Bliver mine Snapchat-billeder lagt på nettet?

Hej

Jeg er en pige på 14 år, der i lang tid har brugt appen Snapchat.

For nylig har jeg skrevet lidt med en fra min klasse, og for sjov lod vi som om, vi var undertøjsmodeller og sendte billederne over Snapchat.

Efter jeg har hørt det med den nye opdatering, at Snapchat gemmer ens billeder, er jeg blevet lidt nervøs.

Vil mine halvnøgne billeder ligge et eller andet sted på en internetside? Hvis det er tilfældet, har jeg i hvert fald fortrudt det...

Hvad skal jeg gøre?


_______________

Svar fra SletDet


Hej 14-årige


Tak for dit spørgsmål.

Det er rigtigt, at Snapchats opdaterede sine retningslinjer d. 31. oktober 2015, og at opdateringen betyder, at Snapchat fremadrettet gemmer de billeder og film, som du sender over Snapchat.

Snapchat har selv været ude at sige, at de kun vil gemme film og billeder, som er blevet lagt i 'Min historie' og ikke billeder og film, som er sendt privat mellem Snapchat-brugere. Film og billeder fra 'Min historie' vil Snapchat så bruge til at lave 'Live stories', som alle Snapchatbrugere kan se, fx fra bestemte byer, events eller koncerter.

Nu bliver det lidt teknisk..: Vi kan håbe, at Snapchat holder, hvad de lover med hensyn til hvilke billeder, de gemmer, men vi kan ikke være sikre på det. For med de nye retningslinjer giver du Snapchat rettighederne til ALLE film og billeder, du optager og sender på Snapchat. Også de private. Så Snapchat kan ombestemme sig og gemme dine private snaps, uden at du kan gøre noget ved det.

MEN: Alt det indhold, du har optaget og sendt på Snapchat før 31. oktober 2015 er blevet slettet fra Snapchats servere. Så hvis det er et stykke tid siden, du har sendt undertøjsbillederne, bør du ikke være nervøs. Selvfølgelig er der altid en risiko for, at den, du har sendt billederne til, har gemt billederne via Snapsaved eller andre apps eller har taget et screenshot. Men hvis det er én, du stoler på bør der ikke være problemer.

Fra nu af skal vi tænke rigtig meget over, hvilke billeder og film, vi sender og deler over Snapchat, fordi der er større sandsynlighed for, at de vil blive offentliggjort. Du kan læse mere om intime billeder på nettet på SikkerChat.

Jeg håber, du kan bruge svaret


De bedste hilsner
Sofie/SletDet

(Juli, 2019)