Kontakt os

Ring eller skriv til os

Kontakt

Kontakt os på SletDet, hvis du oplever at private, grænseoverskridende eller krænkende informationer, billeder eller videoer ligger på en falsk profil, deles uden dit samtykke – altså uden, at du har givet lov eller lign.

Sådan kan du komme i kontakt med os:

  1. Du kan skrive til os

  2. Du kan ringe til os (åben tirsdage og torsdage kl. 14-16

Hvad kan vi hjælpe med?

Vi kan guide dig, hvis du oplever, at dine private, grænseoverskridende eller krænkende informationer, billeder eller videoer bliver delt uden din tilladelse. Det kan fx være et billede af dig i bikini eller undertøj på Instagram, som du ikke synes, er rart, at alle kan se, et portrætbillede af dig på en andens datingprofil, et billede fra festen i fredags, hvor du har kastet op udover dig selv, som deles rundt på sms eller en hadeside om dig på Facebook.

Vi kan fortælle dig helt konkret hvilke rettigheder du har, og hvad du kan gøre for at begrænse skaden. Vi kan hjælpe dig med at få slettet hadesider, grupper og kopier af billeder og videoer, og i nogle tilfælde kan vi også kontakte de sociale medier for dig eller gode voksne på din skole – men kun, hvis du selv ønsker det. 

Rådgiverne i SletDet

Rådgiverne arbejder i Red Barnet. SletDet er en del af Red Barnet. Rådgiverne ved en masse om børn og unge og de svære situationer, der kan opstår, når man bruger sociale medier. 

Hvor hurtig får du svar, hvis du skriver til os

Vi svarer, så hurtigt vi kan – cirka inden for 1-2 hverdage. Vi svarer ikke om aftenen eller i weekenderne.

Hvordan får du svar, hvis du skriver til os?

  1. Skriv om din situation på siden Skriv til os.

  2. Når du har sendt din besked, vender en af vores SletDet-rådgivere tilbage på mail.

  3. I de fleste tilfælde fortsætter rådgivningen over mail, men nogle gange kan det være godt at snakke videre over telefonen – hvis du altså selv har lyst.

Kan du være anonym?

Vi er nødt til at have din emailadresse for at kunne svare dig, men vi behandler den altid fortroligt. Det betyder, at vi ikke gemmer dit navn eller andet, som gør, at du kan genkendes – og vi kontakter heller ikke dine forældre uden at have aftalt det med dig. Vi registrerer dog din alder, dit køn og hvad din henvendelse handler om. Det bruger vi til at blive bedre til at hjælpe dem, der henvender sig til, og til at træne fx lærere, politibetjente m.fl. til at blive bedre til at hjælpe dem, som henvender sig til dem. Hvis du bliver udsat for vold eller omsorgssvigt, så siger loven dog, at vi skal fortælle det til kommunen eller politiet om din situation, så de kan sørge for, at der bliver passet på dig.