GENERALSEKRETÆR FOR RED BARNET

Johanne Schmidt-Nielsen

Johanne Schmidt-Nielsen
Generalsekretær for Red Barnet

Arbejdsområder i Red Barnet
Johanne Schmidt-Nielsen er generalsekretær og daglig leder af Red Barnet, som arbejder i Danmark og resten af verden, hvor vi redder, beskytter og styrker de dårligst stillede børn og kæmper for deres rettigheder. Red Barnet er en del af Save the Children – verdens største uafhængige organisation for børn. Hun udtaler sig om Red Barnets lokale, nationale og internationale arbejde og om de politiske beslutninger, der påvirker livet for børn i udsatte positioner.
 

Baggrund og viden
Johanne Schmidt-Nielsen har igennem mange år været en stærk og karismatisk stemme på Christiansborg og i samfundsdebatten om udsatte børn og voksne. Hendes politiske indsigt, skarpe stemme og sociale indignation bruger hun nu til at sætte børn i udsatte positioner på dagsordenen og kæmpe deres sag – både herhjemme og ude i verden.

I over 12 år har Johanne Schmidt-Nielsen siddet i Folketinget for Enhedslisten – syv af årene som politisk ordfører. Ved folketingsvalgene i 2011 og 2015 lå Johanne Schmidt-Nielsen i top-3 over flest personlige stemmer. Hendes politiske viden og engagement er bredspektret, men hun har igennem sin mangeårige karriere på Christiansborg markeret sig særligt i arbejdet for de mest udsatte og har blandt andet arbejdet med uddannelse, ligestilling, udlændinge og integration – med børns rettigheder i fokus.

Følg Johanne Schmidt-Nielsen
Facebook

Selv en lille handling gør en stor forskel