Webinar: Digitale krænkelser – Konsekvenser og handlemuligheder

Red Barnets rådgivningstjeneste SletDet hjælper dagligt børn, unge og voksne pårørende med at håndtere oplevelser med digitale krænkelser. Henvendelserne handler bl.a. om mobning, grooming, ufrivillig deling af private og intime billeder, uønsket seksualisering, trusler og afpresning. Selvom de ubehagelige oplevelser har fundet sted på nettet, så kan de trække tråde langt ind i børnenes fysiske arenaer, og medføre alvorlige konsekvenser for det enkelte barn – både psykisk, socialt og fagligt.

Samtidig ved vi, at det er svært for børn og unge at bede om hjælp fra voksne, hvis de har været udsat for en digital krænkelse, særligt hvis krænkelsen har været forbundet med noget seksuelt. Vi ved også, at det kan være svært som voksen at vide, hvordan man skal gribe situationen an, hvis det fx drejer sig om krænkende materiale, der er blevet spredt på digitale platforme.

Webinaret om digitale krænkelser vil præsentere viden om forskellige former for digitale krænkelser blandt børn og unge, med et særligt fokus på afpresning og grooming-processer. I vil få indsigt i, hvilke konsekvenser børn og unge kan opleve som følge af digitale krænkelser, samt hvordan I som voksne kan være en støtte for børn og unge, både i forhold til at forebygge og håndtere, hvis en digital krænkelse har fundet sted.

Der er lukket for tilmeldinger til vores webinar