Hvad er FaceTime?

FaceTime er en videosamtale-platform, der muliggør gratis videosamtaler imellem Apple-produkter over internettet. Man kan finde en lignende funktion til videosamtaler i Facebooks Messenger-app. Messenger-appen kan downloades til både Apples produkter og til andre mærker af smartphones. 

Når man FaceTimer kan man se den person, man taler med. Det kan være rart, fordi det hjælper en til bedre at kunne aflæse den andens kropssprog. Det kan også være sjovt at se, hvor den anden befinder sig netop nu, mens man taler med dem. 

For mange er FaceTime og andre videochats blevet en helt almindelig måde at ringe og komme i kontakt med hinanden på.

FaceTime og intime situationer
Når man FaceTimer, er man sjældent i samme fysiske rum. Af spænding, nysgerrighed, forelskelse – eller på grund af afpresning – kan børn og unge komme til at bruge videosamtalerne til at vise dem selv i intime situationer.

Derfor er det vigtigt at tale med sit barn om, at personer, som man FaceTimer eller videochatter med, sagtens kan nå at tage et screenshot af en og dermed gemme billeder af barnet, uden at barnet har givet lov. Den samme problematik med intime billeder og screenshots gør sig blandt andet gældende i Snapchat