Slettevejledninger

SletDet

Her kan du finde vejledninger i, hvordan man kan slette og anmelde informationer, billeder og videoer til forskellige sociale medier, samt hvordan man kan slette sine profiler.

Ask.fm

Ask er et socialt medie, hvor man kan stille hinanden spørgsmål. Da man kan være helt anonym, oplever mange også at få ubehagelige spørgsmål – også flere gange, hvis de ikke svarer på det første gang. Husk, at du altid selv bestemmer, hvad du har lyst til at svare på, eller om du har lyst til at sende et billede.

Herunder kan du finde vejledninger i, hvordan du sletter et spørgsmål, svar eller billede, du selv har delt, anmelder et spørgsmål, svar eller billede, andre har delt, eller hvordan du sletter din profil. 


Slet et spørgsmål, svar eller billede, du selv har delt

 1. Find det spørgsmål, svar eller billede, som du gerne vil slette.

 2. Klik på de tre prikker nederst til højre under spørgsmålet.

 3. Du bliver nu spurgt, om du gerne vil fjerne/slette dit svar til spørgsmålet. Her skal du klikke ’slet’.

Anmeld et spørgsmål, svar eller billede, andre har delt

Hvis du finder et spørgsmål, svar eller billede på Ask.fm, som omhandler dig, og som du gerne vil have slettet, er der forskellige ting, du kan gøre. Hvis du ved, hvem personen er, så er det en god idé først at spørge personen, om de vil slette det. Hvis de ikke vil det, så bliver du nødt til at anmelde det, som du gerne vi have slettet, til Ask.fm.

Det er lettest at anmelde til Ask.fm fra en computer og ikke via appen. Du anmelder et spørgsmål, svar eller billede til Ask.fm sådan her:

 • Find det spørgsmål, svar eller billede, som du vil anmelde.

 • Kopier URL-adressen til den side, for den skal du bruge om lidt. URL-adressen er det felt øverst på internetsiden, og den er ofte meget lang. 

 • Gå til Ask.fm's anmeldelsesside.
  De beder dig om at udfylde:

  • First name = Dit fornavn
  • Last name = Dit efternavn
  • E-mail = e-mail
  • Inquiry type = grunden til, at du skriver. Du kan fx vælge 'Bullying'. Det betyder mobning. Du kan fx også vælge 'Other violation'. Det betyder en anden slags overgreb.
  • URL of reported profile = her indsætter du URL-adressen (den du kopierede i punkt 2.)
  • Summary = fortæl, hvad der er sket. Det er en god ide at forklare, hvorfor du mener, at billedet er imod Ask.fm's retningslinjer. Det kan fx være, at det er et billede, som bruges til mobning.
  • Details = Her kan du skrive flere detaljer.

Anmeldelsessiden er på engelsk. Du kan godt skrive til Ask.fm på dansk, men de svarer hurtigere, hvis du skriver på engelsk. Skriv derfor på engelsk, hvis du kan. Du kan eventuelt få hjælp af en voksen eller af os her på SletDet til at skrive på engelsk. 

 • Herefter kan du tilføje et billede under ’Attach a file’. Det kan fx være, hvis du har taget et skærmbillede af det spørgsmål, svar eller billede, der er imod reglerne.

 • Klik på 'Finish'.

Slet din profil

Det er desværre ikke muligt at slette din profil hos Ask.fm, men du kan i stedet deaktivere den. Det betyder, at andre brugere ikke længere kan se din bruger.

Du deaktiverer din profil på Ask.fm sådan her:

 1. Åben sidemenuen ved at klikke på symbolet med de tre små linjer øverst i venstre hjørne.  

 2. Klik på ’Indstillinger’

 3. Klik på ’Konto’

 4. Klik på ’Deaktiver konto’

 5. Skriv dit password for at bekræfte, at du gerne vil deaktivere din konto og dermed gøre din profil usynlig for andre. 

Det er vigtigt, at du ikke logger ind igen, medmindre du er sikker på, at du gerne vil aktivere din profil igen – og dermed lade andre se den.

Facebook

Facebook er et socialt medie, hvor man kan dele statusopdateringer, billeder eller videoer, som ens Facebook-venner kan ’synes godt om’ eller kommentere. Man kan også blive medlem af forskellige grupper eller følge forskellige sider med forskellige emner.

Herunder kan du finde vejledninger i, hvordan du sletter billeder eller videoer, du selv har delt, anmelder billeder eller videoer, andre har delt, fjerner dit ’tag’ fra noget, andre har delt eller sletter din Facebook-profil.

Slet et billede eller en video, du selv har delt

Hvis du vil slette et billede eller en video, som du selv har lagt op på Facebook, skal du gøre sådan her:

 1. Klik på billedet eller videoen, som du vil have slettet

 2. Klik på indstillinger nederst under billedet eller videoen

 3. Vælg ’Slet dette billede’ og klik på ’Bekræft’ Hvis andre har delt dit billede eller din video videre, vil det ikke være nok at slette det fra din egen profil. Hvis andre har delt dit billede eller din video videre og ikke vil slette det selv, bliver du nødt til at anmelde det til Facebook for at få det slettet. Det kan du læse mere om under 'Anmeld et billede eller en video, andre har delt' nedenfor.
   

Anmeld et billede eller en video, andre har delt

Hvis du finder et billede eller en video på Facebook, som du er på, og som du gerne vil have slettet, er der forskellige ting, du kan gøre. Hvis du kender personen, så er det en god idé først at spørge personen, om de vil slette det. Hvis de ikke vil det, så bliver du nødt til at anmelde det, som du gerne vil have slettet, til Facebook. Det er lettest at anmelde til Facebook fra en computer og ikke via appen.

Du anmelder et billede eller en video til Facebook sådan her:

 1. Find billedet eller videoen på Facebook og kopier URL-adressen til den side, for den skal du bruge om lidt. URL-adressen er det felt øverst på internetsiden, og den er ofte meget lang.

 2. Gå til Facebooks anmeldelsesside

 3. Udfyld felterne på anmeldelsessiden. Når du anmelder til Facebook, er det vigtigt, at du skriver, hvorfor billedet eller videoen skal slettes. Det kan for eksempel være, fordi det er imod Facebooks regler om nøgenbilleder, eller at det er noget, som bruges til mobning.
   

Fjern dit 'tag' fra et billede eller en video, andre har delt

Hvis der er en, der tagger dig i et billede eller en video, som du ikke vil være tagget i, kan du fjerne tagget. Ved at fjerne tagget vil billedet eller videoen ikke blive forbundet direkte med din profil, men billedet eller videoen vil stadig kunne findes på Facebook. Hvis du har fundet et billede eller en video af dig selv på Facebook, som du har det fint med ligger på Facebook, men som du ikke vil være tagget i, fjerner du tagget sådan her:

 1. Klik på billedet, som du vil fjerne tagget fra

 2. Klik på indstillinger

 3. Klik på ’Fjern tag’ og herefter ’OK’

 

Slet din profil

Hvis du vil slette hele din profil på Facebook, er det lettest at bruge en computer og ikke appen.

Du sletter din profil på Facebook sådan her:

 1. Log ind på din profil på Facebook.com

 2. Gå til Facebooks sletteside

 3. Klik på ’Slet min konto’

 4. Skriv din adgangskode til Facebook og udfyld ’sikkerhedstjekket’ ved at skrive de bogstaver, der står i billedet, som vises. Billedet kan se lidt mærkeligt ud, men det sikrer, at det ikke er en hacker-robot, der forsøger at slette din profil.

 5. Klik på ’Ok’. 

Du har nu slettet din profil på Facebook. Vær opmærksom på, at Facebook gemmer din profil i 14 dage, hvor den ikke vil være synlig for andre. Men hvis du logger ind igen, så genskabes profilen. Log derfor ikke ind, hvis du fortsat gerne vil slette din profil.

Instagram

Instagram er et socialt medie, hvor man kan dele billeder og korte videoer, som ens Instagram-følgere kan ’synes godt om’ eller kommentere. Man kan også bruge forskellige ’hashtags’ – ord, som kategoriserer ens billede eller video sammen med andres billeder eller videoer med samme hashtag.

Instagram er ejet af Facebook. De måder man sletter egne billeder og videoer, anmelder andres billeder og videoer samt fjerner ’tags’, minder derfor meget om de måder, man gør det på Facebook på. Herunder kan du finde vejledninger i, hvordan du sletter billeder eller videoer, du selv har delt, anmelder billeder eller videoer, andre har delt, fjerner dit ’tag’ fra noget, andre har delt eller sletter din profil. 

Slet et billede eller en video, du selv har delt

Hvis du vil slette et billede eller en video, som du selv har delt på Instagram, skal du gøre sådan her:

 1. Klik på billedet eller videoen, som du vil have slettet.  

 2. Klik på de tre prikker. De tre prikker er enten i øverste højre hjørne eller under billedet eller videoen. Det kommer lidt an på, hvilken telefon, du har.

 3. Vælg ’Slet’. Hvis andre har delt dit billede eller din video videre, vil det ikke være nok at slette det fra din egen profil.

Hvis andre har delt dit billede eller din video videre og ikke vil slette det selv, bliver du nødt til at anmelde billedet eller videoen for at få det slettet. Det kan du læse mere om under ”Anmeld et billede eller en video, andre har delt" nedenfor.

Anmeld et billede eller en video, andre har delt 

Hvis du finder et billede eller en video på Instagram, som du er på, og som du gerne vil have slettet, er der forskellige ting, du kan gøre. Hvis du kender personen, så er det en god idé først at spørge personen, om de vil slette det. Hvis de ikke vil det, så bliver du nødt til at anmelde billedet eller videoen, som du gerne vil have slettet, til Instagram.

Det er lettest at anmelde til Instagram fra en computer og ikke via appen. Du anmelder et billede eller en video til Instagram sådan her:

 1. Find billedet eller videoen i Instagram-appen på din telefon.

 2. Klik på de tre prikker over billedet eller videoen.  

 3. Vælg ’Kopiér delt URL’. Send denne på en mail til dig selv – den skal du bruge senere i anmeldelsen. Instagram kan med URL-adressen senere finde frem til det billede, du vil have slettet.

 4. Gå til Instagrams anmeldelsesside

 5. Udfyld felterne på anmeldelsessiden. Det er her i anmeldelsen, at du skal bruge URL-adressen.
   
 6. Når du anmelder til Instagram, er det vigtigt, at du skriver, hvorfor billedet eller videoen skal slettes. Det kan for eksempel være, fordi det er imod Instagrams regler om nøgenbilleder, eller at det er et billede/en video, der bruges til mobning.

Fjern dit 'tag' fra et billede eller en video, andre har delt

Hvis der er en, der tagger dig i et billede eller en video, som du ikke vil være tagget i, kan du fjerne tagget. Ved at fjerne tagget vil billedet eller videoen ikke blive forbundet direkte med din profil, men det vil stadig kunne findes på Instagram.

Hvis du har fundet et billede eller en video af dig selv på Instagram, som du synes, det er i orden ligger på Instagram, men som du ikke vil være tagget i, fjerner du tagget sådan her:

 1. Klik på billedet eller videoen.

 2. Klik på dit navn.

 3. Tryk på ’Flere indstillinger’.

 4. Vælg ’Fjern mig fra billedet’.

Du kan finde flere vejledninger i at skjule og fjerne tags på Instagrams hjemmeside.

Slet din profil

Hvis du vil slette hele din profil på Instagram, skal du bruge en computer og ikke appen. Du sletter din profil på Instagram sådan her:

 1. Gå ind på Instagrams sletteside
 2. Log ind med dit brugernavn og adgangskode
 3. Vælg grunden til, at du gerne vil slette din profil
 4. Skriv din adgangskode for at bekræfte
 5. Tryk på den røde knap med teksten ’Slet min konto permanent’.  Din profil på Instagram er nu slettet.

Vær opmærksom på, at du ikke kan genskabe din profil.

Skype

Skype er en tjeneste, hvor man gratis kan ringe, skrive og se hinanden på video over nettet. Den kan både bruges på computeren og via en app til telefonen.

Herunder kan du finde vejledning i, hvordan du kontakter Skype og får slettet din Skype-konto.

Slet din skype-konto

For at slette din konto på Skype, er du nødt til at kontakte Skype. Dette er lettest at gøre fra en computer og ikke via appen. Du kan kun skrive til Skype på engelsk, og derfor kan det være en god idé at få en voksen til at hjælpe dig.

 1. Gå til Skypes kontakt- og hjælpeside

 2. Skriv dit brugernavn og din adgangskode for at logge ind

 3. De beder dig udfylde:
  • Choose a help topic = Vælg det emne, du har brug for hjælp til. Her skal du vælge ’Account and Password’ = Konto og adgangskode
  • Choose a related problem = Vælg det problem, du har. Her skal du vælge ’Closing an account’ = Lukke en konto

 4. Klik på: ’Text chat support’ = Hjælpechat Vær tålmodig – der kan nogle gange være lidt ventetid.

 5. De beder dig nu udfylde felter med de informationer om dig, som de mangler Det er vigtigt, at alle felterne er udfyldt:
  • Your first name = Dit fornavn
  • Your last name = Dit efternavn
  • Your email address = Din emailadresse
  • Your Skype name = Dit Skypenavn

 6. Klik på ‘Next’ = Videre

 7. Klik på ‘Start chat’

 8. Her kan du chatte på engelsk med en medarbejder fra Skype.
  • Skriv, at du gerne vil have din Skype-konto slettet = ’I would like my Skype account deleted, please’.
  • Medarbejderen spørger efter dit brugernavn og sender en kode til din emailadresse, som du skal skrive til ham i chatten. Koden sikrer, at det er dig, der prøver at slette din Skype-konto og ikke en robot-hacker.
  • Medarbejderen spørger dig, om du er sikker på, at du gerne vil slette din profil. Skriv, at du gerne vil bekræfte dette = ’I confirm’.
  • Medarbejderen sletter nu din Skype-konto – du skal blive i chatten imens.
  • Din Skype-konto er nu deaktiveret – altså lukket, så ingen kan ringe eller skrive til dig. Der kan dog gå op til 30 dage, før den er helt slettet.

 9. Klik på ’Close chat’ øverst i højre hjørne for at lukke chatten.

Snapchat

Snapchat er et socialt medie, hvor man kan sende billeder og korte videoer - ’Snaps’, som man har redigeret, tegnet og sat digitale ’klistermærker’ på. Modtageren kan se ’Snappen’ i op til 10 sekunder, hvorefter den slettes. Det er dog muligt at afspille snaps en ekstra gang eller tage et billede af skærmen og gemme det på sin telefon. Snaps, som ikke sendes direkte til ens Snapvenner, men som lægges op i ens historie, kan ses så mange gange man vil, i 24 timer. Det er også muligt at chatte med sine snapvenner.

Herunder kan du finde vejledninger i, hvordan du sletter Snaps, du har delt i din historie eller sendt til andre eller chatbeskeder, samt hvordan du sletter din profil.

Slet en snap, du har delt i din historie

Hvis du vil slette en Snap, du selv har delt i din historie, skal du gøre sådan her:

 1. Klik på den Snap, du gerne vil slette
 2. Klik på den lille pil i bunden af skærmen, for at vise ’menuen’ nederst
 3. Klik på symbolet af skraldespanden
 4. Klik på ’Slet’ i boksen, som vises Din Snap er nu slettet fra din historie

Vær opmærksom på, at nogen kan have set din Snap og evt. have taget et screenshot – et billede af skærmen - i den tid, din Snap har ligget i din historie.
 

Slet en snap, du har sendt til andre

Hvis du vil slette en Snap, du selv har sendt til andre på Snapchat, skal du gøre sådan her:

Den eneste måde, du kan slette en Snap, som du selv har sendt, er ved at slette din Snapchat-profil inden modtageren åbner din Snap. Nederst på denne side kan du se, hvordan du sletter din Snapchat-profil.

Dette virker de fleste gange – men ikke alle gange, fordi der er mange ting, der påvirker, hvordan Snaps sendes og leveres. Dette er dog den eneste måde, som en Snap kan slettes på.

Hvis din Snap allerede er blevet åbnet af modtageren, så er det ikke muligt at slette den. Hvis modtageren har taget et screenshot, altså et billede af skærmen, eller på anden måde gemt din Snap, så kan den kun slettes af denne person selv.


Slet en chatbesked

Snapchat sletter som udgangspunkt chatbeskederne, når alle modtagere har set beskeden, og du går ud af chatsamtalen eller ud af appen.

Har du gemt beskeden, kan du dog slette den sådan her:

 1. Hold fingeren på den chatbesked, du gerne vil slette, indtil der står ’ikke gemt’
 2. Gå ud af chatsamtalen 

Du har nu slettet din chatbesked. Hvis chatbeskeden ikke forsvinder, når du går ind i chatsamtalen igen, er det fordi din snapven har gemt beskeden. Hvis du vil slette beskeden, skal du kontakte din snapven og spørge om at få den slettet.
 

Slet din profil

Hvis du vil slette hele din profil på Snapchat, er det lettest at bruge en computer og ikke appen.

Du sletter din profil på Snapchat sådan her:

 1. Gå til Snapchats sletteside
 2. Skriv dit brugernavn og din adgangskode
 3. Sæt ’hak’ i boksen for at bekræfte, at det er dig, der logger ind og ikke en hacker-robot.
 4. Klik på ’Log ind’
 5. Indtast dit brugernavn og din adgangskode igen.
 6. Klik på ’fortsæt’. 

Du har nu slettet din profil på Snapchat. Vær opmærksom på, at Snapchat gemmer din profil i 30 dage, hvor den ikke vil være synlig for andre. Men hvis du logger ind igen, så genskabes profilen. Log derfor ikke ind, hvis du fortsat gerne vil slette din profil.

Snapchat logo

Youtube

YouTube er en tjeneste, hvor man gratis kan oprette kanaler med sine egne videoer. Andre kan se dem både på computeren og via appen på telefonen, og det er både muligt at ’synes godt om’, kommentere og dele videoerne.

Herunder kan du finde vejledninger i, hvordan du sletter en video, du selv har delt, anmelder en video, andre har delt, og hvordan du sletter din egen kanal på YouTube.

Slet en video, du har delt

Det er lettest at slette en video, du selv har delt på YouTube, fra computeren og ikke via appen.

Du sletter din video sådan her:

 1. Klik på dit profilbillede øverst i højre hjørne
 2. Klik på ’Skaberstudie’
 3. Klik på ’Videoadministrator’ i menuen i venstre side. Det er punkt nr. 2
 4. Find den video, du vil slette, og tryk på den lille pil til højre for videoen.
 5. Klik på ’Slet’
 6. Bekræft, at du vil slette din video, ved at klikke på ’Ja, slet’ Du har nu slettet din video på YouTube.
   

Anmeld en video, andre har delt 

Hvis du finder en video på YouTube, som du er på, og som du gerne vil have slettet, er der forskellige ting, du kan gøre. Hvis du kender personen, så er det en god idé først at spørge personen, om de vil slette videoen. Hvis de ikke vil det, så bliver du nødt til at anmelde det, som du gerne vil have slettet, til YouTube.

Det er lettest at anmelde til YouTube fra en computer og ikke via appen.

Du anmelder en video til YouTube sådan her:

 1. Find den video på YouTube, som du vil anmelde.

 2. Kopier URL-adressen til den specifikke URL-adresse, som videoen ligger på, for den skal du bruge om lidt. URL-adressen er det felt øverst på internetsiden, og den er ofte meget lang.

 3. Gå til YouTubes anmeldelsesside.

 4. Udfyld felterne på anmeldelsessiden.

 5. Når du anmelder til YouTube, er det vigtigt, at du skriver, hvorfor videoen skal slettes. Det kan for eksempel være fordi, det er imod YouTubes regler om nøgenhed, eller at det er en video, som bruges til mobning.

Slet din kanal

Hvis du vil slette din kanal på YouTube, skal du bruge computeren og ikke appen. Vær opmærksom på, at du også sletter alle kommentarer, meddelelser, playlister og historik, som hører til din kanal.

Du sletter din kanal på YouTube sådan her:

 1. Log ind på YouTube med den kanal, du gerne vil slette

 2. Gå til siden med dine Avancerede kontoindstillinger

 3. Klik på ’Slet kanal’ nederst på siden

 4. Vælg ’Jeg vil slette mit indhold permanent’

 5. Bekræft, at du gerne vil slette din kanal, ved at sætte ’hak’ i boksen

 6. Klik på ’Slet mit indhold’

 7. Bekræft, at du gerne vil slette alt dit indhold, ved at indtaste den emailadresse, som du oprettede kanalen med

 8. Klik på ’Slet mit indhold’ Du har nu slettet din kanal på YouTube.

Vær opmærksom på, at dette ikke sletter den Google-konto, som du bruger til at logge ind med.