Ukraine

Børnene kæmper allerede og Nu
kommer kulden

Dit bidrag gør en forskel

806 kroner svarer til, at vi kan forsyne to familier på tre personer med mad til en måned
450 kroner svarer til, at vi kan give tæpper til fem børn, så de kan holde sig varme.
280 kroner svarer til, at vi kan give to familier hygiejnekits med basale nødvendigheder såsom sæbe, vaskepulver, tandbørster og tandpasta.
806 kroner svarer til, at vi kan forsyne to familier på tre personer med mad til en måned
280 kroner svarer til, at vi kan give to familier hygiejnekits med basale nødvendigheder såsom sæbe, vaskepulver, tandbørster og tandpasta
180 kr svarer til, at vi kan give tæpper til to børn, så de kan holde sig varme.
105 kroner svarer til, at vi kan give et barn på flugt støtte til at fortsætte skolegang.
806 kroner svarer til, at vi kan forsyne to familier på tre personer med mad til en måned

SMS "RED" til 1912
(100 kr.)

Krigen vil ingen
ende tage

Børn i Ukraine burde lige nu kunne glæde sig over julen. I stedet er mange fortsat fanget i intense kampe, luftangreb og eksplosioner, som truer deres liv. 

Og netop nu og de kommende måneder kommer den bidende kulde til at gøre alting værre.  

Kulde forværrer alt for børn i nød 
I Ukraine betyder kulden, at børnene ikke kun skal kæmpe for deres sikkerhed i den krig, som desværre langt fra er slut. De skal også kæmpe for at holde varmen.  

Børnene har derfor brug for beskyttelse, så de kan klare sig varmt og trygt igennem vinteren. 

Du kan gøre en forskel for udsatte børn i verden, heriblandt for børn i Ukraine. Selv en lille handling gør en forskel. 

Siden februar 2022 har vi hjulpet over
1,3 millioner børn og familier i Ukraine

Vi hjælper børn med at bearbejde voldsomme oplevelser

Udover at sørge for at dække børnenes akutte og fysiske behov har vi et massivt fokus på deres mentale tilstand. I de børnevenlige områder, som vi driver med lokale partnere, giver vi børnene psykologisk førstehjælp, psykosocial støtte og mulighed for at deltage i aktiviteter, der hjælper dem med at bearbejde de oplevelser, som krigen har givet dem.

I et af vores projekter bruger vi terapihunde, som kan være beroligende for børn, så det bliver nemmere for dem at tage imod trøst og støtte. Derfor kan specialtrænede hunde være et givende redskab for at give børn bedre forudsætninger for at bearbejde voldsomme oplevelser, så de kan få en fremtid uden mentale skader.

Sådan hjælper vi børnene

Vores indsatser i Danmark

I Danmark tager vi, sammen med vores mange frivillige, imod de børn og familier, der er flygtet fra krigen. Vi hjælper fagpersoner, forældre og elever med at tage godt imod børn, der er flygtet fra krig og katastrofer.

Udflugt og Madklub
Vores lokalforeninger i Danmark tilbyder en række aktiviteter til de børn og familier, som kommer til Danmark fra krig og katastrofer. Det er blandt andet udflugter og madklubber, så børn og familier kan lære andre i samme situation at kende, og så de kan få positive oplevelser i Danmark.

Træningssessioner for fagpersoner
Fagpersoner, der er i kontakt med børn med flygtningebaggrund,  tilbydes gratis træningssessioner der klæder dem på til at tage godt imod børnene. Til træningssessionerne arbejdes der med undervisningsmaterialet 'Forskellige Sammen' og 'Flugt til Skolegang'.

Gode råd og nyttig information
Vi driver hjemmesiden taggodtimod.dk, som indeholder en lang række råd og information for alle, der er i kontakt med børn og familier med flygtningebaggrund.

Dit bidrag gør en forskel