Kontantløs indsamling giver flere penge til hjælpearbejdet med børn

Du kan godt møde nogen på din rute, der kun har kontanter eller at ønske at støtte kontant. Dette er en hjælp til, hvad du kan svare, når du bliver spurgt om, hvorfor du som indsamler for Red Barnet ikke tager imod kontanter.

Se vores video nederst på siden, som forklarer, hvorfor vi samler ind kontantløst.

  1. Indsamlingen er kontantløs, fordi det i sidste ende giver flere penge til hjælpearbejdet for børn.
  2. Alle indsamlerne sparer turen til banken for at aflevere pengene efter indsamlingen. Det betyder at flere indsamlere kan nå hele deres rute og dermed også samler lidt mere ind.
  3. Mere end 90% af danskerne har MobilePay, og færre og færre bruger kontanter. Erfaringen fra de sidste fire års kontantløse indsamlinger er, at der faktisk bliver indsamlet lidt mere per indsamler.
  4. Red Barnet mindsker også administrationsomkostningerne ved ikke at arrangere modtagelse, optælling og håndtering af kontanter.
  5. De op mod 800 frivillige i Red Barnet, som ellers skulle stå for at modtage fyldte indsamlingsbøtter med kontanter med mere, kan nu i stedet selv være med til at samle ind til landsindsamlingen. Dette giver også flere penge til hjælpearbejdet.
  6. Det er nemmere for småbørnsfamilier at være med, når de ikke skal bruge tid og kræfter efter indsamlingen på at aflevere kontanter - og for børn og unge er det helt naturligt at modtage penge digitalt.
  7. Folk i døren giver typisk lidt større beløb via MobilePay end de havde givet kontant.

Så selv om at du enkelte steder er nødt til at sige pænt "nej tak" til kontanter, giver det samlet set flere penge til selve hjælpearbejdet for børn, når indsamlingen er kontantløs.