Anne Margrethe Rasmussen

Red Barnets områdeansvarlige for Mellemøsten og Nordafrika

Anne Margrethe Rasmussen
Red Barnets områdeansvarlige for Mellemøsten og Nordafrika

Anne Margrethe Rasmussen udtaler sig om Red Barnets arbejde og om den humanitære situation i de enkelte lande.

Anne Margrethe Rasmussen besøger jævnligt Red Barnets programmer i regionen og mødes med lokale organisationer og de børn som det hele handler om. Det kan være i forbindelse med et projekt for børn der er i arbejde i det vestlige Libanon, en børnehave i en syrisk flygtningelejr i Jordan eller et møde med unge fra Yemen og Irak, som arbejder for at forbedre deres forhold.

Hun udtaler sig om Red Barnets programmer i Mellemøsten og Nordafrika og om den humanitære situation i de enkelte lande. Hun har særligt fokus på Syrien, Yemen, Libanon, Jordan, Irak og det besatte palæstinensiske område.

Anne Margrethe Rasmussen kan tale bredt om Red Barnets programmer i regionen og om hvordan de bidrager til at styrke børns rettigheder og adressere behov indenfor uddannelse, børnebeskyttelse, psykosocialt arbejde, fødevaresikkerhed, sundhed og ernæring. Hun kan tale om de børn og familier, som Red Barnet arbejder med og om de lokale organisationer, som vi arbejder sammen med.

Baggrund
Anne Margrethe Rasmussen har mere end 25 års erfaring fra arbejde med Mellemøsten og Nordafrika. Hun har særlig ekspertise indenfor ligestilling, rettighedsbaseret arbejde og civilsamfundsudvikling.

Fra 2006-11 var hun leder af KVINFOs internationale arbejde og involveret i samarbejde med kvindeorganisationer på tværs af regionen. Fra 2011-18 var hun udsendt som Danida seniorrådgiver og leder af Udenrigsministeriets programkontor i Tunis med ansvar for det Dansk Arabiske Partnerskabs Program. Hun er uddannet antropolog, har en master i Mellemøststudier og har tidligere undervist på Københavns Universitet.

Anne Margrethe Rasmussen har været ansat i Red Barnet siden 2018.

Læs mere om Red Barnets arbejde i Mellemøsten og Nordafrika.