Hvert skridt tæller

Landsindsamling 3. september 2023

140 millioner børn verden over oplever lige nu sult eller mangel på mad som følge af klimaforandringer, krige og stigende fødevarepriser. Ingen af delene er børnenes skyld. Men de betaler prisen.

Som indsamler hjælper du os med at sikre blandt andet mad, rent drikkevand, økonomisk hjælp og uddannelse. Meld dig som indsamler her

TRE GRUNDE TIL AT VERDENS BØRN HAR BRUG FOR DIG

1. KLIMAFORANDRINGER RAMMER HÅRDT

tørke_400_300.jpg

Landene på Afrikas Horn bærer en forsvindende lille del af ansvaret for klimakrisen, men er lige nu ramt af en af de værste tørker i 40 år. 23 millioner mennesker står over for en decideret sultkrise.

2. FLERE BØRN VOKSER OP I KRIG

krig_400_300.jpg

452 millioner børn - hvert sjette barn i verden - vokser op i områder med krig og konflikt, som fx i Ukraine, Syrien og Yemen. Det er det højeste antal i 20 år. Vold, overgreb, frygt og afsavn er en del af deres barndom.

3. FØDEVAREPRISERNE STIGER

skolemad_400_300.jpg

Krigen i Ukraine og corona-pandemien har fået fødevarepriserne til at stige voldsomt. Det rammer særligt hårdt børn på Afrikas Horn, hvor en stor del af hveden importeres.

BAG DE STORE TAL GEMMER SIG SMÅ SKÆBNER, DRENGE OG PIGER, HVIS LIV OG FREMTID ER I FARE.

SÅDAN HJÆLPER DU SOM INDSAMLER.

Nødhjælp

når tørken rammer

I Somalia er omkring 1,4 millioner børn under fem år ramt af underernæring. Guled på 10 måneder var en af dem, men er i dag sund og rask efter han blev behandlet for underernæring på et af Red Barnets lokale sundhedscentre.

Økonomisk hjælp

når krigen raser

Sidste år hjalp vi over 68.000 familier i Yemen med økonomisk støtte til mad, vand og lægehjælp. Vi hjalp blandt andet Razan med at blive opereret efter at granatsplinter havde ramt hendes ene øje under et luftangreb.

Langsigtet hjælp

i krig og fattigdom

Siden landsindsamlingen sidste år har vi hjulpet over 1,3 millioner afghanske børn og deres familier. Som tre-årige Tarina og hendes søskende, hvis familie har fået hjælp til at gøre deres landbrug mere modstandsdygtigt over for tørke og klimaforandringer.

DET TAGER KUN ET PAR TIMER FOR DIG, MEN KAN GØRE EN VERDEN TIL FORSKEL FOR ET BARN.

SÅ LANGT RÆKKER PENGENE.

35 kroner

BEHANDLING FOR LUNGEBETÆNDELSE

35 kroner svarer til, at vi kan behandle et barn for lungebetændelse i eksempelvis Somalia. Børn, som lider af alvorlig underernæring, er særligt udsatte for sygdomme som lungebetændelse og diarré.

95 kroner

DRIKKEVAND I SKOLEN

95 kroner svarer til, at vi kan sørge for rent drikkevand i en måned til et skolebarn i eksempelvis Somalia. Ved at sørge for vand i skolerne, kan eleverne fastholde deres skolegang trods tørke. Her en skole i Puntland, Somalia.

98 kroner

BEHANDLING AF UNDERERNÆRING

For 98 kroner kan vi f.eks. give en uges livreddende behandling til to børn, der lider af akut underernæring, og som kommer til nogle af de lokale sundhedsklinikker, som vi støtter i akutte sultkatastrofer.

196 kroner

BEHANDLING AF UNDERERNÆRING

196 kr. svarer til jordnøddeblanding til fire underernærede børn i en uge. Samtidigt hjælper vi - i samarbejde med lokale organisationer - de ramte familier med at omlægge deres landbrug, så de bedre kan klare klimaforandringerne i fremtiden.

291 kroner

UDDANNELSE GIVER HÅB, TRIVSEL OG SMIL

For 291 kr. kan vi sørge for bøger, uniform og skriveredskaber til et års skolegang. Særligt for børn, der er på flugt eller lever i fattigdom, er skolegang og uddannelse nøglen til håb, trivsel og smil. 

373 kroner

VAND REDDER LIV OG GIVER GRØNNE MARKER

373 kr. svarer til hvad det koster at give 10 børnefamilier adgang til rent vand i en måned. Red Barnet sørger bl.a. for vand til familier, skoler og tørkeramte landsbyer på Afrikas Horn.

VI FORTSÆTTER MED AT HJÆLPE BØRN I NØD

MEN VI KAN KUN GØRE DET SAMMEN MED DIG

TAK FORDI DU SAMLER IND

MELD DIG SOM INDSAMLER HER

DEL VORES VIDEO

SÅ HJÆLPER DU OS MED AT SKAFFE FLERE INDSAMLERE

FORSTÅ SULTKATASTROFEN PÅ 2 MINUTTER

RED BARNET AMBASSADØR THOMAS LEVIN FORTÆLLER