Familieoplevelsesklubber

Fællesskab og nye venskaber giver mod på hverdagen

En hyggelig skovtur med andre familier fra skolen, biograftur med vennerne fra klassen eller fodboldstævne med overnatning. Det er hverdag for de fleste børn i Danmark. Men for børn, der vokser op i familier med for eksempel arbejdsløshed eller sygdom, er der ofte ikke råd og overskud til den slags. Derfor driver vi lokale familieoplevelsesklubber over hele landet, hvor alle børn kan få fællesskab, oplevelser og venskaber, der giver nyt mod på hverdagen.

Familieoplevelsesklubberne er et tilbud til børn og familier, der har brug for en hjælpende hånd til at få skabt gode oplevelser sammen i hverdagen. Det kan for eksempel være familier, der på grund af arbejdsløshed, sygdom, misbrug eller andre livskriser ikke har tid og overskud, og hvor børnene derfor kan blive isoleret og føle sig mindre værd end andre børn.

Familierne og de frivillige fra Red Barnet mødes i familieoplevelsesklubben omkring en gang om måneden til sjove og hyggelige aktiviteter. Og da både familierne og de frivillige deltager fast i klubben, opstår der efterhånden et trygt og godt fællesskab. De oplevelser som både børn og forældre får i oplevelsesklubberne, giver både børnene smil på læben, styrket selvværd og tro på, at de også kan indgå i andre fællesskaber i hverdagen.

Det bedste ved klubben er, at vi lærer nye mennesker at kende, og får nogle oplevelser, som vi ikke har prøvet før.

Aktiviteterne kan være alt fra tur til forlystelsesparker, udflugter i naturen, bålhygge og madlavning til et teaterbesøg. Mange klubber har også faste traditioner som den årlige fastelavnsfest eller bondegårdstur. Generelt spiller natur og friluftsliv en vigtig rolle i familieoplevelsesklubberne, fordi der som regel er færre konflikter, når man er ude i naturen og dermed mere overskud til at være sammen som familie på en god måde.

Når børnene er blevet for gamle til at være med i familieoplevelsesklubberne, kan vores frivillige ofte bygge bro til andre lokale aktiviteter, som for eksempel at hjælpe børnene i gang med at gå til idræt eller spejder. Læs mere om Red Barnets brobygning til idræts- og foreningslivet.

Om klubberne

  • Familieoplevelsesklubberne er Red Barnets største frivillige sociale indsats med omkring 70 klubber fordelt i hele landet. ​
  • I 2022 deltog 1.852 børn og 1.022 omsorgspersoner i aktiviteterne sammen med 722 frivillige.
  • Klubberne er for familier med børn i alderen 5-12 år. 
  • Familierne får tilbuddet om at komme med via kommunens socialfaglige personale, for eksempel en socialrådgiver eller barnets lærer.