Nyheder

Red Barnet i ny alliance om digital tryghed

Red Barnet indgår en alliance med regeringen, Dansk Ungdoms Fællesråd og Børns Vilkår for at sikre et trygt og sikkert liv for børn og unge online   
 
Børn og unge har ret til at møde hinanden online og søge fællesskaber og informationer uden at blive udsat for digitale krænkelser, skadeligt indhold, massiv datahøst og fastholdelsesmekanismer.   

Det mener Red Barnet, som i dag er med til at præsentere en ny og vigtig alliance med regeringen, Dansk Ungdoms Fællesråd og Børns Vilkår.   

Alliancens partnere er enige om, at de digitale platforme i dag hverken er børnevenlige eller børnesikre.  

De er derimod styret af techgiganternes egne forretningsinteresser.  
 
Derfor vil alliancen sætte ind overfor de techgiganter, der på mange måder styrer børn og unges brug af digitale platforme.   
 
Alliancen for en tryg hverdag for børn og unge – i god balance mellem det fysiske og digitale liv vil finde løsninger og svar på, hvordan voksne i fællesskab skaber sikre rammer for børns digitale liv, effektiv regulering af tech og en god, nødvendig dialog om at finde de rette balancer og få skærme til at fylde mindre – ikke mindst i børn og unges hverdag.  

- I Red Barnet taler vi hver dag med børn og unge, som ringer til vores SletDetrådgivning, fordi de har været udsat for digitale krænkelser. Vi yder psykologisk førstehjælp til de børn og unge, der er kommet til skade online, og vi hjælper med at anmelde og fjerne krænkende materiale. Men vi er også nødt til at få techgiganterne til at tage ansvar og gøre deres platforme sikre og børnevenlige. Den opgave kan vi kun løfte i fællesskab og i dialog med børn og unge selv, siger Red Barnets generalsekretær Johanne Schmidt-Nielsen i forbindelse med lanceringen af den nye alliance.  

Alliancen kommer til at mødes for sammen at adressere de udfordringer, børn og unge møder i deres digitale liv.   

Arbejdet tager udgangspunkt i fem principper og et stort ønske om et endnu bredere samarbejde med både andre aktører og de børn og unge, som det hele handler om.  

Læs mere om alliancens fem principper