Furesø Lokalforening

Velkommen til Red Barnet Furesø Lokalforening

Lidt fakta om os og hvad vi laver

Furesø Lokalforening har eksisteret i over 20 år. Vi har gang i rigtig mange aktiviteter for børnefamilier i kommunen:

  • Familieoplevelsesklubben, der er en klub for børn i familier, der er udfordrede på forskellig vis og har et spinkelt netværk. Takket være bl.a. ressourcer fra Spejderne har vores frivillige givet disse børn en masse dejlige oplevelser i løbet af de ti arrangementer, vi har om året.          Det foregår som en søndagsudflugt. Oplevelserne er meget forskellige, og vi gør vores bedste for at familierne får en på opleveren. På det seneste har vi fx arrangeret en biograftur, en fastelavnsfest, en fisketur med deltagelse af Kronprinsen, en tur på Børnemuseet, en tur i Zoo, en tur til Lejre og en week-end tur til Køge.

  • Projekt Velkommen til Danmark og Furesø kommune blev startet op i november 2016 som et integrationsprojekt. Her er danske børnefamilier og flygtningefamilier i kommunen fælles om en række aktiviteter og hyggeligt socialt samvær. Takket være ikke mindst tilskud fra Kulturelt Samråd og et fint samarbejde med Furesø kommunes integrationskonsulenter, har vi været i stand til at arrangere en velkomstfest med fælles madlavning, et december arrangement med julebagning, en dag i Kulturhuset i Farum, en musikalsk dag og en tur i skoven med en naturvejleder. I den kommende tid planlægger vi en sejltur på Furesøen for familierne, et besøg på skolelandbrug og Cornelen, en OL-bolddag, en Haloween event til oktober og julebagning til december.

  • Projekt Plads til Alle i samarbejde med kommunens fritidskonsulenter. Her ledsager, støtter og opmuntrer vores frivillige fritidsguider børn til at være aktive i fritidslivet (typisk sportsaktiviteter) og ad den vej skabe netværk.

  • Projekt Julehjælp, hvor frivillige i samarbejde med Frivilligcenter Furesø hjælper børnefamilier med at søge om økonomisk tilskud via fonde og lign. I 2016 hjalp vi 10 familier med at søge julehjælp.

  • Projekt Hjertetræ, hvor vi i december måned i samarbejde med Frivilligcenter Furesø og Centerforeningen opstillede et juletræ på Farum Bytorv, hvor børn på røde hjerter kunne skrive deres julegaveønsker. Takket være en overvældende opbakning fra kommunens borgere lykkedes det os at formidle hele 220 gaver ud til trængende børn i lokalområdet.

Derudover er vi repræsenteret ved Åben Skole Event og i Børnekulturelt Netværk, og vi stiller op ved Red Barnets landsindsamling og i.f.m. lokale events og er med til at synliggøre Red Barnet i kommunen, fx ved Store Flyvedag og Forenings- og Kulturfestivallen.

Læs meget mere på: Facebook Furesø Lokalforening 

De Frivillige

Furesø Lokalforening består i øjeblikket af 31 frivillige, heraf 8 bestyrelsesmedlemmer.

Der er altid brug for frivillige og udover det faktum, at man får det godt af at gøre noget godt, især for børn, så hygger vi os altid, når vi er sammen.

Hvis du synes det lyder som noget, du kunne tænke dig at være en del af, så skynd dig at kontakte os på HRfuresoe@redbarnet.dk. Vi glæder os til at byde dig velkommen i vores lokalforening.

Bestyrelsen

Hans Rendbæk, formand

Julie Gerdes, næstformand

Morten Hededal, kasserer

Heidi Vanell, sekretær

Lars Vendelbo, Projektleder Familieoplevelsesklubben

Rebecca Micheelsen, eventmanager

Birgit Kjeldgaard, HR & extern kommunikation


 

Vil du være frivillig hos Red Barnet?

Som frivillig i Red Barnet kan du være med til at hjælpe udsatte børn og deres familier gennem en af Red Barnets lokalforeninger. Her kan du fx være med til at arrangere ture, aktiviteter og ferielejre.

Bliv frivillig hos Red Barnet