Aarhus Lokalforening

Velkommen til Aarhus lokalforening

Red Barnet startede i Aarhus i 1945 og har siden arrangeret en bred vifte af aktiviteter, som har haft til formål at redde børn ud af situationer, de ikke selv har været herre over. Arbejdet omfatter blandt andet efterkrigstidens indsats over for hollandske børn, opførelse og drift af børneinstitutioner i Aarhus Kommune, hjælp til opførelse af skoler i både Østeuropa og Afrika og meget andet.

Vores frivillige arbejde og aktiviteter har to formål: At skaffe midler til Red Barnets hovedkontor for nationalt og internationalt arbejde for fattige og katastroferamte børn verden over samt yde hjælp til socialt udsatte børn og deres familier i Aarhus og omegn.

Bliv frivillig

Der er hele tiden brug for frivillige i Aarhus lokalforening, og der vil løbende blive lagt "jobopslag" på frivilligjob.dk. Her kan du læse mere om det projekt, som søger frivillige, hvad der forventes af den frivillige, samt hvordan du kommer i kontakt med lokalforeningen. Når lokalforeningen har modtaget din ansøgning, inviterer HR-teamet dig pr. mail til infomøde sammen med andre nye frivillige. Infomødet afholdes som udgangspunkt den første tirsdag i hver måned fra kl. 19-21 på Grønnegade 80 i Aarhus. Til infomødet vil du blive præsenteret for Red Barnet og lokalforeningens projekter. Ønsker du fortsat at være frivillig, bliver du sat i kontakt med de respektive teamledere, og du er nu klar til at gøre en forskel.
Kontaktperson: HR-team: Mobil: 61730757  Mail: aarhuslokalforening@redbarnet.dk

Aktiv Sommerlejr for 6-11-årige

Red Barnets lokalforening i Aarhus tilbyder Aktiv Sommerlejr for 6-11-årige, som er bosiddende i Aarhus Kommune. Lejren vil være præget af leg, hygge og sjove aktiviteter og ikke mindst masser af frisk luft, natur og gode oplevelser. Vi skal også lave sund, lækker og spændende mad. Opholdet er gratis og inkluderer forplejning, aktiviteter og transport.
Kontaktperson: Heidi Ritto: Mobil 28745473  Mail: Heidiritto@me.com

Aktiv Teenagelejr for 12-15-årige

Teenagelejr for unge i alderen 12 til 15 år bosiddende i Aarhus Kommune.
Kontaktperson: Helene Solhøj Nebel:  Mobil 40460574    Mail: Redbarnetteenlejr@email.com

Landsindsamlingen

I mere end 10 år har Aarhus lokalforening været en del af landsindsamlingen, hvor der samles ind til de mest udsatte børn i Danmark og resten af verden. I 2017 finder Landsindsamlingen sted søndag 3. september. Har du lyst til at bruge din tid til noget godt den dag, så kom og vær med til at hjælpe udsatte børn. Du kan vælge en rute i dit eget nabolag, eller hvis du ikke har mulighed eller lyst til at gå rundt, kan du ofte få en ståplads foran et supermarked eller lignende. Det tager 3-4 timer, og når man har afleveret sin indsamlingsbøsse, vil man de fleste steder kunne få kaffe og kage og snakke med andre indsamlere. Vælg din rute her.
Kontaktperson: Gitte Lindhard: Mail: gitte.lindhard@mailinfo.dk 

Velkommen til Danmark

Velkommen til Danmark er en familieoplevelsesklub, hvor nytilkomne flygtningefamilier og aarhusianske familier mødes til fællesspisning, udflugter, socialt samvær og kulturudveksling for på denne måde at skabe oplevelser, netværk og venskaber familierne imellem. Klubben er for familier med børn i alderen 5 til 12 år - men større og mindre søskende er også velkommen. Aktiviteterne kan omfatte alt fra en hyggelig skovtur med bål til en historisk opdagelsesrejse i Den Gamle By. Har du lyst til at være frivillig på dette projekt, eller er du en børnefamilie, der ønsker yderligere information, hører vi gerne fra dig.
Kontaktperson: Lasse Holm

Plads til alle

De fleste børn har et aktivt fritidsliv og dyrker sport eller lignende flere gange om ugen. Det er rigtig godt og sundt for barnets udvikling og sociale liv, men der er desværre fortsat mange børn, der ikke går til en fritidsaktivitet. Plads til alle bygger bro mellem foreningslivet og børn og unge, som af forskellige årsager står uden for fællesskabet. Den primære målgruppe er børn, hvis forældre ikke har mulighed for at sikre eller understøtte deres børns deltagelse i fritidslivet, hvilket kan skyldes fattigdom, sygdom, at forældrene er enlige, har en anden etnisk baggrund end dansk eller selv har sociale problemer. Tilbuddet målrettes børn, der på forskellige måder er i risiko for at mistrives, og som voksne omkring dem derfor har et øje på.
Kontaktperson: Pernille Lyngsø

Familieoplevelsesklub

Aktiviteter, der henvender sig til familier, som af økonomiske eller sociale årsager har en presset hverdag. Vi arrangerer og deltager i forskellige arrangementer for børn og deres forældre ca. en gang om måneden.
De frivillige deltager alle på Red Barnets udviklende og sikkerhedsmæssige kurser og har underskrevet tavshedspligt og har børneattester. Har du lyst til at være frivillig på dette projekt, eller er du en børnefamilie, der ønsker yderligere information, hører vi gerne fra dig.
Kontaktperson: Lasse Holm

Genbrugsbutik

Vi driver en genbrugsbutik midt i Aarhus på Park Allé 5 med kvalitets børnetøj, legetøj og udstyr. Vi har åbent alle hverdage 10-17.30 og lørdage 10-14. Der er mulighed for at aflevere tøj med mere i butikkens åbningstid.
Følg genbrugsbutikken på Facebook og på Instagram
Kontaktperson: Gitte Lindhard: Mail: gitte.lindhard@mailinfo.dk  - genbrugaarhus@redbarnet.dk 

Nødhjælpsagenter og Katastrofefond

Red Barnets katastrofefunktion består af frivillige teams i Red Barnets lokalforeninger rundt omkring i landet. Disse teams er ansvarlige for indsamling og oplysningsarbejde i lokalområderne i forbindelse med humanitære katastrofer.
Kontaktperson: Lasse Holm

Fundraising - Hjælp os med at hjælpe udsatte børn i Aarhus-området.

Alle donationer af pengegaver og naturalier går til projekter, der på den ene eller anden måde er med til at give børn og deres familier i Aarhus og omegn et bedre og mere indholdsrigt liv.
Ønsker du at støtte foreningens arbejde økonomisk: Jyske Bank Reg.nr.: 5078 Kontonummer: 1177006

Mobilpay: 47 44 56

 

Følg os på Facebook

Cannot bind source type Lecoati.LeBlender.Extension.Models.LeBlenderModel to model type Redbarnet.Logic.Models.Grid.ContentBoxGridModel.

Kontaktpersoner

Heidi Ritto
Telefon: 28745473
E-mail: heidiritto@me.com

Gitte Lindhard
E-mail: genbrugaarhus@redbarnet.dk

Genbrugsbutikken
Telefon: 21660203

HR-Teamet
E-mail: aarhuslokalforening@redbarnet.dk

 

 

Pernille Lyngsø
E-mail: pl@redbarnet.dk

 

Vil du være frivillig hos Red Barnet?

Som frivillig i Red Barnet kan du være med til at hjælpe udsatte børn og deres familier gennem en af Red Barnets lokalforeninger. Her kan du fx være med til at arrangere ture, aktiviteter og ferielejre.

Bliv frivillig hos Red Barnet