Hvad er Omegle/OmeTV?

Omegle og OmeTV er to varianter af samme type platform. Begge platforme er gratis og baserer sig på online webkamera-chats. Med platformene kan man møde mennesker fra hele verden uden at skulle opgive oplysninger om sig selv.

Omegle og OmeTV minder om Chatroulette i format. Mødet med den fremmede foregår som en samtale i et chatrum mellem to eller flere brugere. Det er tilfældigt hvem man kommer til at sidde over for og chatte med - derfor minder det om en roulette.

Man bestemmer selv som bruger, hvornår man forlader samtalen, og om man fortsætter en ny samtale med en anden, tilfældig bruger.

Børn, unge og Omegle/OmeTV
For børn og unge kan det være spændende - og lidt grænseoverskridende - at tale med fremmede over chatrouletter. Det kan være sjovt at møde jævnaldrende med samme interesser som en selv, og det kan være interessant at tale med en fremmed fra et helt andet land.

Mange gange går det helt fint med at chatte over Omegle/OmeTV. Men det kan gå frygtelig galt, hvis de fremmede ikke har gode intentioner over for barnet, eller hvis samtalen bliver drejet ind på emner, som er uhensigtsmæssige og grænseoverskridende. Målet for nogle brugere af chatrouletter er at have samtaler om sex. Derfor er det vigtigt, at du som forælder eller fagperson taler med barnet om brug af chatrouletter, hvis du fornemmer, at det er noget, barnet bruger.

Tal om, at det er vigtigt at passe på sig selv på nettet. Tal også gerne om grooming på en afbalanceret måde, som passer til barnets alder. Det er vigtigt, at barnet og den unge ved, at man skal sige fra, hvis ens grænser bliver overtrådt.

Kontakt Red Barnets SletDet Rådgivning, hvis dit barn har haft ubehagelige oplevelser på nettet, som I ønsker hjælp til at løse.