Johanne Schmidt-Nielsen

- Generalsekretær for Red Barnet

Foto: Martin Bubandt

Johanne Schmidt-Nielsen - Generalsekretær for Red Barnet

 
Johanne Schmidt-Nielsen er leder af Red Barnets hovedkontor i Danmark. Hun udtaler sig i pressen om Red Barnets lokale, nationale og internationale arbejde og om de politiske beslutninger, der påvirker udsatte børns liv.
 
Johanne Schmidt-Nielsen har igennem mange år været en stærk og karismatisk stemme på Christiansborg og i samfundsdebatten om udsatte børn og voksne.
 
Hendes politiske indsigt, skarpe stemme og sociale indignation bruger hun nu til at sætte udsatte børn på dagsordenen og kæmpe deres sag – både herhjemme og ude i verden.
 
Johanne Schmidt-Nielsen er daglig leder af Red Barnet, som arbejder i Danmark og resten af verden, hvor vi redder, beskytter og styrker de dårligst stillede børn og kæmper for deres rettigheder. Red Barnet er en del af Save the Children – verdens største uafhængige organisation for børn.
 
I over 12 år har Johanne Schmidt-Nielsen siddet i Folketinget for Enhedslisten - syv af årene som politisk ordfører. Ved folketingsvalgene i 2011 og 2015 lå Johanne Schmidt-Nielsen i top-3 over flest personlige stemmer. 
 
Hendes politiske viden og engagement er bredspektret, men hun har igennem sin mangeårige karriere på Christiansborg markeret sig særligt i arbejdet for de mest udsatte og har blandt andet arbejdet med uddannelse, ligestilling, udlændinge og integration – med børns rettigheder i fokus.
 
Johanne Schmidt-Nielsen bor i Valby sammen med sin mand og deres tilsammen tre børn.
 
Her kan du finde pressebilleder af Johanne Schmidt-Nielsen
(foto: Martin Bubandt)