Hvad er phishing?

Phishing er et internetfænomen, som går ud på at franarre internetbrugere deres identitet på internettet. Som regel sker det med henblik på at få fat på kreditkort- eller netbankoplysninger.

Phishing-metoder
Som regel sker phishing ved, at man modtager en falsk e-mail, der ser ud til at komme fra ens arbejdsplads, bank, forsikringsselskab eller en anden afsender, der virker troværdig. I e-mailen bliver man opfordret til at sende personoplysninger, numre på betalings- og kreditkort, brugernavn og password, kontonumre, cpr-numre, pinkoder eller lignende tilbage til afsenderen i en mail. Ofte forsøger afsenderen også at lokke brugeren til at klikke på et link. 

En anden phishing-metode er, at en person lokkes til at opgive sine personlige oplysninger på et falsk website eller i en chat over eksempelvis Skype eller Facebook.

Phishing kan også ske over telefonen, hvor man bliver ringet op af en, der fortæller, man har vundet i en konkurrence. For at modtage sin præmie skal man opgive forskellige personlige oplysninger samt bank- og kontooplysninger.