Nyheder

H.K.H. Kronprins Frederik var med udsatte børn på fisketur

En gang om måneden tager Red Barnets familieoplevelsesklub i Furesø på tur. Men denne udflugt blev noget ganske særligt for klubbens familier – de fik nemlig besøg af Red Barnets protektor H.K.H. Kronprins Frederik. Det vakte stor begejstring hos både store og små.

Lørdag eftermiddag fik børnene i Red Barnets familieoplevelsesklub i Furesø sig noget af en overraskelse. H.K.H. Kronprins Frederik dukkede nemlig op ved søbredden i Søllerød Fiskepark, hvor Red Barnets familieoplevelsesklub var på fisketur.

Straks fik Kronprinsen – med masser af gode råd fra de hjælpsomme børn og de frivillige fiskere fra Dansk Sportsfiskerforbund – sat madding på krogen og kastet linen i søen, og Kronprinsen var imponeret over børnenes engagement i fiskeriet.

– Børnene er nysgerrige og interesserede i at opleve, hvordan man kaster linen ud og får den trukket ind igen. Jeg synes, de er meget tålmodige. Det er også en god oplevelse for mig. Det at fiske er virkelig noget, som får en til at falde helt ned. Det er skønt at få nogle timer ude i naturen, og det gode vejr giver jo oplevelsen en ekstra dimension, siger H.K.H. Kronprins Frederik.

En glad protektor

Efter en hyggelig stund ved fiskesøen gik Kronprinsen turen gennem skoven sammen med børnene og Red Barnets frivillige hen til en nærliggende bålplads. Her hjalp han med at rense fisk og stege dem over bålet sammen med de begejstrede børn.
Efter dagens oplevelse sender Kronprinsen en stor ros til Red Barnets familieoplevelsesklubber.

– Jeg synes rigtig godt om både konceptet og strukturen. Klubberne dækker hele landet, og de frivillige fra lokalområdet tager sig tid til og har lyst til at gøre noget rigtig godt for børnene og for deres familier. Det er med til at få børnene ud af deres vante rammer, siger H.K.H. Kronprins Frederik.

H.K.H. Kronprins Frederik har været protektor for Red Barnet siden 2002. Han har tidligere besøgt nogle af organisationens internationale indsatser – senest i 2012, hvor turen gik til Bangladesh i forbindelse med Red Barnets landsindsamling. Kronprinsen har også ved flere lejligheder deltaget i personlige møder hos Red Barnet, hvor han er blevet opdateret om Red Barnets arbejde – eksempelvis i forbindelse med organisationens indsats i Sierra Leone under ebola-epidemien.

– Jeg er meget glad for at være tilknyttet som protektor – og være aktiv på den her måde. Det synes jeg, er sjovt. Og det er dejligt at mærke, at jeg også kan være med til at give lidt. Være undervisende og behjælpelig. Det smitter af på børnene, og det gør mig glad. Det er jo basalt set den samme måde, jeg håndterer mine egne børn på. Der ligger en glæde i at være sammen i naturen, at starte et bål op og tilberede mad over det – det er ren terapi, siger H.K.H. Kronprins Frederik.

Stor betydning for Red Barnet

Med på fisketuren var også Red Barnets generalsekretær Jonas Keiding Lindholm. For ham og resten af Red Barnet var udflugten med Kronprins Frederik en stor og glædelig begivenhed.

– Det betyder rigtig meget for os i Red Barnet, at vores protektor viser så stor interesse for vores arbejde og har lyst til at bruge en dag på at være sammen med de børn, som vi hjælper. Det er en stor oplevelse for dem, og det er en stor oplevelse for vores frivillige. Det har været en rigtig sjov og god dag for os alle, siger Red Barnets generalsekretær Jonas Keiding Lindholm.

Fire friske fiskere fra Danmarks Sportsfiskerforbund var også med på turen. Forbundet har indgået et samarbejde med Red Barnet, der giver Red Barnets familieklubber mulighed for at komme på fisketur med erfarne fiskere. De lokale fiskere deler ud af deres passion, viden og gode historier. Det kan være med til at give børnene positive oplevelser – for eksempel glæden ved at fange den første fisk – som kan give dem lyst til at blive aktiv i den lokale klub.

Fakta om Red Barnets familieoplevelsesklubber

Red Barnets første familieoplevelsesklub blev oprettet i 2009. I dag findes der 66 familieoplevelsesklubber spredt ud over hele Danmark.

Familieoplevelsesklubberne hjælper familier i særligt udsatte positioner, som har et begrænset netværk, med at få gode oplevelser og nye venskaber i deres lokalområde. I klubberne mødes familierne med andre familier og har samtidig mulighed for at få gode oplevelser med deres egen familie.

Aktiviteterne er forskellige fra gang til gang og kan være alt fra madklub til en tur i teatret eller en udflugt i skoven. Fælles for klubberne er, at de mødes jævnligt, at alle er velkomne, og at de giver både voksne og børn mulighed for at have det sjovt og få nye venner og oplevelser.

Det er gratis for familier og frivillige at være medlem af klubben og deltage i aktiviteterne. Familierne får tilbuddet om at komme med i klubben via kommunens socialfaglige personale (socialrådgivere, pædagoger, lærere, sundhedsplejersker). Det er fagpersonerne, der inviterer familierne med til klubben, og Red Barnets frivillige overtager herefter kontakten og aktiviteterne.

Klubberne består af en gruppe familier med børn i alderen 5-12 år. Der er typisk 35-40 familiemedlemmer og 10-12 frivillige i hver klub.

Hver oplevelsesklub arrangerer ti ture om året, og familierne er selv med til at bestemme aktiviteterne.

I 2015 arrangerede Red Barnets familieoplevelsesklubber 650 ture for flere end 2000 børn.

Hvis du har lyst til at blive frivillig hos Red Barnet, kan du tilmelde dig på vores side for frivillige. Du kan også læse mere om, hvad du kan lave som frivillig i Red Barnet