Aarhus Lokalforening

Velkommen til Aarhus lokalforening

Red Barnet startede i Aarhus i 1945 og har siden arrangeret en bred vifte af aktiviteter, som har haft til formål at redde børn ud af situationer, de ikke selv har været herre over. Arbejdet omfatter blandt andet efterkrigstidens indsats over for hollandske børn, opførelse og drift af børneinstitutioner i Aarhus Kommune, hjælp til opførelse af skoler i både Østeuropa og Afrika og meget andet.

Vores frivillige arbejde og aktiviteter har to formål: At skaffe midler til Red Barnets hovedkontor for nationalt og internationalt arbejde for fattige og katastroferamte børn verden over samt yde hjælp til socialt udsatte børn og deres familier i Aarhus og omegn.

Bliv frivillig

Der er hele tiden brug for frivillige i Aarhus lokalforening. Skriv til vores HR-team på aarhuslokalforening@redbarnet.dk om, hvad du har af ønsker om at være frivillig i lokalforeningen. Ligeledes hvis du er nysgerrig på hvad man kan bidrage med som frivillig. Der bliver løbende blive lagt "jobopslag" på frivilligjob.dk. Her kan du læse mere om det projekt, som søger frivillige, hvad der forventes af den frivillige, samt hvordan du kommer i kontakt med lokalforeningen. Når lokalforeningen har modtaget din ansøgning, kontakter HR-teamet dig pr. mail og du bliver præsenteret for Red Barnet og lokalforeningens projekter. Ønsker du fortsat at være frivillig, bliver du sat i kontakt med de respektive teamledere, og du er nu klar til at gøre en forskel.

Vi er ca. 200 frivillige i Aarhus Lokalforening og udover at gøre en stor forskel for de mest udsatte børn og unge og deres familier i Aarhus, møder du superskønne og engagerende frivillige i et skønt fælleskab om verdens bedste sag.

Kontakt HR-teamet på aarhuslokalforening@redbarnet.dk

Børnelejr for 5-10 årige

Red Barnets lokalforening i Aarhus tilbyder sommerlejre for børn i aldersgruppen 5-10 år, både i uge 27 og 28. Vi tager afsted mandag formiddag og vender tilbage til Aarhus igen fredag eftermiddag. Lejrene går i begge uger til Kaløvigcenteret ved Rønde, der ligger i naturskønne omgivelser og med en storslået havudsigt. Derfor skal vi hygge, lave bål, bade ved stranden, spille fodbold og lave en masse andre aktiviteter, der byder på sjove udfordringer og masser af nærvær. 

Kontakt Katja Ingstrup på lederfundraisingaarhus@redbarnet.dk

 

Familielejr for 5-12 årige

Red Barnets lokalforening i Aarhus tilbyder familielejre for børn, unge og forældre i udsatte positioner. Børnene er typisk i alderen 5-12 år, men kan variere i forhold til yngre og ældre søskende. Lejrene finder sted i uge 26 og 29, og er for familier som er bosiddende i og omkring hhv. Åbyhøj og Tilst. Lejrene går i begge uger til Degnetoften, som ligger et stenkast fra Vadehavscenteret. Derfor vil lejrene være præget af naturoplevelser og aktiviteter med udgangspunkt i Vadehavet, dets dyre- og planteliv, samt lege, hygge og sjove aktiviteter. Vi skal også lave sund, lækker og spændende mad. Opholdet er gratis og inkluderer forplejning, aktiviteter og transport.

Kontakt Kathrine Thrysøe Jespersen på lederfamilielejraarhus@redbarnet.dk

 

Familielejr for 6-12 årige

Red Barnets lokalforening i Aarhus tilbyder familielejr til børn tilknyttet Red Barnets Naturklub i Gellerup. Børnene, deres søskende og forældre inviteres til at deltage i lejren som finder sted i uge 28 på Degnetoften tæt på Vadehavscenteret. Lejren vil tage udgangspunkt i naturaktiviteter som også er i tråd med klubbens formål, at styrke børnenes sociale kompetencer via naturoplevelser. Vi skal en tur til Mandø, “spise” Vadehavet, hygge og knytte endnu stærkere bånd børn, forældre og familierne imellem. Opholdet er gratis og inkluderer forplejning, aktiviteter og transport.

Kontakt Anja Tobiesen på ledernaturklubaarhus@redbarnet.dk

  

Aktiv sommerlejr for 11-14-årige

Red Barnets lokalforening i Aarhus tilbyder i uge 27 og 28 aktive sommerlejre for 11-14-årige, som er bosiddende i Hasle/Møllevang og omegn i Aarhus Kommune. Lejrene vil være præget af fællesskab, hygge og sjove aktiviteter og ikke mindst masser af frisk luft, natur og gode oplevelser. Vi skal også lave sund, lækker og spændende mad. Opholdet er gratis og inkluderer forplejning, aktiviteter og transport.

Kontakt Helene Solhøj Nebel, på 40460574 eller lederungelejraarhus@redbarnet.dk

 

Weekendlejr for familier på integrationsydelse/overgangsydelse

Red Barnets lokalforening i Aarhus tilbyder i samarbejde med Aarhus Kommune en weekendlejr i uge 29 fra d. 23.-25. juli 2021 for familier på integrationsydelse/overgangsydelse. Lejren har til formål at styrke en såvel sproglig- som en beskæftigelsesrettet og integrationsmæssig indsats. På lejren vil der være forskelligartede aktiviteter for forældrene og deres børn, der understøtter formålet. Med naturen som ramme, ligger Mariendal Strand perfekt, og naturen vil være afsæt som en oplagt del af aktiviteterne. Ligeledes vil forældre og børn blive inddraget i praktiske gøremål og opgaver som fx madlavning, borddækning, oprydning efter maden osv., så alle oplever at de bidrager til et positivt fællesskabet, hvorfor fællesskabende aktiviteter vil stå højt og mhp., at venskaber knyttes. Venskaber, som gerne kan/skal bære videre efter endt weekend. Weekenden forestås af Red Barnet Aarhus' engagerede frivillige samt to kompetente lejrledere.  

 

Naturklub Aarhus

Aarhus lokalforening har to naturklubber - i Gellerup og Viby Syd. Klubberne er for børn i 6 til 12 års alderen der gerne vil opleve naturen året rundt. Klubberne har særligt fokus på at skabe gode og givende oplevelser i naturen - specielt i den bynære natur i lokalområdet. Børnene mødes en gang om ugen og en gang hver måned inviteres resten af deres familier med. Klubbens formål er at give børnene læring om naturen samt skabe sociale relationer i deres nærmiljø.

Naturklub Gellerup kontakt: ledernaturklubaarhus@redbarnet.dk

Naturklub Viby Syd kontakt: ledernaturklubaarhus2@redbarnet.dk

 

Måltid, Fritid, Fremtid 

Aarhus lokalforening har i samarbejde med Meyers Madhus og Aarhus Kommune et tilbud for unge mellem 15-17-årige, der af forskellige årsager har svært ved at komme i gang med fritidsjob, som hjælper dem på vejen til deres første fritidsjob. De unge i projektet får gennem fire uger undervisning i køkkenet og afslutter med at være værter for en restaurantaften, inden de skal gennem fire ugers fritidsjobtræning i lokale virksomheder inden for restaurations- og madbranchen. Gennem hele forløbet, som varer seks måneder, har de unge en frivillig mentor fra Red Barnet tilknyttet. Som mentor er din opgave at støtte og motivere den unge og stå klar til at hjælpe med jobsøgningen på vejen mod et fritidsjob.

Kontakt: maaltidfritidfremtid@redbarnet.dk 

 

Landsindsamlingen

I mere end 13 år har Aarhus lokalforening været en del af landsindsamlingen, hvor der samles ind til de mest udsatte børn i Danmark og resten af verden. Har du lyst til at bruge din tid til noget godt den dag, så kom og vær med til at hjælpe udsatte børn. Du kan vælge en rute i dit eget nabolag, eller hvis du ikke har mulighed eller lyst til at gå rundt, kan du ofte få en ståplads foran et supermarked eller lignende.

Kontakt vores lokale landsindsamlingsleder Julie Kathrine Joen på assistentaarhus@redbarnet.dk  

Foreningsmentor

De fleste børn har et aktivt fritidsliv og dyrker sport eller lignende flere gange om ugen. Det er rigtig godt og sundt for barnets udvikling og sociale liv, men der er desværre fortsat mange børn, der ikke går til en fritidsaktivitet. Plads til alle bygger bro mellem foreningslivet og børn og unge, som af forskellige årsager står uden for fællesskabet. Den primære målgruppe er børn, hvis forældre ikke har mulighed for at sikre eller understøtte deres børns deltagelse i fritidslivet, hvilket kan skyldes fattigdom, sygdom, at forældrene er enlige, har en anden etnisk baggrund end dansk eller selv har sociale problemer. Tilbuddet målrettes børn, der på forskellige måder er i risiko for at mistrives, og som voksne omkring dem derfor har et øje på.

Kontakt frivilligkonsulent Pernille Lyngsø på pl@redbarnet.dk

Familieoplevelsesklub

Aktiviteter, der henvender sig til familier, som af økonomiske eller sociale årsager har en presset hverdag. Vi arrangerer og deltager i forskellige arrangementer for børn og deres forældre ca. en gang om måneden.
De frivillige deltager alle på Red Barnets udviklende og sikkerhedsmæssige kurser og har underskrevet tavshedspligt og har børneattester. Har du lyst til at være frivillig på dette projekt, eller er du en børnefamilie, der ønsker yderligere information, hører vi gerne fra dig.

Kontakt: aarhuslokalforening@redbarnet.dk 

Genbrugsbutik

Vi driver en genbrugsbutik midt i Aarhus på Park Allé 5 med kvalitets børnetøj, legetøj og udstyr. Vi har åbent alle hverdage 10-16 og lørdage 10-13. Der er mulighed for at aflevere brugt tøj til børn fra 0-12 år i butikkens åbningstid.
Følg genbrugsbutikken på Facebook og på Instagram

Kontakt Inge M. Sørensen på genbrugaarhus@redbarnet.dk 

Fundraising - Hjælp os med at hjælpe udsatte børn i Aarhus-området

Alle donationer af pengegaver og naturalier går til projekter, der på den ene eller anden måde er med til at give børn og deres familier i Aarhus og omegn et bedre og mere indholdsrigt liv.
Ønsker du at støtte foreningens arbejde økonomisk: Jyske Bank Reg.nr.: 5078 Kontonummer: 1177006. Eller via MobilePay: 47 44 56

Kontakt Katja Ingstrup på lederfundraisingaarhus@redbarnet.dk eller 27292771. 

 

Følg os på Instagram

Følg os på Facebook

Bestyrelse og kontaktpersoner

Næstformand
Birgitte Mouritzen
M: kommunikationlederaarhus@redbarnet.dk

Sekretær
Helle Vester
M: sekretaeraarhus@redbarnet.dk

Kasserer
Mathilde Søgaard Jakobsen
M: kassereraarhus@redbarnet.dk


Kommunikationsansvarlig
Birgitte Mouritzen
M: kommunikationlederaarhus@redbarnet.dk 


Fundraising
Katja Ingstrup
M: lederfundraisingaarhus@redbarnet.dk
T: 27292771


Landsindsamlingsleder Aarhus
Julie Kathrine Joen
M: assistentaarhus@redbarnet.dk
 

HR-Team
M: aarhuslokalforening@redbarnet.dk


Genbrugsbutikken
M: genbrugaarhus@redbarnet.dk
T: 21660203

Frivilligkonsulent
Pernille Lyngsø
M: pl@redbarnet.dk
T: 40140008

Heidi Ritto

Vil du være frivillig hos Red Barnet?

Som frivillig i Red Barnet kan du være med til at hjælpe udsatte børn og deres familier gennem en af Red Barnets lokalforeninger. Her kan du fx være med til at arrangere ture, aktiviteter og ferielejre.

Bliv frivillig hos Red Barnet