Kontakt os

Ring eller skriv til os

Illustration: Stine Spedsbjerg

Kontakt

Kontakt os på SletDet, hvis du oplever, at private, grænseoverskridende eller krænkende informationer, billeder eller videoer deles uden dit samtykke – altså uden, at du har givet lov eller lignende. 

Kontakt SletDet

Du kan skrive til os og få svar i løbet af to hverdage.

Du kan ringe til os mandag, onsdag og torsdag mellem kl. 14 og 17.

Over 18 år?

Hvis du er over 18 år og har fået delt private, krænkende eller grænseoverskridende billeder på nettet uden dit samtykke, kan du få hjælp hos StopChikane. 

Gå til StopChikanes hjemmeside. 

Hvad kan vi hjælpe med?

Vi kan guide dig, hvis du oplever, at dine private, grænseoverskridende eller krænkende informationer, billeder eller videoer bliver delt uden din tilladelse. Det kan for eksempel være et billede af dig i bikini eller undertøj på Instagram, som du ikke synes, er rart, at alle kan se, et portrætbillede af dig på en andens datingprofil, et billede fra festen i fredags, hvor du har kastet op udover dig selv, som deles rundt på sms eller en hadeside om dig på Facebook.

Vi kan fortælle dig helt konkret hvilke rettigheder du har, og hvad du kan gøre for at begrænse skaden. Vi kan hjælpe dig med at få slettet hadesider, grupper og kopier af billeder og videoer, og i nogle tilfælde kan vi også kontakte de sociale medier for dig eller gode voksne på din skole – men kun, hvis du selv ønsker det. 

Rådgiverne i SletDet

Rådgiverne arbejder i Red Barnet. SletDet er en del af Red Barnet. Rådgiverne ved en masse om børn og unge og de svære situationer, der kan opstår, når man bruger sociale medier. 

Hvor hurtig får du svar, hvis du skriver til os

Vi svarer, så hurtigt vi kan – cirka inden for 1-2 hverdage. Vi svarer ikke om aftenen eller i weekenderne.

Hvordan får du svar, hvis du skriver til os?

  1. Skriv om din situation på siden Skriv til os.

  2. Når du har sendt din besked, vender en af vores SletDet-rådgivere tilbage på mail.

  3. I de fleste tilfælde fortsætter rådgivningen over mail, men nogle gange kan det være godt at snakke videre over telefonen – hvis du altså selv har lyst.

Kan du være anonym?

Vi behandler din henvendelse fortroligt, og vores rådgivere har tavshedspligt.

Vi spørger om din e-mailadresse for at kunne svare dig direkte. Vi indsamler også data om alder og køn fra de personer, som kontakter os. Det er for, at vi kan danne os et billede af, hvilke aldersgrupper der er udsat for ubehagelige oplevelser online.

Hvis du bliver udsat for vold eller omsorgssvigt, så siger loven dog, at vi skal fortælle det til kommunen eller politiet om din situation, så de kan sørge for, at der bliver passet på dig.