Nyheder

Ud i naturen – ind i fællesskabet!

Ny bog om natursocialt arbejde med børn, unge og familier i udsatte positioner

At klatre i træer, fange biller i skovbunden og lave mad over bål styrker børn og unge i udsatte positioner. I dag udkommer en ny bog, som giver masser af inspiration og gode ideer til alle, der arbejder med udsatte børn og unge.

Gennem en årrække har vi i Red Barnet haft stor succes med at inddrage aktiviteter i naturen i vores indsatser for at styrke børn, unge og familier i udsatte positioner.

Naturen er en vigtig ramme i mange af vores aktiviteter i vores oplevelsesklubber og ferielejre, hvad end det er med etnisk danske familier eller flygtningefamilier. Vi bruger naturen til at lave aktiviteter, der styrker børns trivsel og skaber gode fællesskaber. Det kan for eksempel være udflugter i skoven, fugleture, madlavning over bål eller dragebygning.

I en helt ny bog kan du læse og finde inspiration til hvordan man bruge naturen som ramme for de gode oplevelser sammen med udsatte børn og unge.

Ud i naturen – ind i fællesskabet giver et indblik i natursociale indsatser. Og du får også en guide til, hvordan du som frivillig eller fagperson selv kan arbejde med natursociale indsatser.

Antologiens første del indeholder korte og letlæste beskrivelser af de teorier, metoder og begreber, som natursociale indsatser bygger på.

Anden del består af selve guiden med praktiske tips og tricks til at planlægge og gennemføre aktiviteter og forslag til, hvad man kan foretage sig året rundt i det fri. Den indeholder også syv eksempler, som viser, hvordan natursociale projekter med forskellige målgrupper – blandt andre børn med funktionsnedsættelse, børn med tilknytningsforstyrrelser og familier, der er flygtet – kan forløbe.

Ud i naturen – ind i fællesskabet er skrevet til frivillige og til fagfolk, der arbejder med børn, unge og familier i udsatte positioner.

Kontakt: [email protected]