Aarhus Lokalforening

Velkommen til Aarhus lokalforening

Red Barnet startede i Aarhus i 1945 og har siden arrangeret en bred vifte af aktiviteter, som har haft til formål at redde børn ud af situationer, de ikke selv har været herre over. Arbejdet omfatter blandt andet efterkrigstidens indsats over for hollandske børn, drift og drift af børneinstitutioner i Aarhus Kommune, hjælp til opførelse af skoler i både Østeuropa og Afrika og meget andet.

Vores frivillige arbejde og aktiviteter har til formål: At skaffe midler til Red Barnets hovedkontor for nationalt og internationalt arbejde for fattige og katastroferamte børn verden over samt yde hjælp til sociale udsatte børn og deres familier i Aarhus og omegn.

Bliv frivillig

Der er hele tiden brug for frivillige i Aarhus lokalforening. Skriv til vores HR-team på aarhuslokalforening@redbarnet.dk om, hvad du har lyst til at være frivillig i lokalforeningen. Ligeledes hvis du er nysgerrig på hvad man kan bidrage med som frivillig. Der bliver løbende lagt "jobopslag" på frivilligjob.dk . Her kan du læse mere om det projekt, som søger frivillige, hvad der forventes af den frivillige, samt hvordan du kommer i kontakt med lokalforeningen. Når lokalforeningen har modtaget din ansøgning, kontakter HR-teamet dig pr. mail og du bliver præsenteret for Red Barnet og lokalforeningens projekter. Want du fortsat at være frivillig, bliver du  Sad i kontakt med de respektive teamledere, og du er nu klar til at gøre en forskel.

Vi er ca. 200 frivillige i Aarhus Lokalforening og udover at gøre en stor forskel for de mest udsatte børn og unge og deres familier i Aarhus, møder du superskønne og engagerende frivillige i et skønt fælleskab om verdens bedste sag.

Kontakt HR-teamet på aarhuslokalforening@redbarnet.dk

Familielejr for 6-12 årige

Familielejren i uge 28 er for børn tilknyttet Red Barnets Naturklub i Gellerup,  deres søskende og forældre. Lejren foregår på Degnetoften tæt på Vadehavscenteret. Lejren vil tage udgangspunkt i naturaktiviteter i tråd med klubbens formål, at styrke børnenes sociale kompetencer via naturoplevelser. Vi skal en tur til Mandø, “spise” Vadehavet, hygge og knytte endnu stærkere bånd børn, forældre og familierne imellem. Lejren  er gratis og omfatter forplejning, aktiviteter og transport.

Kontakt Anja Tobiesen på  ledernaturklubaarhus@redbarnet.dk

 

Aktiv sommerlejr for 11-14-årige

Ungelejren i uge 28 er for 11-14-årige unge, som er bosiddende i Hasle/Møllevang og omegn i Aarhus Kommune. Lejrene vil være præget af fællesskab, hygge og sjove aktiviteter og ikke mindst masser af frisk luft, natur og gode oplevelser. Vi skal også lave sund, lækker og spændende mad. Lejren  er gratis og omfatter forplejning, aktiviteter og transport.

Kontakt Helene Solhøj Nebel på  lederungelejraarhus@redbarnet.dk

 

Børnelejr for 6-10 årige

Børnelejren i uge 29 er for børn i aldersgruppen 6-10 år. Lejren foregår på  Helligsøelejren i Hurup i Thy midt i naturskønne omgivelser med fjordkig til det stille vand og få kilometer fra Vesterhavet. Vi skal lave aktiviteter, en tur i skoven, lave mini-OL, på fisketur, lave bål, i krea-værksted, spille bold og holde afslutningsfest. Lejren  er gratis og omfatter forplejning, aktiviteter og transport.

Kontakt Tobias Bjerg Sørensen på lederboernelejraarhus@redbarnet.dk .

 

Familielejr for 5-12 årige

Familielejren i uge 30 er for børn i aldersgruppen 5 - 12 år tilknyttet Familieoplevelsesklubben i Tilst og deres forældre. Lejren  foregår på Helligsøelejren i Hurup i Thy midt  i naturskønne omgivelser med fjordkig til det stille vand og få kilometer fra Vesterhavet. Lejren  er gratis og omfatter forplejning, aktiviteter og transport.

Kontakt Lotte Kroman Pedersen på  jydekvinden@live.dk .

  

Naturklub Aarhus

Aarhus lokalforening har to naturklubber - i Gellerup og Viby Syd. Klubberne er for børn i 6 til 12 års alderen der gerne vil opleve naturen året rundt. Klubberne har særligt fokus på at skabe gode og givende oplevelser i naturen - specielt i den bynære natur i lokalområdet. Børnene mødes en gang om ugen og en gang hver måned inviterer resten af ​​deres familier med. Klubbens formål er at give børnene læring om naturen samt skabe sociale relationer i deres nærmiljø.

Naturklub Gellerup kontakt: ledernaturklubaarhus@redbarnet.dk

Naturklub Viby Syd kontakt:  ledernaturklubaarhus2@redbarnet.dk

 

Måltid, Fritid, Fremtid 

Aarhus lokalforening har i samarbejde med Meyers Madhus og Aarhus Kommune et tilbud for unge mellem 15-17-årige, der af forskellige årsager har svært ved at komme i gang med fritidsarbejde, som hjælper dem på vejen til deres første fritidsarbejde. De unge i projektet får gennem fire ugers undervisning i køkkenet og afslutter med at være værter for en restaurantaften, inden de skal gennem fire ugers fritidsjobtræning i lokale virksomheder inden for restaurations- og madbranchen. Gennem hele forløbet, som varer seks måneder, har de unge og frivillige mentorer fra Red Barnet tilknyttet. Som mentor er din opgave at støtte og motivere den unge og stå klar til at hjælpe med jobsøgningen på vejen mod et fritidsarbejde.

Kontakt:  maaltidfritidfremtid@redbarnet.dk 

 

Landsindsamlingen

I mere end 13 år har Aarhus lokalforening været en del af landsindsamlingen, hvor der samles ind til de mest udsatte børn i Danmark og resten af ​​verden. Har du lyst til at bruge din tid til noget godt den dag, så kom og vær med til at hjælpe udsatte børn. Du kan vælge en rute i dit eget nabolag, hvis du ikke har mulighed eller lyst til at gå rundt, kan du ofte få en ståplads foran et supermarked eller lignende.

 

Foreningsmentor

De fleste børn har et aktivt fritidsliv og dyrker sport eller lignende flere gange om ugen. Det er rigtig godt og sundt for barnets udvikling og sociale liv, men der er desværre fortsat mange børn, der ikke går til en fritidsaktivitet. Plads til alle bygger bro mellem foreningslivet og børn og unge, som af forskellige årsager står uden for fællesskabet. Den  primære målgruppe er børn, hvis forældre ikke har mulighed for at sikre eller understøtte deres børns deltagelse i fritidslivet, hvilket kan skyldes fattigdom, sygdom, at forældrene er enlige, har en anden baggrund end dansk selv eller har sociale problemer. Tilbuddet målrettes børn, der på forskellige måder er i risiko for at mistrives, og som voksne omkring dem derfor har et øje på.

Kontakt frivilligkonsulent Katrine Jørgensen på kaj@redbarnet.dk

 

Familieoplevelsesklub

Aktiviteter, der henvender sig til familier, som af økonomiske eller sociale årsager har en presset hverdag. Vi arrangerer og deltager i forskellige arrangementer for børn og deres forældre ca. en gang om måneden.
De frivillige deltager alle på Red Barnets udviklende og sikkerhedsmæssige kurser og har underskrevet tavshedspligt og har børneattester. Har du lyst til at være frivillig på dette projekt, eller er du en børnefamilie, der ønsker yderligere information, hører vi gerne fra dig.

Kontakt HR-teamet på  aarhuslokalforening@redbarnet.dk 

 

Genbrugsbutik

Vi driver en genbrugsbutik midt i Aarhus på Park Allé 5 med kvalitets børnetøj, legetøj og udstyr. Vi har åbent alle hverdage 10-16 og lørdage 10-13. Der er mulighed for at aflevere brugt tøj til børn fra 0-12 år i butikkens åbningstid.
genbrugsbutikken på Facebook  og på Instagram

Kontakt Inge M. Sørensen genbrugaarhus@redbarnet.dk 

 

Fundraising - Hjælp os med at hjælpe udsatte børn i Aarhus-området

Alle donationer af pengegaver og naturalier går til projekter, der på den ene eller anden måde er med til at give børn og deres familier i Aarhus og omegn et bedre og mere indholdsrigt liv.
Ønsker du at støtte foreningens arbejde økonomisk: Jyske Bank Reg.nr.: 5078 Kontonummer: 1177006. Eller via MobilePay: 47 44 56

Kontakt fundraisingleder Jeff Just på lederfundraisingaarhus@redbarnet.dk

 

Følg os på Instagram

Følg os på Facebook

Bestyrelse og kontaktpersoner

Næstformand
Birgitte Mouritzen, M: kommunikationlederaarhus@redbarnet.dk

Sekretær
Sandra Lauridsen
M: sekretaeraarhus@redbarnet.dk

Kasserer
Mathilde Søgaard Jakobsen
M: kassereraarhus@redbarnet.dk


Kommunikationsansvarlig
Birgitte Mouritzen, M: kommunikationlederaarhus@redbarnet.dk 


Fundraising
Jeff Just
M: lederfundraisingaarhus@redbarnet.dk


HR-ansvarlig
Mia Madsen
M: aarhuslokalforening@redbarnet.dk

Naturklub Gellerup
Anja Tobiesen
M: ledernaturklubaarhus@redbarnet.dk


Lejrkoordinator

Helene Solhøj Nebel
M: lederungelejraarhus@redbarnet.dk

Aktivitetsansvarlig
Sofie Falk
lederaktiviteteraarhus@redbarnet.dk


Genbrugsbutikken
M: genbrugaarhus@redbarnet.dk
T: 21660203

Frivilligkonsulent
Katrine Jørgensen
M: kaj@redbarnet.dk
T: 29816471

Vil du være frivillig hos Red Barnet?

Som frivillig i Red Barnet kan du være med til at hjælpe udsatte børn og deres familier gennem en af Red Barnets lokalforeninger. Her kan du fx være med til at arrangere ture, aktiviteter og ferielejre.

Bliv frivillig hos Red Barnet