Over hele verden

hjælper vi de millioner af børn, der er på flugt

Børn skal ikke vokse op med frygten for at blive dræbt, uden skolegang eller med så stor mangel på mad og muligheder, at det frarøver dem deres barndom. 

Alle krige er en krig mod børn. Sådan sagde Red Barnets grundlægger Eglantyne Jebb for 100 år siden. Verden oplever lige nu det største antal mennesker på flugt siden Anden Verdenskrig, og mere end halvdelen af flygtningene er børn. Børn og voksne flygter fra krige, klimaforandringer, katastrofer og krænkelser af menneskerettigheder. De flygter fra raketter, geværer og bombefly. De flygter fra død og ødelæggelse.

Børn skal have en barndom med tryghed og skolegang. Hvis de ikke kan få det i deres eget land, flygter mange børn – med eller uden forældre – til de dele af verden, hvor børn kan få en tryg barndom. Red Barnet hjælper flygtningebørnene både i deres hjemlande, når de er på flugt og i de lande, hvor de søger beskyttelse. Vi er til stede i konflikter og krigszoner og støtter børn og familier. Vi uddeler mad, vand og medicin i flygtningelejrene i nærområderne. Vi sørger for varmt tøj, tag over hovedet og opretter børnevenlige områder, hvor børnene får mulighed for at lege og lære.

I Danmark tilbyder Red Barnet børnene at være med i forskellige aktiviteter, så de kan blive godt integreret blandt andet i skolen og i fritidslivet. Vi taler også deres sag over for politikerne og påpeger, at flygtningebørn ikke skal behandles ringere end andre børn i Danmark.

På flugt fra hjemlandet

Børn flygter fra krig, katastrofer og fattigdom. Vi forsøger at forebygge flugt med uddannelsestilbud.

På flugt fra hjemmelandet

Børn i flygtningelejre

Vi passer på børnene i flygtningelejrene, så de overlever og får en tålelig hverdag og en god fremtid.

Børn i flygtningelejre

Flugten til Europa

Børn på flugt skal have hjælp. Vi støtter flygtningebørn undervejs på deres rejse gennem Europa.

Flugten til Europa

Flygtningebørn i Danmark

Vi hjælper flygtningebørn med at få nye venner og blive godt integreret i Danmark.

Flygtningebørn i Danmark

Vi hjælper syriske børn

Vi hjælper både inde i Syrien og i flygtningelejre i nabolandene, hvor 98 % af de syriske flygtninge holder til.

Syrien

Anne-Sophie sørger for, at flygtningebørn får psykologisk førstehjælp

Anne-Sophie rykker ud til krig og katastrofer over hele verden og opretter børnevenlige områder, så børn kan få et meget tiltrængt pusterum fra de voldsomme oplevelser, de har været ude for.

Interview med Anne-Sophie