Hvad er yellow?

Yellow er en mobilapp, der er forbundet til Snapchat. Når man har oprettet en bruger, kan man ved hjælp af appen finde andre brugere, som man gerne vil chatte med via Snapchat. Den måde, som Yellow fungerer på, er ved, at man ved at ”swipe” (bevæge en finger hen over skærmen på ens smartphone) til højre eller til venstre afgør, om man vil være venner med den anden bruger. Dette beslutter man ud fra den anden brugers profilbillede. I Yellow kan man bestemme, om man vil finde drenge eller piger, og på den måde kan appen minde om en datingapp som eksempelvis Tinder.

I Red Barnet anbefaler vi, at man som forældre og/eller underviser taler med barnet om risikoen for at komme i kontakt med personer, der ikke er dem, som de udgiver sig for at være.

Derudover vil ikke alle børn tænke over, at den måde, som de bedømmer andre i appen på også er den måde, andre bedømmer dem på. Derfor anbefaler vi også, at I taler om, hvorfor det kan være ubehageligt, at man bedømmer andre – og at man selv bliver bedømt – kun på udseendet.