Skanderborg Lokalforening

Velkommen til Skanderborg Lokalforening

Red Barnet Danmark har til formål at sikre alle børns ret til et godt børneliv. Skanderborg lokalforening startede i 2013 og vi har nu ca. 50 frivillige til at varetage vores forskellige aktiviteter for familier, børn og unge i Skanderborg Kommune. 

Vores frivillige arbejde og aktiviteter har to formål: At skaffe midler til Red Barnets hovedkontor for nationalt og internationalt arbejde for fattige og katastroferamte børn verden over samt yde hjælp til socialt udsatte børn og deres familier i Skanderborg og omegn.


Vil du være frivillig?
Der er hele tiden brug for frivillige i Skanderborg lokalforening og v
i vil gerne være flere! Derfor hvis du har tid og lyst til at gøre en forskel og yde en ekstra indsats ved at hjælpe børn og familier, som er særligt udsatte, eller som har brug for et fællesskab, så er du mere end velkommen i gruppen. Vi kan garantere at du også vil komme til at møde nogle superskønne og engagerende frivillige i et skønt fælleskab om verdens bedste sag.

Vi har brug for frivillige både til at deltage i planlægningen og afviklingen af aktiviteter i familie-oplevelsesklubber, deltage i og planlægge vores sommerlejr eller til at stå i vores genbrugsbutik.

Kontakt vores forperson Karen Bundgaard: formandskanderborg@redbarnet.dk.


Familieoplevelsesklub
I lokalforeningen inviterer vi børn i Skanderborg Kommune og deres familier til at deltage i vores familieoplevelsesklubber, hvor de i et positivt samvær med andre kan deltage i gode og givende oplevelser. Vi har en oplevelsesklub for danske børn og deres familie samt en for flygtningebørn og deres familie. De frivillige deltager alle på Red Barnets udviklende og sikkerhedsmæssige kurser og har underskrevet tavshedspligt og har børneattester. Har du lyst til at være frivillig på dette projekt, eller er du en børnefamilie, der ønsker yderligere information, hører vi gerne fra dig.

Kontakt: lederoplevelsesklubskanderborg1@redbarnet.dk.


Sommerlejr

Vi afholder sommerlejr hvert år for børn mellem 8 og 12 år. Her tilbyder vi børnene helt unikke fællesskaber og en uge, der byder på sjov, tryghed og hygge.

Vi fokuserer fx på at børnene:

  • har mulighed for gode oplevelser og nye venskaber i deres ferie
  • får nogle sjove og anderledes oplevelser, de ellers ikke ville få
  • er sammen med voksne, der brænder for at give dem en god, tryg og nærværende oplevelse.


Teen-sommerlejr & Teen-efterårslejr
Vi har i 2020 for første år afholdt en teen-sommerlejr og i 2021 vores første teen-efterårslejr og vi håber på at disse ligesom sommerlejren, bliver årlige tilbagevendende begivenheder. På lejrene fokuseres der på fællesskab, venskab og ikke mindst:

  • at selvværd og selvtillid øges gennem sjove aktiviteter
  • at der er mulighed for at komme helt ned i gear og slappe helt af
  • at evige minder skabes

Kontakt: lederbornelejrskanderborg@redbarnet.dk.

Genbrugsbutik
Vi driver en genbrugsbutik, som ligger midt i Skanderborg på Adelgade 55, med kvalitetsbørnetøj str. 0-12 år, legetøj og udstyr. Vi har åbent alle hverdage 10-17 og lørdage 10-13. Der er mulighed for at aflevere brugt tøj til børn fra 0-12 år i butikkens åbningstid. Følg genbrugsbutikken på Facebook og Instagram.

Følg genbrugsbutikken på Facebook eller på Instagram.


Barn til Barn - Genbrugsbutik
Adelgade 60
8660 Skanderborg

Mail: genbrugskanderborg@redbarnet.dk

Åbningstider:
Mandag-fredag: 10-15
Lørdag: 10-13


Donationer - hjælp os med at hjælpe udsatte børn i Skanderborg området
Vi modtager meget gerne både pengegaver og naturalier. Alle donationer går til projekter, der på den ene eller anden måde er med til at give børn og deres familier i Skanderborg Kommune et bedre og mere indholdsrigt liv.

Hvor kan du følg os?
Facebook
Instagram

Kontakt

Oplevelsesklub - Skanderborg
Mail: lederoplevelsesklubskanderborg1@redbarnet.dk

Børnelejr - Skanderborg
Mail: lederbornelejrskanderborg@redbarnet.dk

Genbrugsbutik
Mail: genbrugskanderborg@redbarnet.dk