Gratis oplæg om digitale krænkelser

Tilmeld din skole her

Flere og flere bliver krænket på nettet

Seneste tal viser, at der sidder en ung i hver folkeskoleklasse, der har fået delt et intimt billede uden samtykke. 

En digital krænkelse kan opleves lige så grænseoverskridende og belastende som fysiske krænkelser.  

Sig fra - Med et gratis oplæg fra SletDet kan din skole tage aktiv del i kampen om at stoppe digitale krænkelser blandt børn og unge. 

Red Barnets specialiserede rådgivningstjeneste SletDet tilbyder gratis oplæg på skoler i Storkøbenhavn om digitale krænkelser og konsekvenserne heraf. Oplægget er henvendt til elever i udskolingen samt deres lærere.    

Information om oplægget

Vi ved fra projekt deSHAME, at 52% ikke ville søge hjælp i tilfælde af en digital krænkelse, fordi de synes, at det er 'for pinligt'. Kun 15% ville gå til en lærer, hvis de blev udsat for en digital krænkelse. 

Vi synes, at tallene er skræmmende. 

Med oplægget ønsker vi således at bryde tabuer omkring digitale krænkelser samt sprede budskabet om, at det er godt at søge hjælp. På den måde kan din skole være med til at forebygge digitale krænkelser. 

Oplægget er gratis og kræver ingen forberedelse fra skolens side. Med oplægget får både elever og fagfolk viden om konkret hjælp til at håndtere, hvis et barn bliver krænket på nettet. 

SletDet tilbyder et 15 minutters oplæg i uge 38 og 39 2020.

Vi sender to frivillige, der bla. fortæller om: 

  • Definition på digitale krænkelser inkl. cases fra SletDet 
  • Konsekvenser ved digitale krænkelser inkl. cases fra SletDet  
  • Information om SletDet-rådgivningen, og hvad vi kan hjælpe med. 
  • Spørgsmål fra eleverne 

Med oplægget følger en tilrettelagt undervisningspakke tilegnet en undervisningssession på 45 min., som skolen oplagt kan benytte sig af i forlængelse af SletDets oplæg. Det er en god mulighed for skolen, hvis der er ønske om at arbejde videre med emnet og give eleverne faglig viden om digitale krænkelser. Undervisningsmaterialet er nemt at gå til, og det består af blandede øvelser, som er udviklet til målgruppen af elever. 

Tilmeld din skole her

Udfyld venligst mailadresse, så vi kan sende svar til dig


">