Red Barnets historie

- altid på børnenes side

 

Fra asken af de to verdenskrige udsprang det, der i dag er verdens største uafhængige børnerettighedsorganisation – Red Barnet. I Danmark opstod Red Barnet i ruinerne efter Anden Verdenskrig, hvor millioner af børn i hele Europa levede på sultegrænsen.

Her iværksatte vi en af de største nødhjælpsaktioner i organisationens danske historie: En halv million sultne børn nød godt af i alt 63 millioner måltider – der bestod af alt lige fra gule ærter til levertran og chokoladesuppe.

Mange år er gået, og siden dengang har vi hjulpet millioner af drenge og piger verden over på mange forskellige måder. Men én ting er stadig den samme: vi hjælper både børn her og nu og på den lange bane ved at kæmpe for en verden, der respekterer børns rettigheder. Vi står nemlig altid på børnenes side.

Se filmen og hør vores generalsekretær, Johanne Schmidt-Nielsen, fortælle om det vigtige arbejde dengang og i dag. Filmen er produceret i anledning af Red Barnets 75-års jubilæum i 2020.

Danmark fik mig op at stå efter kz-lejren 

Et af de allerførste børn, som fik hjælp af Red Barnet, var Joop fra Holland. Joop kom på rekreationsophold i Danmark efter at have gennemlevet et sandt mareridt i koncentrationslejren Bergen-Belsen. Ved Red Barnets jubilæumskonference i 2020 overrakte H.K.H Kronprinsen en ærespris til den 84-årige Joseph ’Joop’ Vos for livslangt engagement for Red Barnets sag - de udsatte børn.

Se filmen om Joops historie.