Tusindvis af børn løber for udsatte børn

12-10-2018
NYHED

Fællesskab og trivsel er i højsædet, når næsten 16.000 elever på skoler i hele landet løber Venskabsløbet 2018 til fordel for Red Barnets arbejde med udsatte børn i Danmark og resten af verden.
Løbeskoene er snørede, de små ben piler af sted, og smilene er store. Mange skoleelever i hele landet går på efterårsferie med en god følelse i maven. På skolernes motionsdag, fredag den 12. oktober, løber de Venskabsløbet, hvor de løber for udsatte børn i Danmark og resten af verden. Løbet sætter samtidig elevernes egen trivsel og fællesskab i fokus. Venskabsløbet er en årlig tilbagevendende begivenhed arrangeret af Red Barnet i samarbejde med Call Me og en række skoler i hele landet.

En af de skoler er Red Barnets ambassadørskole Reventlow Lille Skole i Søllested på Lolland. På Reventlow Lille Skole har eleverne deltaget i løbet før. En af dem er Mark Sørensen på 14 år, som går i 7. klasse.

-Det har været en sjov dag, og jeg giver mig lige lidt ekstra, når jeg ved, at pengene går til Red Barnets arbejde med udsatte børn, fortæller han.

Hver runde eller kilometer tæller i regnskabet, når den enkelte elev løber for at hjælpe og beskytte dårligt stillede børn. Så jo flere kilometer eller runder eleverne løber, desto mere samler de ind. På forhånd har eleverne lavet sponsorkontrakter med for eksempel forældre, bedsteforældre, tanter, naboer og det lokale erhvervsliv om at donere penge pr. tilbagelagt runde eller kilometer.

På Reventlow Lille Skole har de hele ugen gjort lidt ekstra ud af at fortælle om Red Barnets arbejde med udsatte børn, og det har været med til at styrke sammenholdet blandt eleverne.

- Eleverne er simpelthen så gode til at løfte hinanden. Det er meget socialt, og der er aldrig nogen, som går alene, siger Kikki Sandau, viceskoleleder på Reventlow Lille Skole.

Jo flere gange at skolen deltager i Venskabsløbet, desto stærkere bliver fællesskabet blandt eleverne.

- Vi kan mærke, at det bliver lettere år for år, når hele skolen løber sammen for et fælles mål, fortæller Kikki Sandau.

En anden skole, som kan mærke, at Venskabsløbet gør en forskel, er Kastrupgårdsskolen i Kastrup.

- Stemningen er helt i top! Eleverne motiverer hinanden til lige at løbe en runde mere, fortæller Trine Bloch, lærer på Kastrupgårdsskolen.

Hos Red Barnet glæder man sig over den forskel, som Venskabsløbet gør for fællesskabet hos eleverne, men deres lyst til at hjælpe andre.

- Vi er så glade og imponerede over det engagement, som elever og lærere over hele landet lægger i Venskabsløbet. Det er rørende, når børn viser så stor lyst og vilje til at hjælpe andre børn, der har det svært. Jeg håber, at alle børnene igen i år får en sjov og lærerig dag med fokus på bevægelse, venskaber og fællesskab, siger Jonas Keiding Lindholm, generalsekretær for Red Barnet.

Skolerne kan kombinere Venskabsløbet med at arbejde med Red Barnets undervisningsmaterialer om f.eks. børn i katastrofer eller trivsel. Alle skolematerialer er gratis og han findes her