CHEF FOR RED BARNETS ARBEJDE I AFRIKA

Jakob Eilsøe Mikkelsen

Jakob Eilsøe Mikkelsen
Chef for Red Barnets arbejde i Afrika

Arbejdsområder i Red Barnet
Jakob Eilsøe Mikkelsen udtaler sig om Red Barnets arbejde og aktuelle temaer i Afrika.

Som chef for Red Barnets arbejde i Afrika har Jakob Eilsøe Mikkelsen lang erfaring med at hjælpe de mest udsatte børn i udviklingskontekster samt katastrofe- og konfliktramte områder i Afrika. Han besøger regelmæssigt de lande, som Red Barnet har særligt fokus på i Afrika og møder mange af de børn, Red Barnet arbejder for at hjælpe.

Jakob Eilsøe Mikkelsen følger i sit arbejde situationen for børn og udviklingen i børns rettigheder særligt omkring Østafrika med fokus på Afrikas Horn og Vestafrika med vægt på Sahel-området. Han støtter Save the Children’s regional- og landekontorer i deres strategiske og praktiske arbejde for at nå de mest udsatte børn og repræsenterer Red Barnet i forhold til samarbejdspartnere i Afrika. I det arbejde besøger Jakob Eilsøe Mikkelsen projekter for børn, som Red Barnet støtter. Det kan være skoler i Somalia, hvor Red Barnet faciliterer lærertræning i nye pædagogiske metoder, giver skolebøger til børnene og inddrager børnene i at gøre skolen mere børnevenlig, eller landsbyer i Burkina Faso, hvor Red Barnet støtter kampen mod børneægteskaber gennem dialog med lokale religiøse og traditionelle ledere samt afholder psykosociale workshops for børn for at styrke deres egen modstandskraft.

Som Afrika-ekspert rejser Jakob Eilsøe Mikkelsen regelmæssigt på kontinentet. Han har de seneste år været i Somalia, Sydsudan, Mali, Burkina Faso, Niger, Senegal og Kenya.

Baggrund og viden
Jakob Eilsøe Mikkelsen er uddannet i statskundskab og har specialiseret sig i politiske og socio-økonomiske forhold i Afrika. Han har i over 20 år arbejdet med udvikling og nødhjælp i Afrika - før Red Barnet bl.a. med FNs Verdensfødevareprogram.

Jakob Eilsøe Mikkelsen har været ansat i Red Barnet siden 2009.

Kontakt
Skriv til Jakob Eilsøe Mikkelsen
Mail: [email protected]

Følg Jakob Eilsøe Mikkelsen
LinkedIn

Læs mere om Red Barnets arbejde i Afrika.