Værd at vide som indsamler

Se videoen om, hvor let det er at samle ind for Red Barnet.

Vi har samlet svar på alle de oftest stillede spørgsmål om Red Barnets landsindsamling nedenunder filmen. God fornøjelse!

Før du samler ind

Du må samle ind søndag d. 1. september 2024 i tidsrummet fra kl. 10:00 til kl. 18.00. En rute tager typisk ca. 3 timer. 

Indsamlingen er for 4. kontantfri. Dette betyder, at når du samler ind på din rute, kan du kun kan modtage donationer via MobilePay, SMS eller evt. bankoverførsel.

Se videoen ovenfor, som forklarer, hvordan vi samler ind kontantløst.

Indsamlingen er kontantløs, fordi det alt i alt giver flere penge til hjælpearbejdet for børn. Se videoen her, som forklarer, hvorfor Red Barnets landsindsamling er kontantløs.

Vi sender i løbet ad august en kuvert  til dig med: indsamlingsskilt, et print af din rute og andre indsamlingsmaterialer med posten til adressen, som du oplyste ved tilmeldingen.

Tilmelder du dig senere end onsdag den 28. august, kan vi ikke nå at sende dit skilt med posten. Du vil i stedet modtage et link, så du selv kan printe din indsamlingsskilt og dit rutekort.

For at du kan følge med i din indsamling, får du besked på SMS´er om, hvor meget du samler ind i løbet ad dagen.

Vi sender også en e-mail til dig sidst på indsamlingsdagen med et link til dit indsamlingsresultat.

Se evt. videoen ovenfor, der forklarer det hele nemt.

Indsamlingen er kontantløs, da det giver flere penge til hjælpearbejdet for børn.

Det gør det fordi:

– Mere end 90% af danskerne har i dag MobilePay, og der er færre kontanter i omløb. Erfaringen fra de sidste tre års kontantløse indsamlinger er, at der bliver indsamlet mere pr. indsamler kontantløst.

Indsamlerne slipper for at bruge tid på at aflevere pengene efter indsamlingen – og derfor kan flere indsamlere nå hele eller længere på deres rute, og dermed samle mere ind.

– Det er nemmere for småbørnsfamilier at samle ind, når de ikke skal aflevere kontanterne efter indsamling. Og for børn og unge er det helt naturligt ikke at bruge kontanter. 

– Folk i døren giver typisk større beløb via MobilePay, end de ellers havde givet kontant.

– Red Barnet mindsker administrationsomkostningerne ved ikke at skulle sørge for modtagelse, optælling og håndtering af kontanter, ligesom at bankerne efterhånden slet ikke vil modtage kontanter.

– De op mod 800 frivillige, som vi ellers skulle engagere over hele landet til  at modtage fyldte indsamlingsbøtter lokalt, kan nu i stedet samle ind, og det giver naturligvis også flere indtægter.

Så selv om, at du få steder må sige pænt: “nej tak” til kontanter, betyder den kontantløse indsamling samlet set flere penge til hjælpearbejdet i Red Barnet. Se videoen: Derfor samler vi ind kontantløst.

Ja gerne!

Børn under 11 år skal dog samle ind ifølge med en voksen.  Børn og unge mellem 11 og 18 år skal samle ind to og to.

Ja, hvis I er to, der gerne vil samle ind sammen, kan I tilmelde jer på to måder:

 1. Vælg enten én rute og tilmeld én af jer, bestil evt. 2 stk. indsamlingsskilte nederst på tilmeldingsformularen. Så følges I blot ad på denne rute.
 2. Hvis I kan nå to ruter, kan I tilføje endnu en rute og gå begge ruter sammen, eller dele jer lidt op under vejs.

Husk, at børn under 11 år kun må samle ind ifølge med en voksen. Børn og unge mellem 11 og 18 år skal samle ind to og to.

Når du tilmelder dig en rute, som indsamler, oprettes også helt automatisk en online indsamling. Det du indsamler online tæller også med i dit samlede beløb på dagen. På den måde kan venner og familie, der ikke bor på din rute, støtte dig alligevel.

Din online indsamling kan også deles, hvis du skulle blive forhindret i at gå ruten efter tillmelding. Husk da at afmelde din rute til os.

Kan du slet ikke tage en rute, men vil gerne samle ind online?

Så kan du oprette din egen personlige online indsamling enten på Red Barnets hjemmeside eller på Red Barnets Facebook-side. Del herefter din digitale indsamling med venner, kolleger og familie på e-mail og sociale medier.

Er du forhindret den søndag? Så kan du samle ind online i stedet for.

Det gør du ved at oprette din egen personlige digitale indsamling enten på Red Barnets hjemmeside eller på Red Barnets Facebook-side Herefter deler du din online indsamling med venner, kolleger og familie på e-mail og sociale medier i stedet for at tage en rute. Digitale skridt gør også en forskel!

 • MobilePay: 64061 – Brug QR-coden på indsamlingskiltet
 • SMS: RED til 1272. Så støtter du med 100 kr.
 • SMS: RED25 til 1272. Så støtter du med 25 kr.
 • Netbank: 5078 – 5555553
 • Med Dankort på redbarnet.dk

Bliver du forhindret i at samle ind på grund af fx sygdom eller andet, beder vi dig give besked på [email protected] eller tlf. 3524 8500.

Hvis du har tid og lyst, så kan du faktisk godt samle ind, selvom du ikke kan gå din rute – det gør du ved at oprette en online indsamling på Red Barnets hjemmeside eller på Red Barnets Facebook-side. Herefter deler du din online indsamling med venner, kolleger og familie på e-mail og sociale medier i stedet for at tage en rute.

Mens du samler ind

Når du tilmelder dig, vælger du en rute med afmærkede husstande eller en specifik placering fx foran en station eller et supermarked.

Red Barnet har tilladelse til at lave både husstands- og gadeindsamling den første søndag i september. Dette betyder, at vi både må stemme dørklokker og samle ind på offentlige områder. Læs her om hvor du må samle ind.

Du kan f.eks. sige: ”Hej, jeg kommer fra Red Barnet. Kunne du tænke dig at give et bidrag til vores landsindsamling. Vi  samler bl.a. ind til at sikre skolegang og nødhjælp til børn i fx Ukraine og Afrika.” 

Det er naturligvis frivilligt, om man vil støtte indsamlingen, så tag imod et nej med et lige så stort smil, som det du giver til dem, der vælger at donere.

 • MobilePay: 64061 – Brug QR-coden på indsamlingskiltet
 • SMS: RED til 1272. Så støtter du med 100 kr.
 • SMS: RED25 til 1272. Så støtter du med 25 kr.
 • Netbank: 5078 – 5555553
 • Dankort: på redbarnet.dk

Ved tilmelding efter kl. 23:59 onsdag den 28.08.2024 kan vi ikke nå at sende dit indsamlingsskilt + print af din rute med posten. 

Har du tilmeldt dig før den 28.08.24 sendes dit indsamlingsskilt og et print af din rute med posten så hurtigt som muligt.

Skulle der være sket en fejl og du ikke har modtaget din kuvert fra os – fortvivl ikke, du kan heldigvis godt samle ind alligevel, da indsamlingen jo er kontantløs. Læs mere her, om hvordan du printer dit indsamlingsskilt selv.

Ja! Mere end 90% af danskere har MobilePay – så det er flere end, der rent faktisk har kontanter liggende hjemme. De seneste år, hvor vores landsindsamling har været kontantfri, har indsamlerne rent faktisk fået samlet 150-200 kr. mere ind i gennemsnit. Bl.a. fordi folk i døren er tilbøjelige til at give lidt større donationer ved MobilePay og fordi indsamlerne ikke skal bruge tid på at aflevere kontanterne efter indsamlingen, hvorved flere når at gå hele deres rute. Dette betyder flere penge til Red Barnet. 

Derudover sparer Red Barnet også penge ved ikke at skulle sørge for modtagelse, optælling og håndtering af fysiske kontanter, ligesom bankerne er dyre og efterhånden slet ikke vil modtage kontanter.

Førhen engagerede vi op mod 800 frivillige, over hele landet, til at modtage de fyldte indsamlingsbøtter. I dag kan de i stedet være med til at samle ind, hvilket naturligvis også giver  flere indtægter.

Alt i alt er det vores helt klare vurdering, at de få steder, som du må sige pænt “nej tak til kontanter” helt klart opvejes af: 

 • Generelt større donationer 
 • Flere indsamlere, der kan nå at gå hele ruten
 • Store administrative besparelser når vi samler ind uden at modtage kontanter. 

Ringer du på hos nogen, der ikke kan eller ønsker at donere via MobilePay eller SMS, siger du pænt “nej tak til mønter og sedler”. Du kan sige at du beklager meget, men det er den billigste måde at afvikle landsindsamlingen på – og at vi dermed også sikrer at flest mulige penge kan sendes til hjælpearbejde.

Husk også at tage godt imod et “nej tak til at støtte”, på samme måde, som du ville have taget imod en donation.

Hvis nogen ønsker at støtte med betalingskort eller via bankoverførsel, står der hvordan man gør, bag på indsamlingsskiltet.

Nej, Red Barnet får ikke oplyst donorens telefonnummer, når man støtter via MobilePay. Red Barnet får kun information om beløb og teksten i kommentarfeltet: indsamler ID, der skrives ved overførslen.

Dog får Red Barnet oplyst donorens telefonnummer ved SMS donationer.

Nej, indsamlingen kræver hverken, at du selv har har en smartphone eller MobilePay.

Det er kun donoren i døren, der skal/kan bruge sin telefon til at sende et bidrag via SMS eller MobilePay.

Den du ringer på hos, kan nemt og hurtigt give et bidrag til dig, ved at gøre således:

 1. Åben MobilePay
 2. Tryk “Scan” på skærmen
 3. Hold QR-feltet på mobilen hen over QR-koden
 4. Indtast donorens ønskede beløb og tryk “næste”
 5. Tjek at modtageren er “Red Barnets Landsindsamling”
 6. Gennemfør betalingen

Donationen tæller nu med i resultatet fra din rute. Hvis donoren ikke kan/vil scanne QR-koden, kan de også helt normalt overføre til MobilePay-nummeret 64061 der står på indsamlings-skiltet og så indtaste dit IndsamlerID, der også står på klistermærket, i kommentarfeltet.

De fleste ruter tager ca. 3 timer, men vi ved godt, at nogle ruter tager længere tid. Hvis du ikke kan nå hele ruten, så skal du bare tage så meget af ruten, som du kan nå.

Vi har valgt ikke at korte de lange ruter ned, men skriver i stedet på materialerne til indsamlerne, at man bare skal tage så meget af ruten, som man kan nå. Det kan jo være, at der næste år melder sig en ny indsamler med god tid til at tage ruten – og så er det jo ærgerligt, at ruten er blevet kortet ned, så den nye indsamler ikke samler så meget ind som muligt.

Er der fejl på din rute, fx nogle veje der ikke hænger ordentligt sammen eller vejnavne, der ikke stemmer, så hører vi meget gerne fra dig på [email protected].

Efter at du har samlet ind

Vi sender dig løbende beskeder via SMS om, hvor meget du samler ind på din rute i løbet ad dagen.

Derudover har du, i den bekræftelsesmailen som du modtog, da du tilmeldte dig som indsamler, et link til din side, hvor du også kan se det endelige resultat for din indsamling. 

Se videoen øverst på siden, som forklarer det hele nemt.

Vi sætter stor pris på alle former for feedback som du kan give os. Om end det har at gøre med de mails du har modtaget, din rute eller din oplevelse af at være indsamler.

Du er altid velkommen til at sende os din feedback på e-mailadresse: [email protected]

Tilmeldingen åbnes igen slut marts og vi sender en e-mail ud til alle tidligere indsamlere, så snart vi har åbnet op for tilmeldingerne.

Læs om Red Barnets arbejde her