Nyheder

Red Barnet og andre organisationer opfordrer til våbenhvile og beskyttelse af menneskeliv

I en dagbladsannonce i dag opfordrer Folkekirkens Nødhjælp, Dansk Flygtningehjælp, Mellemfolkeligt Samvirke, Amnesty International, Oxfam Danmark, CARE og Red Barnet til våbenhvile med følgende erklæring:

Vi har de seneste uger været vidner til ufattelig død og ødelæggelse i Gazastriben og i Israel. Tusindvis af civile er blevet dræbt og såret, og mange holdes stadig som gidsler. Hele nabolag er blevet ødelagt og forvandlet til murbrokker, og der er akut mangel på vand, mad, medicinske forsyninger, brændstof og endda ligposer.

Verden kan ikke vente med at handle! Civile har krav på hjælp og bør aldrig være et mål, uanset deres ophav, overbevisning eller hvor de befinder sig.

Vi opfordrer alle statsledere, FN's Sikkerhedsråd og aktører på stedet til at prioritere beskyttelsen af menneskeliv frem for alt. Under denne våbenhvile opfordrer vi alle parter til betingelsesløst at:

- Sikre levering af livreddende nødhjælp som vand, mad, medicinske forsyninger og brændstof. Humanitært og medicinsk personale skal sikkert kunne komme ind og ud af Gazastriben, og adgang til elektricitet og internet skal genetableres.

- Tillade nødhjælp at nå frem til FN-bygninger, skoler, hospitaler og sundhedsfaciliteter i Gazastriben.

- Tilbagekalde ordren fra Israels regering til civile om at forlade den nordlige del af Gazastriben.

- Tillade at patienter i kritisk tilstand bliver medicinsk evakueret til akut behandling og pleje.

- Løslade alle civile gidsler øjeblikkeligt og uden betingelser.