Hjælp et barn ind i fritidslivet

Bliv frivillig i Plads til Alle

Følg et barn til en fritidsaktivitet

Som frivillig i Plads til Alle er det din opgave at hjælpe et barn i gang med en fritidsaktivitet og dermed ind i et positivt fritidsfællesskab. Du hjælper barn og forældre i en begrænset periode med forskellige praktiske ting, som måske er en selvfølge for alle dem, der er vokset op med et foreningsliv, men som er svært, hvis man aldrig har prøvet det før.  

Vi tilbyder dig 

  • Erfaring med frivilligt socialt arbejde med børn og unge i udsatte positioner
  • Kompetenceudvikling og viden om socialt arbejde og foreningsarbejde
  • Glædesfyldte øjeblikke med børn der bliver inkluderet i et nyt meningsfuldt og lærerigt fællesskab  

Spørgsmål og svar om Plads til Alle

Du bliver matchet med et barn, som er motiveret for at komme i gang med en fritidsaktivitet. I de fleste tilfælde er du med i processen fra start til slut. Det vil sige gennem valg af aktivitet, indmeldelse i en klub, få pakket en taske med det rigtige udstyr, følge barnet afsted i en begrænset periode og holde øje med at barnet trives og fastholdes i aktiviteten. Aktiviteterne kan være fra sport, spejder eller musikundervisning til noget helt fjerde.

Du skal hjælpe barnet og dets forældre med mange af de ting, som måske er en selvfølge for alle dem, der er vokset op med og i et foreningsliv, men som er svært, hvis man aldrig har prøvet det før. Målet er at sikre, at fremmødet bliver godt og stabilt, og at forældrene føler sig rustet til at følge deres barn. 

Som frivillig aktivitetsleder i Plads til Alle, bliver din rolle at lede og støtte de frivillige følgevenner, se de kan skabe de bedste rammer for børnene. Du skal blandt andet on-boarde nye frivillige følgevenner, matche følgevenner med børn samt sparre med dem gennem hele deres følgeforløb. Som aktivitetsleder er du ansvarlig for at lede og drive indsatsen lokalt.  

Du skal afsætte cirka to-tre timer om ugen. Der er stor variation i længden på forløbene, men de vil i gennemsnit vare tre til fire måneder. Du kan efterfølgende fortsætte som følgeven for endnu et barn. 

Der er ikke noget krav til din faglige baggrund. Du skal blot have lyst til at give børn gode oplevelser, være god til at skabe relationer til både barnet og familien og være åben i din tilgang til mennesker. 

København, Frederiksberg, Odense, Roskilde, Brøndby, Hvidovre, Albertslund, Billund og Faaborg-Midtfyn.

Har du lyst til at høre mere om at være frivillig i Plads til Alle?

Når du har tilmeldt dig, vil du blive kontaktet af en frivillig fra Red Barnets lokalafdeling i dit område. Sammen finder I ud af, hvordan du bedst kan være med til at gøre en forskel i Plads til Alle.