Tag på ferielejr

med Red Barnet

Ferielejre for børn, unge og familier i udsatte positioner

Hvert år arrangerer Red Barnet ferielejre for børn, unge og familier, der ikke ellers har mulighed for at komme på ferie. Det har vi gjort siden 1949.

For børn og unge i Danmark, som befinder sig i socialt, kulturelt eller økonomisk udsatte positioner, indeholder skoleferie hverken rejser, sommerhusture eller udflugter. Det betyder, at de ikke har mulighed for at få de samme ferieoplevelser, som deres kammerater får.

Som frivillig hjælper du både børn, unge og deres familier

Red Barnets lejre foregår i hele landet, og de planlægges og afholdes af frivillige, der får kompetenceudvikling og rådgivning af Red Barnet. Nogle lejre er kun for børn og unge, mens andre er for både børn og deres forældre.

I Red Barnet holder vi flere slags lejre; familielejre for børn på 8-12 år og deres forældre, børnelejre for børn på 8-12 år, og teenage/ungelejre for aldersgruppen 13-15 eller 16-18 år.

Kontakt lokalforeningen i dit område og hør mere om, hvordan du bliver frivillig på en ferielejr.

Aktiviteter i den friske luft

Naturen danner ramme om mange af vores frivillige aktiviteter, både i oplevelsesklubberne og på vores ferielejre. Vi bruger naturen til at give børn oplevelser, som styrker deres trivsel og skaber gode fællesskaber. Det kan for eksempel være udflugter i skoven, fisketure, madlavning over bål eller dragebygning.

Vil du være frivillig i Red Barnet?

Som frivillig i Red Barnet kan du være med til at hjælpe udsatte børn og deres familier gennem en af Red Barnets lokalforeninger. Her kan du fx være med til at arrangere ture, aktiviteter og ferielejre.

Bliv frivillig - ferielejre