Comedy Aid bliver til Grin til Gavn

07-11-2019
NYHED

I takt med at Red Barnet overtager det populære velgørenhedsshow Comedy Aid, skifter comedyshowet navn, og i år bliver der tre shows i København med Michael Schøt og Christian Fuhlendorff som værter.

Traditionen tro kommer det populære show Comedy Aid igen i år til at rulle hen over scenen, når nytåret nærmer sig. Navnet er blot ændret til ’Grin til Gavn – Red Barnets comedyshow’, og som noget helt nyt er det Red Barnet, der står bag showet.

På scenen vil en lang række komikere vanen tro underholde til fordel for udsatte børn, og årets værtspar bliver Michael Schøt og Christian Fuhlendorff.

Siden 1993 er velgørenhedsshowet Comedy Aid blevet afviklet hvert år mellem jul og nytår. Hidtil har comedy-bureauet Funny Business Inc. (FBI) stået bag, men en række komikere fra den danske stand-up-scene, som har bidraget til Comedy Aid, har ønsket, at Comedy Aid skulle drives på en ny måde.

De seneste seks år har FBI afviklet Comedy Aid til fordel for Red Barnet, og derfor var det naturligt at pege på Red Barnet som ny rettighedshaver og producent af showet. Den opfordring har Red Barnet taget imod.

– Det er da med en vis ærefrygt og en stor portion ydmyghed, at vi har overtaget Comedy Aid. Det er jo et stort og vigtigt show med mange år på bagen. Den arv skal vi sikre, at vi løfter bedst muligt, så det gør vi i tæt samarbejde med komikere og professionelle folk, der har erfaring med at organisere sådan et stort arrangement. Vi ser frem til de tre shows i København i år, og vi forventer at komme ud i flere danske byen igen næste år, siger Red Barnets generalsekretær Johanne Schmidt Nielsen.

Hun og Red Barnet sender en stor tak til FBI for det gode samarbejde, der har været omkring de shows, der siden 2013 har samlet mere end seks millioner kroner ind til Red Barnets arbejde for udsatte børn.

– Jeg er stolt af, at FBI sammen med en lang række komikere gennem 26 år har været drivkraften for Comedy Aid. Tilsammen har vi indsamlet mere end 20 millioner til velgørenhedsformål. Red Barnet har været vores partner gennem de sidste seks år, og derfor er de et naturligt valg til at videreføre velgørenhedsshowet, sigerdirektør for FBI Peter Alan Wheatley. 


Grin til Gavn 2019
Der vil i år være tre Grin til Gavn-shows fredag den 27. december på Bremen Teater i København kl. 12.00, 16.00 og 20.00. Billetter koster 395 eller 445 kroner + gebyr og kan købes her. 

Værter:
Michael Schøt og Christian Fuhlendorff

Komikere:
Jacob Taarnhøj
Mads Holm
Mahamad Habane
Mikkel Klint Thorius
Anne Bakland
Martin Nørgaard
Jonas Mogensen
Kasper Gross
Heino Hansen
Ane Høgsber
Torben Chris
Morten Wichmann
Mick Øgendahl
Simon Talbot
Mark Le Fêvre

Baggrund:
Hidtil har Comedy Aid været afholdt i både Aarhus og København samt i en såkaldt wildcard-by. Siden 2016 har showet også fundet sted i London for danskere bosat derovre. Comedy Aid var fra 1993-2008 kendt som ’Talegaver til børn’, men skiftede i 2009 navn til Comedy Aid.


Husk at følge Grin til Gavn på Facebook.