Arv

Der er skattefordele ved at oprette et testamente

Når du opretter et testamente

Når du opretter et testamente, bestemmer du selv, hvordan din arv skal fordeles. Hvis du overvejer at efterlade hele eller en del af din arv til Red Barnet, skal du oprette testamente. 

Hvis du gerne vil betænke øvrige arvinger som eksempelvis en niece, bror eller ven, skal de som udgangspunkt betale bo- og tillægsboafgifter af den arv, de modtager, medmindre at du benytter dig af 30 procent-fordelen.

30 procent-fordelen

30 procent-fordelen er en løsning til dig, som både gerne vil sikre, at dine øvrige arvinger arver mest muligt af den arv, du har tiltænkt dem, og som måske også overvejer at betænke velgørenhed i dit testamente.

Hvis du eksempelvis vælger, at en eller flere velgørende organisationer arver 30 procent af din arv på betingelse af, at organisationerne bruger noget af den arv, de modtager, til at dække din nieces samlede boafgift, får hun dermed en større del af arven.

Her får du et eksempel:

Peter og Susanne er gift men efterlader sig ikke nogen børn. De ønsker, at Susannes niece skal arve så meget af deres arv på 1.000.000 kroner som muligt, og at niecen skal fritages for at betale bo- og tillægsboafgifter. I den forbindelse overvejer de 30 procent-løsningen med Red Barnet som velgørende organisation.

Bestil vores arvefolder og læs mere om, hvordan din arv kan være med til at gøre en verden til forskel for udsatte børn.