Sønderborg Lokalforening

Velkommen til Sønderborg Lokalforening

Red Barnet Sønderborg arbejder med udvalgte projekter, der skal være med til at give udsatte børn og deres familier et godt og inkluderende fritidsliv i lokalområdet.

Vores fokusområde:

 • Familieoplevelsesklub
 • ”Team Teen” ungegruppe for unge fra 12–18 år
 • ”Velkommen til Danmark” familieoplevelsesklub

Famileoplevelsesklub
Vi har en familieoplevelsesklub, der sikrer gode og givende oplevelser til udsatte børn i lokalområdet sammen med deres forældre, i et godt og positivt fællesskab.

Vi ønsker at:

 • Udvikle børn og forældres sociale netværk gennem fællesskab og inkluderende aktiviteter.
 • Skabe mulighed for bedre trivsel og dermed øge deltagernes handlekompetence gennem aktiviteter, som kan forbedre koncentration, kropslig indlæring og øget empati.
 • Forbedre familiernes sundhed gennem inspiration til et aktivt fritidsliv og oplevelser i naturen.

Der er planlagt ca. 10 aktivitet årligt, typisk en lørdag eller søndag, herunder en årlig lejrtur. Kunne du tænke dig at deltage, se nedenstående kontaktinfo.


”Velkommen til Danmark” familieoplevelsesklub
I Sønderborg kommune har vi fokus på flygtningebørn og deres forældre og vil gerne hjælpe til bedst mulig integration igennem et sjovt, inkluderende og trygt fællesskab i deres nye kommune, en god velkomst til deres nye hjem i Danmark. Med Velkommen til Danmark ønsker vi at lokale frivillige indgår i positivt fællesskab med, boligplacerede flygtninge og deler viden, kultur og erfaringer, så flygtningefamilierne føler sig velkomne og bliver klædt på og introduceret til livet som familie i Danmark - socialt, praktisk, kulturelt og lokalt.

Klubbens frivilligteam arrangerer familievenlige oplevelser, der introducerer flygtningefamilierne til livet i Danmark. Der er planlagt ca. 10 årlige aktiviteter, som oftest en lørdag eller søndag. Herudover er der en årlig weekendtur med overnatning.

Vi ønsker, at du:

 • Har et positivt menneskesyn og en inkluderende tilgang til forskellighed
 • Kan afsætte tid til møder, aktiviteter og planlægning
 • Er indstillet på at deltage i Red Barnets kurser og kompetenceudvikling

Kunne det være noget for dig? Se kontaktinfo.


Ungegruppe Team Teen
I ungegruppen ”Team Teen” mødes unge mellem 12 og 18 år, den første lørdag i hver måned. Vi laver sjove, inkluderende og hyggelige aktiviteter sammen. Klubben er et samarbejde med Frelsens hær Sønderborg, hvor vi giver mulighed for at møde andre sårbare unge og hjælpe med at skabe nye relationer og venskaber.

Vi beslutter sammen hvilke aktiviteter vi skal lave og udarbejder herefter en årsplan. Vi har f.eks. holdt julefrokost, lært at lave sushi og været i Escaperoom. Kunne det være noget for dig? Se kontaktinfo nedenfor.


Gør en forskel og bliv frivillig i Red Barnet
Som frivillig i Red Barnet Sønderborg får du en fantastisk mulighed for at gøre en forskel for udsatte børn i dit lokalområde. Du får mulighed for at deltage i en lang række aktiviteter, som hjælper børn og deres familier. Både her i Danmark og ude i verden. Du kan for eksempel blive frivillig på vores sommerlejr for udsatte børn, være koordinator for vores landsindsamling, blive fritidsguide og følge et barn til en fritidsaktivitet og meget mere…


Hvad tilbyder vi?

 • Meningsfulde og udfordrende opgaver i et positivt fællesskab
 • God hjælp og sparring fra foreningens bestyrelse og vores frivilligkonsulent
 • Gratis kurser, erfaringsudveksling og kompetenceudvikling. Som frivillig i Red Barnet får du også mulighed for at komme på forskellige kurser der skal sikre at du bliver klædt på til, hvordan du bedst muligt kan gøre en forskel for udsatte børn.
 • At blive en del af Danmarks førende børnerettighedsorganisation, hjælpe udsatte børn. Kontakt formanden Bente Lauritzen og hør hvor du kan være med til at gøre en forskel i dit lokalområde.


Hvor kan du følge os?
Facebook
Oplevelsesklub

Kontakt

Leder af familieoplevelsesklubben
Knud Kirsten
Mail: k.kirsten@mail.tele.dk
Tlf.: 60590077

Leder af VDK familieoplevelsesklubben
Bente Lauritzen
Mail: sonderborg@sonderborg.dk
Tlf.: 26849957

Leder af ungegruppen
Didde Lauritzen
Mail: dla@sonderborg.dk
Tlf.: 27903999