og Hvidovre
  • Naturklub i Høje-Taastrup

Vi hjælper børn ud i fritidslivet med projektet 'Plads til Alle' 

Det er desværre ikke alle børn der har mulighed for at gå til fx fodbold, badminton, svømning, spejder eller musik. Det kan være fordi, forældrene ikke selv har været en del af fritidslivet, og derfor ikke ved hvordan de får deres børn tilmeldt og kommer i gang. Det hjælper vi med i Red Barnet Vestegnen. 

I samarbejde med medarbejdere fra Hvidovre og Brøndby kommune sørger vi for at bane vejen for disse børn. Det gør vi ved at stille frivillige fritidsguider til rådighed for familierne i en kortere periode, så børnene kan komme godt og trygt i gang med en fritidsaktivitet.

Om sommeren afholder vi Ferielejr

Ferielejrene er en fast aktivitet som Red Barnet afholder i skolernes sommerferie. Her giver vi mange børn og familier nogle uforglemmelige oplevelser i trygge rammer. 

Red Barnets Familieoplevelsesklub i Brøndby Strand og Hvidovre 

Familieoplevelsesklubben Brøndby Strand startede som en forlængelse af Børnenes Rejsebureau, som havde hjulpet familier i Brøndby Strand  ud på ture og mindre rejser. Turene har varieret fra feriekolonier til jordbærplukning og fisketure. Dette har hjulpet børnefamilier med at udvide deres netværk og skabe glæde for både børn, forældre og til tider også bedsteforældre. 

Med baggrund i vores positive erfaringer fra Brøndby, er vi aktuelt ved at starte en familieoplevelsesklub i Hvidovre i tæt samarbejde med Familiecentret Poppelgården. Vi starter i Hvidovre i 2. kvartal  2021. 

Naturklub i Høje-Taastrup

I samarbejde med Gadehavegård i Høje-Taastrup starter vi en ny naturklub op i maj 2021. Rekrutteringen af frivillige er stadig i gang, men allerede nu er der både ansat klubledere og en håndfuld frivillige, der er parate til at sikre børnene i Gadehavegård spændende naturoplevelser og røde kinder.

 

 

For interesserede i Red Barnet Vestegnen

Det er sjovt og meningsfuldt at være frivillig i Red Barnet Vestegnen. Vi er ambitiøse og målrettede, så vi også kan få sat gang i aktiviteterne i de øvrige Vestegnskommuner.

Har du overskydende tid i hverdagen og lyst til at gøre en forskel, så vil du med din indsats kunne mærke hvordan dit overskud kan være med til at give børn på Vestegnen oplevelser, som bidrager positivt til en god og tryg opvækst.

Vi søger frivillige til at hjælpe på vore projekter, men også potentielle samarbejdspartnere der med økonomisk støtte, kan hjælpe os med at nå ud til de øvrige vestegnskommuner. 

Hvis du er blevet inspireret af nogle af projekterne ovenover, så tøv ikke med at skrive til kontaktvestegnen@redbarnet.dk for at høre mere om, hvordan du kan engagere dig og bidrage til gode rammer for børnene.

Du kan også følge os på Facebook via dette link og på LinkedIn via dette link.

Vil du være frivillig hos Red Barnet?

Som frivillig i Red Barnet kan du være med til at hjælpe udsatte børn og deres familier gennem en af Red Barnets lokalforeninger. Her kan du fx være med til at arrangere ture, aktiviteter og ferielejre.

Bliv frivillig hos Red Barnet