Hvert skridt tæller

Søndag den 3. september

Som indsamler støtter du kampen for udsatte børn - både herhjemme og ude i verdens brændpunkter.

170 millioner børn verden vil i år opleve sult eller mangel på mad. Det skyldes blandt andet klimaforandringer, tørke, krige og stigende fødevarepriser i hele verden.

Du er blandt andet med til at sikre:

- Akut behandling til underernærede børn 
- Mad, vand og økonomisk hjælp til børn og familier, som ellers går sultne i seng 
- At børnefamiliers landbrug styrkes, så de kan modstå klimaforandringer 
- Skolegang og håb til børn, hvis barndom er revet itu 

På forhånd tak
Meld dig som indsamler her

SÅDAN ER DU MED TIL AT STOPPE SULT

Særligt på det afrikanske kontinent er børn hårdt ramt af sult. På Afrikas Horn er den ene regnsæson efter den anden slået fejl, og befolkningerne oplever lige nu den værste tørke i over 40 år.

Red Barnet arbejder sammen med lokale organisationer i en lang række afrikanske lande for at hjælpe børn og familier med at forebygge og bekæmpe sultkrisen.

70 kroner kan

forebygge sygdom

Marwa fra Somalia er 15 måneder gammel. Da hun blev syg med feber og diarre, tog hendes mor til en mobil sundhedsklinik, som Red Barnet driver med lokale partnere. Her fik Marwa et sundhedstjek, hvorefter hun fik medicin og blev behandlet for akut underernæring.

Marwa har det godt i dag, og jeg kan tage hende til lægen, hvis hun bliver syg igen. Det er godt,” siger Hodan, der er mor til Marwa.

70 kroner svarer til, at vi kan give et barn som Marwa et sundhedstjek, der forebygger sygdom og fejlernæring.

95 kroner kan

give drikkevand i en måned

7-årig Adia bor i Somalia. Hendes familie er alvorligt påvirket af tørken i landet. Sammen med lokale partnere har vi blandt andet hjulpet dem med behandling mod akut underernæring, med pengeoverførsler samt rent drikkevand.

Førhen hentede vi vand fra vandhuller rundt omkring. Men det blev vi syge af. Heldigvis kan vi nu drikke rent vand,” siger Adias mor, Amina.

95 kroner svarer til, at et barn som Adia kan få adgang til rent drikkevand i en måned.

178 kroner kan

forebygge sult år efter år

4-årige Armando er fra Mozambique. Hans familie lever af at dyrke jorden, men klimaforandringer har gjort det næsten umuligt at lykkes med høsten. Familien er nu med i et projekt, som Red Barnet driver med lokale partnere, hvor familier lærer at drive mere modstandsdygtige landbrug.

Red Barnet har vist mig, hvordan jeg får mine afgrøder til at overleve. Og nu er jeg begyndt at give min viden videre til andre familier i landsbyen,” fortæller Armandos far, Fernando.

178 kroner rækker fx til modstandsdygtig såsæd som fx hirse, der kan give mad år efter år.

Om Red Barnet

Som børnerettighedsorganisation redder, beskytter og styrker vi børn. Herhjemme og i verdens brændpunkter. Vi kæmper for, at alle børn får den barndom, de har ret til. Vores globale bevægelse startede for over 100 år siden. Gennem tiden har vi hjulpet over en milliard børn i flere end 120 lande. Fra Danmark til Filippinerne, Afghanistan og Etiopien.

Pengene fra sidste års landsindsamling er blandt meget andet gået til vores arbejde på Afrikas Horn, hvor millioner af børn og familier fortsat er i en meget alvorlig sultkrise. Pengene har medvirket til, at vi alene fra september til december 2022 nåede ud til over 5 millioner børn.

Sådan bruger vi pengene

TAK FORDI DU SAMLER IND

MELD DIG SOM INDSAMLER HER

Meld dig som indsamler nu

Vær med søndag d. 3. september 2023, når vi samler penge ind til udsatte børn og unge i Danmark og resten af verden.

Vælg din rute nu

Værd at vide som indsamler

Vi har samlet svar på de spørgsmål, du måtte have som indsamler. Vi har også lavet en lille video, der forklarer hvor let det er at være indsamler.

Værd at vide som indsamler

Er du forhindret på dagen?

Er du forhindret, kan du i stedet samle ind online på Red Barnets hjemmeside eller på Red Barnets Facebook-side. Så kan du dele din indsamling med venner, kolleger og familie på email og sociale medier i stedet for at tage en rute.

Opret din egen indsamling