Ukraine

MARERIDTET VIL INGEN ENDE TAGE FOR BØRNENE

Dit bidrag gør en forskel

806 kroner svarer til, at vi kan forsyne to familier på tre personer med mad til en måned
450 kroner svarer til, at vi kan give tæpper til fem børn, så de kan holde sig varme.
280 kroner svarer til, at vi kan give to familier hygiejnekits med basale nødvendigheder såsom sæbe, vaskepulver, tandbørster og tandpasta.
806 kroner svarer til, at vi kan forsyne to familier på tre personer med mad til en måned
280 kroner svarer til, at vi kan give to familier hygiejnekits med basale nødvendigheder såsom sæbe, vaskepulver, tandbørster og tandpasta
180 kr svarer til, at vi kan give tæpper til to børn, så de kan holde sig varme.
105 kroner svarer til, at vi kan give et barn på flugt støtte til at fortsætte skolegang.
806 kroner svarer til, at vi kan forsyne to familier på tre personer med mad til en måned
Støt nu

EN HVERDAG MED
FRYGT OG RÆDSLER

I over to år har børn i Ukraine været fanget blandt bombeangreb, missiler og frygten for at dø. Krigen er blevet hverdag med voldsomme konsekvenser for de 7,5 millioner børn, som stadig befinder sig midt i mareridtet. 

Vores indsatser i, og udenfor, Ukraine har hjulpet over 740.000 børn og familier siden krigens udbrud i februar 2022.

MILLIONER ER TVUNGET PÅ FLUGT

Over fire millioner børn og familier er internt fordrevne i Ukraine, mens over seks millioner har søgt sikkerhed udenfor landet.

Antallet af børn på flugt over hele verden
er ikke set højere siden Anden Verdenskrig.

VI KÆMPER FOR AT HJÆLPE OG BESKYTTE BØRNENE I UKRAINE

Siden februar 2022 har vi sammen med lokale partnere hjulpet over to millioner børn og familier. 

Hjælp os med at nå ud til endnu flere af de børn i verden, som har allermest brug for hjælp. Heriblandt børnene i Ukraine. 

Vi hjælper børn med at bearbejde voldsomme oplevelser

Udover at sørge for at dække børnenes akutte og fysiske behov har vi et massivt fokus på deres mentale tilstand. I de børnevenlige områder, som vi driver med lokale partnere, giver vi børnene psykologisk førstehjælp, psykosocial støtte og mulighed for at deltage i aktiviteter, der hjælper dem med at bearbejde de oplevelser, som krigen har givet dem.

I et af vores projekter bruger vi terapihunde, som kan være beroligende for børn, så det bliver nemmere for dem at tage imod trøst og støtte. Derfor kan specialtrænede hunde være et givende redskab for at give børn bedre forudsætninger for at bearbejde voldsomme oplevelser, så de kan få en fremtid uden mentale skader.

Sådan hjælper vi børnene

Vores indsatser i Danmark

I Danmark tager vi, sammen med vores mange frivillige, imod de børn og familier, der er flygtet fra krigen. Vi hjælper fagpersoner, forældre og elever med at tage godt imod børn, der er flygtet fra krig og katastrofer.

Udflugt og Madklub
Vores lokalforeninger i Danmark tilbyder en række aktiviteter til de børn og familier, som kommer til Danmark fra krig og katastrofer. Det er blandt andet udflugter og madklubber, så børn og familier kan lære andre i samme situation at kende, og så de kan få positive oplevelser i Danmark.

Træningssessioner for fagpersoner
Fagpersoner, der er i kontakt med børn med flygtningebaggrund,  tilbydes gratis træningssessioner der klæder dem på til at tage godt imod børnene. Til træningssessionerne arbejdes der med undervisningsmaterialet 'Forskellige Sammen' og 'Flugt til Skolegang'.

Gode råd og nyttig information
Vi driver hjemmesiden taggodtimod.dk, som indeholder en lang række råd og information for alle, der er i kontakt med børn og familier med flygtningebaggrund.

Dit bidrag gør en forskel

Støt nu