Hvor må jeg samle ind?

Red Barnet har Indsamlingsnævnets tilladelse til at lave husstands- og gadeindsamling søndag d. 1. september 2024. Dette betyder, at vi både må stemme dørklokker og indsamle på offentlig gade og veje.

Når du samler ind på en almindelig rute
På almindelige ruter må du kun samle ind hos de husstande, der er indikeret på din rute. Du må altså ikke samle ind på tilstødende veje, da der kan være en anden, der samler ind allerede.

Skulle du blive hurtig færdig med ruten, eller der kun er meget få mennesker hjemme, hjælper vi dig gerne med at finde en ny ledig rute i nærheden af dig. Kontakt os på tlf. 3524 8500.

Du må også gerne indsamle i den lokale park, på havnen eller et andet offentligt sted, hvor der kan være mange mennesker.

Når du samler ind ved et supermarked eller et storcenter
Som indsamler for Red Barnets landsindsamling har du tilladelse til at samle ind på offentlig gade og vej. Du må derfor gerne stå foran et supermarked/storcenter og lignende, så længe at du står på offentlig vej eller fortov og ikke hindrer kundernes adgang til butikken. Gadearealet foran butikkerne kan være ejet af butikken selv, og det er derfor altid en god idé at gå ind og hilse på personalet og aftale, hvor det er godt, at du stiller dig. Det skal helst være en god oplevelse for både dig, kunderne og butikken.

Når du indsamler ved en tog- eller busstation:
Red Barnet har tilladelse til at indsamle på stationer i hele landet ved landsindsamlingen. Du skal placere dig, så du ikke hindrer passagerer i at komme til og fra tog og busser. Desuden skal du følge de angivende tilladelser og retningslinjer.

Hvad må jeg, når jeg samler ind på offentlig gade og vej?
Som indsamler for Red Barnet har du tilladelse til at samle ind på offentlig gade og vej. Så du må gerne spørge folk, som du møder på vejen, om de vil give et bidrag. Du må også gerne samle ind på offentlige fortov foran fx butikker, biblioteker, parker, ved havnen eller et andet offentligt sted med mange mennesker.