Nyheder

H.K.H. Kronprinsen fik indblik i Red Barnets arbejde mod digitale overgreb

Mandag deltog H.K.H. Kronprinsen i en briefing om Red Barnets arbejde for at bekæmpe digitale krænkelser og overgreb på børn. Protektoren fik blandt andet et indblik i arbejdet på SletDet Rådgivningen og AnmeldDet, for ligesom det digitale fylder mere og mere i børn og unges liv, gør det det også i Red Barnets arbejde.

Red Barnets protektor H.K.H. Kronprinsen fik mandag et større kendskab til en vigtig del af Red Barnets arbejde for at beskytte børn bedre på nettet. Kronprinsen var inviteret til en briefing om Red Barnets arbejde med at forebygge og bekæmpe digital mobning, deling af seksualiserede billeder, grooming og andre krænkelser og overgreb, som børn udsættes for online.

En digitaliseret hverdag giver nemlig ikke kun børn nye muligheder for at danne venskaber, have det sjovt og lære nyt og udvikles. Mulighederne for at dele alt med alle øger også risikoen for, at børn udsættes for krænkelser og overgreb online.

Ud over en rundvisning på SletDet Rådgivningen og anmeldelsestjenesten AnmeldDet modtog Kronprinsen oplæg fra Red Barnets eksperter. De fortalte blandt andet om digital dannelse og de henvendelser, organisationen får fra børn, unge, forældre og fagfolk, og om hvordan arbejdet med at få fjernet seksuelt overgrebsmateriale med børn fra nettet foregår.

Emnet er alvorligt og højaktuelt, og Kronprinsen viste stor interesse i Red Barnets indsatser på området.

Kronprinsens engagement sender vigtigt signal
Red Barnets generalsekretær, Johanne Schmidt-Nielsen, sætter stor pris på, at Kronprinsen deltog i briefingen.

– Det betyder meget for os, at Kronprinsen engagerer sig i vores arbejde og indsatsen for at beskytte børn og unge bedre på nettet. Det sender et vigtigt signal – ikke mindst til de børn og unge, som bliver udsat for krænkelser og overgreb online. Vi har en stor og vigtig opgave i at beskytte børn og unge bedre på nettet, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Hun forklarer, at Red Barnets indsatser går på to ben.

– Det digitale fylder mere og mere i børn og unges liv, og det gør det selvfølgelig også i Red Barnets arbejde. Dels gør vi alt, hvad vi overhovedet kan for at forebygge krænkelser, og det gør vi blandt andet ved at sætte fokus på digital dannelse på landets skoler. Dels bekæmper vi blandt andet krænkelser gennem vores tjenester SletDet og AnmeldDet og står klar med hjælp og støtte, hvis det går galt. For ingen børn og unge skal gå alene med noget så alvorligt, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Fakta: Red Barnets arbejde for at beskytte børn online

SletDet Rådgivningen har eksisteret siden 2016 og er Danmarks eneste professionelle rådgivning, der er specialiseret i at hjælpe børn og unge, der har været udsat for digitale krænkelser. Rådgiverne på SletDet kan hjælpe med at få slettet billeder og videoer, anmelde krænkelserne til sociale medier og politiet samt yde støtte og psykologisk førstehjælp.

AnmeldDet blev oprettet i 2001 og giver borgere mulighed for anonymt at anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn og unge, som de har set online. Materialet bliver analyseret af Red Barnets medarbejdere og sendt til rette myndigheder, andre civile anmeldelsestjenester verden over eller Interpol for at sikre, at overgrebsmaterialet bliver fjernet og efterforsket.