Hvad er Facebook?

Facebook er et socialt medie, som bruges til at dele og udveksle informationer. Brugerne kommenterer, debatterer, laver statusopdateringer, lægger billeder op, spiller spil og tagger sig selv og hinanden.

Man skal officielt være 13 år for at oprette en Facebook-profil, men rigtig mange danske børn under 13 år har en profil.

På Facebook viser brugerne sig ofte fra en bestemt side ved for eksempel at dele indhold om emner eller kommentere og 'like' særlige typer af indhold. På den måde får andre brugere ofte et bestemt indtryk af vedkommendes liv og person ud fra, hvordan han eller hun opfører sig på Facebook. 

Se Red Barnets Facebook.

Privatlivsindstillinger
På Red Barnets Forældresite har vi lavet en række anbefalinger til, hvordan man sikkert og trygt kan færdes på Facebook og andre sociale medier. Læs mere om privatindstillinger.

Rådene handler blandt andet om, hvordan man tjekker, hvem der kan se det indhold, man lægger på Facebook. Du kan også læse om, hvad du kan gøre, hvis du bliver mobbet på Facebook eller har haft andre ubehagelige oplevelser på det sociale medie.

Statusopdatering
En statusopdatering er en kort tekst, man skriver fra sin brugerprofil. I en statusopdatering fortæller man kort sagt om ens egen ’status’ – hvordan ens humør er, eller hvad man laver lige nu. Man kan også skrive en statusopdatering, hvis man har oplevet noget spændende, de andre brugere skal høre om.

Man kan lave statusopdateringer på Facebook, men man kan også lave statusopdateringer på andre sociale medier. I statusopdateringerne på Facebook kan man tagge andre fra ens venneliste, og man kan indeksere statusopdateringen med et hashtag.

Når man skriver sin statusopdatering, er det vigtigt at huske på, at det ikke er sikkert, at det kun er ens venner, der kan komme til at læse den. Det, man skriver, kan derfor komme til at følge én i lang tid bagefter. Det kan for eksempel ske, hvis fremtidige arbejdsgivere søger på ens navn, og den gamle opdatering dukker op i søgeresultaterne.