Hvad er en streak?

Begrebet 'streak' bruges i forbindelse med app’en Snapchat til at beskrive, hvor mange dage i træk to venner på Snapchat har sendt billeder til hinanden.

Hvis to Snapchat-venner har sendt billeder (snaps) til hinanden inden for 24 timer i mere end tre dage i træk, dukker en flamme 🔥 og et tal op ud for deres navne. Flammen viser, at man har en streak i gang, mens tallet viser, hvor mange dage denne streak har været i gang. For at holde streaken kørende, skal begge venner sende et billede (en snap) til hinanden inden for 24 timer, efter den seneste snap er sendt. Hvis man er tæt på at overskride den deadline og derfor snart er nødt til at sende billeder (snaps) til hinanden, dukker et timeglas ⌛️ op ud for den person, man har streaken kørende med.

Fordi streaks drejer sig om noget, der sker på Snapchat, kaldes en streak også for en snapstreak. Du kan læse mere om snapstreaks på Snapchats egen side

Lyt også til 'Hvorfor er det så fedt at bruge Snapchat?' - en episode af So.Me.Mor.Far. - Red Barnets podcast til forældre om børn og unges digitale liv.