SletDet Samtalegrupper

Samtaler om svære oplevelser på nettet i et trygt fællesskab

Har du oplevet seksuelt grænseoverskridende adfærd på nettet?

SletDet Samtalegrupper er et gruppeforløb for dig, der er mellem 14-17 år og har oplevet seksuelt grænseoverskridende og krænkende adfærd på nettet. I samtalegruppen vil du få mulighed for at dele dine oplevelser med andre unge, og tale om det, der er vigtigt for dig.

Det er gratis at deltage i SletDet Samtalegrupper
 

Hvad er seksuelt grænseoverskridende adfærd på nettet?
Seksuelt grænseoverskridende adfærd på nettet kan være mange ting. Det kan f.eks. være at få delt et intimt billede eller video af sig selv uden at have givet lov til, at det må deles med andre. Det kan også være oplevelser med at blive truet eller presset over nettet til at gøre noget, man ikke har lyst til.

Mange unge, der har været udsat for seksuelt grænseoverskridende adfærd på nettet, oplever store konsekvenser bagefter. Konsekvenserne kan handle om, at man får det dårligt, at man kan have svært ved at følge med i skolen eller falde i søvn om aftenen. Det kan også handle om, at man er bekymret for, hvad der kommer til at ske eller hvordan andre vil reagere, hvis de finder ud af, hvad der er sket. Uanset hvordan man har det, så skal det tages alvorligt, og det er helt normalt, at man kan have brug for at tale med nogen og få hjælp til at håndtere det.

Ingen unge skal føle, at de står alene, hvis de har oplevet seksuelt grænseoverskridende adfærd på nettet. Det er derfor, vi har lavet SletDet Samtalegrupper. Kom og vær’ med, hvis det er noget for dig.

Hvordan foregår SletDet Samtalegrupper?

Du mødes med din gruppe 8 gange, dvs. dvs. én gang om ugen i 8 uger.

Gruppen mødes hver tirsdag i to timer fra kl. 17-19 i København.

Når du deltager i en SletDet Samtalegruppe bliver du en del af et fællesskab, hvor du trygt kan dele dine oplevelser, tanker og følelser. Du vil helt sikkert opleve, at du ikke er den eneste, der har det, som du har det. I gruppen kan I støtte hinanden og dele jeres gode idéer til, hvordan I hver især kan håndtere den situation, I står i.

Som deltager i en SletDet Samtalegruppe kommer du og de andre deltagere til at have stor indflydelse på, hvilke emner I gerne vil bruge tid på, så gruppemøderne kommer til at handle om det, der optager jer.

Til alle gruppemøderne vil der både være samtaler, aktiviteter, øvelser og selvfølgelig lækre snacks.

Mød gruppelederne

I gruppen vil der være to gruppeledere. Gruppelederne arbejder begge i Red Barnets SletDet Rådgivning, så de er vant til at tale med unge om ubehagelige oplevelser på nettet.

Gruppelederne sørger for, at det altid er rart at deltage i gruppen. De planlægger programmet for gruppemøderne og sikrer, at alle bliver hørt og kan være med i gruppens aktiviteter. 

             


"Hej. Vi hedder Julie og Caroline, og vi er gruppeledere for SletDet Samtalegrupper.

Vi har talt med rigtig mange unge om, hvor ubehageligt det kan være at få overskredet sine grænser på nettet.

Mange unge synes, at det kan være svært at tale med andre om deres oplevelser, men vi ved, at det hjælper at dele sine tanker og følelser med nogen. Derfor har vi lavet SletDet Samtalegrupper, og vi håber, at du vil være med.

Vi vil sørge for en tryg og god stemning i gruppen, så vi kan snakke, hygge og grine sammen.

Vi glæder os til at høre fra dig."

 

 

Tilmelding

Når du udfylder formularen herunder, siger du ja til, at en af gruppelederne må ringe til dig for at tale med dig om din interesse i SletDet Samtalegrupper, og du vil få mulighed for at stille spørgsmål til gruppeforløbet. I telefonsamtalen vil du og gruppelederen finde ud af, om SletDet Samtalegrupper er det rigtige for dig. Hvis det er det, vil du blive inviteret til en indledende samtale sammen med en af dine forældre, hvor du møder begge gruppeledere.

Du melder dig først endeligt til SletDet Samtalegrupper efter den indledende samtale.