Silkeborg Lokalforening

Velkommen til Silkeborg Lokalforening

I Red Barnet Silkeborg arbejder vi for at give børn i lokalsamfundet en god start på livet. Vi er en aktiv lokalforening med flere forskellige aktiviteter.

Alle vores aktiviteter retter sig mod at styrke og støtte børn fra lokalområdet, som af forskellige årsager befinder sig i socialt udsatte positioner. Samtidig er vi en aktiv del af Red Barnet Danmarks fællesskab og støtter foreningens indsats for fattige og katastroferamte børn verden over.


Bliv frivillig

Alle vores opgaver: både dem der direkte har med børnene at gøre og de mere administrative, bliver løst med frivillige kræfter. Og vi vil gerne være flere! Hvis du har tid og lyst til at gøre en forskel og hjælpe børn og familier som har vanskelige livsomstændigheder, så er du mere end velkommen i gruppen. Vi kan garantere at du også vil komme til at møde andre engagerende frivillige i et skønt fællesskab om verdens bedste sag.

Vi har brug for frivillige både til at deltage i planlægningen og afviklingen af aktiviteter i Naturklubben, Familieoplevelsesklubben, vores Ukraine-indsats og til at deltage i og planlægge vores ferielejr. Samtidig har vi også brug for kræfter til de administrative opgaver.

Lyder det som noget for dig? - Kontakt vores HR-team: hrteamsilkeborg@redbarnet.dk.


Vores aktiviteter:

 • Familieoplevelsesklub
  I lokalforeningen inviterer vi børn i Silkeborg Kommune og deres familier til at deltage i vores familieoplevelsesklub, hvor de i et positivt samvær med andre kan deltage i gode og givende oplevelser.
  Formålet med familieoplevelsesklubben er at børnene og deres familier får mulighed for mødes med andre familier, samtidig med at de får nogle gode oplevelser sammen med deres forældre og søskende.
  Familieoplevelsesklubben mødes ca. en gang om måneden til fælles oplevelser og aktiviteter. De fleste arrangementer foregår i weekenden. Familierne er selv med til at bestemme aktiviteterne. Samværet i klubben giver både voksne og børn mulighed for at lege, have det sjovt og få nye venner og oplevelser.
 • Naturklub
  Naturklubben i Silkeborg er tilknyttet et boligområde med mange socialt udsatte familier. Klubben har særligt fokus på at skabe gode og givende oplevelser i naturen - specielt i den bynære natur i lokalområdet. Børnene mødes en gang om ugen og en gang hver måned inviteres resten af deres familier med. Klubbens formål er at give børnene læring om naturen samt skabe sociale relationer i deres nærmiljø.


Sommerlejr

Vi afholder familielejr, hvor vi tilbyder børnene helt unikke fællesskaber og en uge, der byder på sjov, tryghed og hygge.

Vi fokuserer fx på at børnene:

 • har mulighed for gode oplevelser og nye venskaber i deres ferie
 • får nogle sjove og anderledes oplevelser, de ellers ikke ville få
 • er sammen med voksne, der brænder for at give dem en god, tryg og nærværende oplevelse.


Aktiviteter for Ukrainske flygtningebørn

Som noget nyt har vi i Silkeborg startet en ”mødregruppe” med fokus på børn i alderen 0-3 år. I aktiviteten skaber vi et frirum, hvor det lille barn og dets forælder – typisk mor – har mulighed for at få god og rolig tid sammen. Samtidig tager vi os også af eventuelt større søskende.

Vi har også andre, mere ad hoc aktiviteter. Synes du det lyder spændende, kan du læse mere og tilmelde dig som frivillig.


Hvor kan du følge os?

Facebook