Støt Red Barnet i
samarbejde med CPH PIX

17-08-2017
NYHED

I år kan du under filmfestivalen CPH PIX være med til at støtte Red Barnets arbejde for børn og unge verden over. I 2017 vil festivalen sætte fokus på en række af Red Barnets mærkesager med udvalgte aktiviteter for hele familien.

Når CPH PIX til september indtager de københavnske biografer, bliver det med et særligt fokus på udsatte børn og unge. Som vanligt vil festivalens skole- og familieprogram BUSTER invitere publikum indenfor til filmoplevelser, der behandler svære emner som mobning, vold og børn på flugt – i år i samarbejde med Red Barnet.

- På festivalen viser vi hvert år film for børn og unge med stærke temaer, der ellers ikke kommer på de danske biograflærreder. Som festival er det vigtigt, at vi tør vise alternativet – indenfor trygge rammer – og skabe dialog om svære emner, for det kan være med til at bryde tabuer, siger festivaldirektør Jacob Neiiendam og fortsætter:

- Vores samarbejde med Red Barnet understreger vores dedikation til den opgave, og vi håber, at vi i fællesskab kan være med til at gøre en lille, men vigtig forskel.

Pigerne får en stemme

Som en del af samarbejdet vil CPH PIX og Red Barnet i anledning af FN’s Internationale Pigedag den 11. oktober have særligt fokus på pigerne og på vigtigheden af at give piger verden over en stemme. Derfor har festivalen sammensat et dagsprogram bestående af film med seje, skrøbelige og eftertænksomme piger i hovedrollerne, som hele familien kan få glæde af. Til udvalgte visninger vil publikum desuden kunne høre eksperter fra Red Barnet fortælle om, hvordan organisationen hjælper børn på flugt fra krig og arbejder for at bekæmpe seksuelle overgreb.

- I Red Barnet har vi dedikeret 2017 til pigerne. Vi sætter deres opvækstvilkår, rettigheder og muligheder på dagsordenen hele året – og i de kommende år. Alt for mange piger verden over udsættes for diskrimination, vold og overgreb i samfundet og i hjemmet, og normer og traditioner forhindrer dem i at realisere deres fulde potentiale og leve det liv, de ønsker. Men alle vinder ved at investere i pigerne. Det er vi meget glade for at kunne sætte fokus på i dette samarbejde med CPH PIX, siger Jonas Keiding Lindholm, generalsekretær for Red Barnet.

Frem til og under festivalen vil der være særlige visninger til fordel for Red Barnet.

Festivalen har ligeledes fået designet hvide økologiske T-shirts i børnestørrelser. T-shirtsene koster 50 kroner og kan købes under CPH PIX fra den 28. september til 11. oktober i Cinemateket på Gothersgade og i Nordisk Film Palads på Axeltorv i København. Al overskud fra salget går til Red Barnet.

Foto: Trine Grønholt Sidelmann/CPH PIX