Nyheder

Red Barnet får 10,6 millioner til børn på flugt i Mosul

Regeringen har afsat 50 millioner kroner til nødhjælp i Mosul. Red Barnets del af bevillingen går til at hjælpe endnu flere børn og deres familier på flugt fra Mosul i Irak.

Mens den væbnede kamp om Mosul spidser til i Irak, sender regeringen 50 millioner kroner af sted til nødhjælp i området. Red Barnet er en af de fem organisationer, der har fået midler til indsatsen, og Red Barnets andel på 10,6 millioner kroner går til at hjælpe børn og deres familier på flugt fra Mosul i Irak.

Bevillingen gør det muligt for Red Barnet at hjælpe flere end 35.000 børn og familiemedlemmer i Mosul i løbet af det næste år. Det er det samme antal, som Red Barnet allerede har hjulpet, siden krisen begyndte.

Den humanitære indsats i Mosul er med stor sandsynlighed den største og mest komplekse indsats i 2016. Det anslås, at 10 millioner mennesker i øjeblikket har behov for humanitær bistand i Irak, og dette antal forventes at stige betydeligt som følge af den nuværende militære operation i Mosul, hvor børn og familier er tvunget til at forlade deres hjem og flygte til provinser i nabolandene.

I takt med at konflikten eskalerer, bliver levevilkårene forværret, og de internt fordrevne har svært ved at få opfyldt deres basale behov i et beskyttet og sikkert miljø. Den komplekse politiske situation er med til at gøre Irak til et udfordrende miljø for humanitære aktører at yde effektiv og tilstrækkelig hjælp til modtagerne i. Sammen med lokale partnere sætter Red Barnet ind for at respondere på de basale behov hos de mest sårbare børn, der er ramt af den militære operation i Mosul. Vi hjælper dem med at genskabe en følelse af normalitet, styrke deres resiliens og give dem beskyttelse. Red Barnets mål er at tilbyde en helhedsorienteret og omfattende indsats gennem nødhjælp til nyligt fordrevne børn og deres familier, der flygter fra krisen i Mosul. Vi gør det blandt andet ved at levere vand og sanitetsforhold, ved at beskytte børnene og ved at sikre dem uddannelse, så deres situation påvirkes mindst muligt af krisen.

Læs mere om Red Barnets arbejde med at hjælpe børn, der er på flugt.