At få delt intime billeder uden samtykke

- sådan føles det

Har du (eller en du kender) fået delt intime eller krænkende billeder mod din vilje?

Ifølge Red Barnets undersøgelse har 6% af unge indenfor det seneste år har fået delt et intim- eller nøgenbillede. 

Du er ikke alene! Vi på SletDet ved, at der er mange forskellige reaktioner og følelser, hvis man har været udsat for en digital sexkrænkelse. Oplevelsen og konsekvenserne afhænger af forskellige faktorer, eksempelvis biologisk eller socialt køn, kønsidentitet, seksuel orientering, etnicitet, religion osv. Nogle kommer sig hurtigt over det, og andre oplever en voldsom krise og har brug for hjælp fra en voksen eller måske en psykolog. 

Læs Simones historie her

Det skal du vide, hvis du er blevet delt uden samtykke

 • Det er IKKE din skyld, og du har ikke gjort noget forkert.
   
   
 • Det er slet ikke ok, at andre har delt et billede af dig uden din tilladelse, og det kan faktisk være ulovligt. Se reglerne for deling af billeder her. 
 • Det kan være rigtig svært at få delt intime billeder uden samtykke, og i mange tilfælde kan det være rigtig svært at tale om -  men du skal ikke være i denne svære situation alene

  Det kan gøre en kæmpe forskel, hvis du kan læne dig op ad en voksen, som kan hjælpe dig med at få stoppet krænkelserne og understrege alvorligheden for dem, som krænker dig. Derudover kan en voksen også støtte dig i den tid, som kommer efter. Det giver ikke altid samme ro at tale med en veninde eller kammerat, selvom de også kan trøste og forstå.

  Selvom det kan være svært, så hjælper det for de fleste at tale med en voksen. Hvis du synes, det er svært at tale med en voksen, du kender, så skriv til rådgiverne her på SletDet. Om mandagen, onsdagen og torsdagen kan du også ringe til os. Vi behandler din henvendelse fortroligt.  

 • Overordnet kan digitale sexkrænkelser få en person til at føle sig bl.a. meget ked af det, ydmyget, magtesløs, hjælpeløs og meget mere. Din reaktion på det, der er sket, kan afhænge af mange ting. Det kan for eksempel have betydning, hvad, hvor og hvor meget det er blevet delt. Ens reaktion kan også afhænge af, hvordan andre kommenterer på det, som er blevet delt. 
 • Det føles måske helt uoverskueligt at skulle gøre noget ved de delte billeder lige nu. Men det er en rigtig god idé at handle hurtigt for at minimere spredningen af det delte. Læs vores guide til, hvordan du trin for trin kan komme i gang med at få slettet de billeder, som er blevet delt.