CHEF FOR RED BARNETS ARBEJDE I MELLEMØSTEN, NORDAFRIKA OG ØSTEUROPA

ANNE MARGRETHE RASMUSSEN

Anne Margrethe Rasmussen
Chef for Red Barnets arbejde i Mellemøsten, Nordafrika og Østeuropa

Arbejdsområder i Red Barnet
Anne Margrethe Rasmussen udtaler sig om Red Barnets programmer i Mellemøsten, Nordafrika og Østeuropa og om den aktuelle situation i de enkelte lande – særligt med fokus på humanitære aspekter og børns rettigheder. Hun har blandt andet fokus på Syrien, Yemen, Libanon, Jordan, Irak, de besatte palæstinensiske områder samt Ukraine - herunder situationen for flygtninge i Rumænien og Polen.

Anne Margrethe Rasmussen besøger jævnligt Red Barnets programmer i regionerne og mødes med lokale organisationer og de børn, som det hele handler om. Hun har det seneste år besøgt Jordan, Libanon, Irak, de besatte palæstinensiske områder samt projekter for flygtninge fra Ukraine i Polen og Rumænien. Rejserne har blandt andet inkluderet besøg i en børnehave i den største syriske flygtningelejr i Jordan, møder med unge yazidier og syriske flygtninge, som med støtte fra Red Barnet arbejder på at skabe sig en levevej i Irak samt andre unge, som kæmper mod de negative konsekvenser af klimaforandringer i deres lokalsamfund. Hun har ligeledes besøgt flygtninge fra Ukraine i Rumænien og Polen for at se, hvordan Red Barnet bedst er med til at sikre, at de kan fortsætte deres skolegang, og hvordan støtte til lokale organisationer gør det muligt at integrere børn fra Ukraine i lokalsamfundet.

Anne Margrethe Rasmussen følger i sit arbejde situationen for børn og udviklingen for børns rettigheder i regionerne og kan tale bredt om Red Barnets programmer, samt hvordan Red Barnet bidrager til at styrke børns rettigheder og adressere behov inden for uddannelse, børnebeskyttelse, psykosocialt arbejde, fødevaresikkerhed, sundhed og ernæring. Hun udtaler sig derudover om de lokale organisationer samt de børn og familier, som Red Barnet arbejder med.

Baggrund og viden
Anne Margrethe Rasmussen er uddannet antropolog, har en master i Mellemøststudier og har tidligere undervist på Københavns Universitet. Hun har mere end 25 års erfaring fra arbejde med Mellemøsten og Nordafrika.

Anne Margrethe Rasmussen har særlig ekspertise inden for ligestilling, rettighedsbaseret arbejde, civilsamfundsudvikling samt politiske og socio-økonomiske forhold.

Fra 2006 til 2011 var hun leder af KVINFOs internationale arbejde, hvor hun blandt andet samarbejdede med kvindeorganisationer på tværs af regionen. Fra 2011 til 2018 var hun udsendt som Danida seniorrådgiver og leder af Udenrigsministeriets programkontor i Tunis med ansvar for det Dansk Arabiske Partnerskabs Program.

Anne Margrethe Rasmussen har været ansat i Red Barnet siden 2018.

Kontakt
Skriv til Anne Margrethe Rasmussen
Mail: [email protected]

Følg Anne Margrethe Rasmussen
LinkedIn

Læs mere om Red Barnets arbejde i Mellemøsten og Nordafrika.